dinsdag 11 juli 2017

Josie's Grote Vakantie-ABC

Ik haalde voor deze post de mosterd bij Martine. Mijn vakantie komt eraan en het leek me leuk om eens vooruit te blikken aan de hand van 26 alfabetische kernwoorden.
Avondlijke gesprekken. We gaan op reis met een bevriend koppel en hun 2 kindjes. Deden we vorig jaar ook en het was een succes, vandaar de herhaling van het scenario. 's Avonds, wanneer de kinderen slapen, genieten we van lekker eten en rust aan de grote tafel op het terras. Er is dan véél tijd om te babbelen. Soms onnozel, soms een beetje diepzinniger en dat leidt wel eens tot een meningsverschil, wat niet meer dan normaal is natuurlijk. Geen ruzie waarbij de borden en glazen in het rond vliegen, wel een geanimeerd gesprek dat ons nog lang bijblijft. 

Barbecue. Zowat de meest gegeten maaltijd in ons vakantiehuis. Wegens gemakkelijk, veelzijdig, lekker en 100% zomers. Ik schreef trouwens recent een blog met BBQ-tips voor de zomer!

Côte d’Azur. We trekken naar het dorpje Le Muy, vlak bij de Côte d'Azur. Heel wat leuke dorpjes en stadjes in de nabijheid, de Gorges du Verdon, de kust... We gaan ons daar zeker niet vervelen!


Dorpjes. Ik zoek op vakantie een evenwicht tussen rust en actief bezig zijn. We hebben een supermooi huis gehuurd via Airbnb waar we uiteraard vaak te vinden zullen zijn op het terras, aan het zwembad of in de tuin. Daarnaast trekken we er ook vaak op uit. In Zuid-Frankrijk vind ik het heerlijk om pittoreske dorpjes te bezoeken, te dwalen door de kleine straatjes, iets te drinken op een plein... Ik ben iemand die graag 'snel leeft' en het moet voor mij vooruit gaan. Maar op reis ga ik bewust op de rem staan en wil ik volop ontspannen en mijn batterijen herladen. Dat is nodig want het voorbije jaar was een echte rollercoaster.

Eten. Genieten van lekker eten en drinken hoort uiteraard bij de vakantie. Niks leuker dan naar de marché provençale te trekken en daar allerlei lekkers in te slaan!

Fruit. Ik eet supergraag fruit en in het zuiden smaakt dat nog veel lekkerder dan hier. Vooral watermeloen, Cavaillon meloen, abrikozen, nectarines en pêches zijn in Frankrijk overheerlijk!

Gezin. Vakantie betekent in de eerste plaats tijd voor mijn gezin. De voorbije maanden waren heel druk en soms ook hectisch. Dus het zal deugd doen om veel tijd te hebben voor Pieterjan en Emil!


Het zeetje zien. We zitten niet ver van de kust (Fréjus, Sainte-Maxime, Saint-Tropez) dus we gaan zeker één of meerdere keren naar zee voor een stranddagje. De zee zien op vakantie maakt het nog net dat tikkeltje specialer, vind ik. Plus: het is superleuk om te doen met kinderen. 

In de auto zitten. Uiteraard hebben we een lange autorit voor de boeg naar het Zuiden maar dat zal zoals altijd wel heel vlot verlopen. Het is ook de eerste keer niet meer hé. Ook ter plaatse zitten we af en toe eens in de auto als we van het ene plekje naar het andere rijden. Ik vind dat leuk want onderweg zie ik veel. PJ doet dat ook graag (doet ons denken aan onze road trips in Amerika, haha) en Emil lijkt ook van autoritten en sightseeing onderweg te houden. Perfect! 

Jos. Zo word ik genoemd door onze reisgenoten, mijn vriendin Evy en haar vriend Bruno. Voor hun kindjes ben ik 'tante Jos', al ben ik strikt genomen niet hun tante maar doordat Evy de meter is van Emil zijn we ergens wel 'familie'.

Kuieren. Door straatjes en steegjes, langs pleintjes... Slenteren, kuieren en lanterfanten is iets wat ik hier thuis eigenlijk niet kan. Ik ben daar veel te gehaast en rusteloos voor. Maar op reis kan ik het wel. En dan geniet ik er zo van!

Lezen. Ik lees sowieso veel maar op reis heb ik er toch iets meer tijd voor. Er ligt een stapeltje boeken klaar, met dank aan de gulle tipgevers na mijn oproep op Facebook. Ik zal ze niet alle drie uit krijgen op vakantie, ik denk dat ik ga beginnen met 'The fault in our stars'.


Morning runs. Ook op reis ga ik lopen, of wat had je gedacht? Vorig jaar ging ik altijd 's morgens vroeg hardlopen, voor het ontbijt. Dan was het nog niet te warm want overdag is het niet echt verantwoord in die hete temperaturen. Bovendien is het een zalig begin van de dag! 

No make-up. Ik draag geen make-up op vakantie, enkel een dagcrème en uiteraard ook zonnecrème. We zwemmen veel en dan heb ik geen zin om eruit te zien als een panda omdat mijn mascara is uitgelopen. Trouwens, op vakantie zie ik er sowieso beter uit dan anders, vind ik. De zon en de rust geven mij een mooie gloed :-)

Opblaasdieren. Ik neem opnieuw een ruim assortiment aan waterbedden en opblaasdieren mee om een beetje extra leven te brengen in ons zwembad. Ik had graag nog een pink flamingo gekocht maar ik heb me ingehouden omdat ik eigenlijk al genoeg gerief heb. Maar het blijft kriebelen om alsnog een stuk zwembadgevogelte aan te schaffen hoor ;-)

Provencaalse marktjes. Oh wat hou ik ervan om daar rond te lopen! Al die geuren, kleuren, verse producten en lokale specialiteiten. Ik zou elke dag naar zo'n markt kunnen gaan!

Quality time. Ik vind dat een beetje een stom begrip omdat het te pas en te onpas gebruikt wordt. Maar laten we wel wezen: vakantie is hét moment voor kwalit-tijd met de mensen die ik het liefst zie. Ik heb er echt nood aan dus laat maar komen! 


Rust. Ik ben een bezige bij en kan eigenlijk niet stilzitten. Behalve op vakantie, dan geniet ik enorm van de rust. We doen wel veel op reis, we gaan vaak op uitstap. Maar het is toch een groot verschil met thuis hoor. 

Sletsen all day. Ik neem mijn sneakers en sandaaltjes mee maar ik weet nu al dat mijn Havaianas teenslippers het meest gedragen schoeisel zullen zijn op reis. 

Terrasjes. Tjah, need I say more

Uit eten. Vorig jaar gingen Pieterjan en ik 's avonds een keer uit eten met ons tweetjes in Avignon. Da's het voordeel van met vrienden op reis te gaan: zij pasten intussen op Emil. We plannen dat dit jaar opnieuw te doen. Want het is toch leuk om eens een avondje met twee te hebben en samen lekker te gaan eten.


Vrienden. Ons reisgezelschap zijn onze vrienden. Met twee koppels hebben we een groter budget om een mooi huis te huren met alles erop en eraan. En het is natuurlijk ook plezant om samen te reizen :-)

Wear sunscreen. Héél belangrijk! Ik ben sowieso geen zonneklopper die op een handdoek in de zon kan liggen bakken. Ik zie daar het plezier niet van in, en het is ronduit ongezond en zelfs gevaarlijk. Ik smeer me dus goed in met zonnecrème en ook Emil zijn vel moet eraan geloven. We kregen van Nivea een superleuke zonnepop cadeau. Hiermee leren kinderen hoe belangrijk het is om zich te beschermen tegen de zon. Want als ze hun pop niet insmeren en ze wordt blootgesteld aan de zon, wordt ze rood. Niet alleen leerrijk, ook wel een beetje grappig in de ogen van een 4,5-jarige. De pop gaat zeker mee in de valies!


X. Een 'x' staat voor een zoentje en een zoen staat voor liefde. Ik hoop dat het een reis wordt vol liefde. Sorry voor de meligheid maar ik vind de x zo'n moeilijke!


YOLO. Als uiterst georganiseerde planner is 'yolo doen' niet altijd even eenvoudig voor mij. Op reis doe ik toch mijn best om alles los te laten: niet alles spic & span willen opruimen, mijn werk even op pauze zetten... Genieten en relaxen is de boodschap!

Zwemmen. Ons vakantiehuis heeft een groot zwembad dus dat zal weer leiden tot uuuuuren waterplezier zoals vorig jaar!  


Ziezo, nu nog werken tot het weekend en dan is het eindelijk tijd voor die welverdiende vakantie! Valt het op dat ik er keihard naar uitkijk?

Hebben jullie nog een vakantie in het vooruitzicht? Waar gaan jullie naartoe?

Love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk ABC, goed gedaan! Veel plezier op reis, nog twee dagen en we zijn ook weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk! En hartjes voor lezen :-)
  Prettige vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik kan me echt niet voorstellen dat er mensen zijn die op vakantie niét lezen... laat staan überhaupt niet houden van lezen :-)

   Verwijderen
 3. Ons verlof is ook gestart, drie weken lang! Maar we houden het bij daguitstapjes in eigen land. Geen reisje dit jaar :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke post zeg! Geniet van je vakantie & de vakantielectuur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Zwembadgevogelte". Mijn zomer kan niet meer stuk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The blog article very surprised to me! Your writing is good.
  In this I learned a lot! Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. The blog article very surprised to me! Your writing is good.
  In this I learned a lot! Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. This curiosity you describe is fantastic

  BeantwoordenVerwijderen