vrijdag 7 juli 2017

My Week In Pictures

De eerste week van de vakantie zit er al op! Ik heb zelf nog geen vakantie (nog een weekje werken!) maar Emil uiteraard wel en het ritme is toch een beetje anders als je kind niet naar school moet. Een overzichtje van de voorbije week!Vorige zondag trok ik met Emil naar Nieuwpoort. Pieterjan zat op Werchter dus het was een uitstapje met ons twee. Het was heerlijk weer en we maakten een lange wandeling van Nieuwpoort-Stad naar Nieuwpoort-Bad, via het staketsel. We gaan daar regelmatig eens uitwaaien. Emil op zijn fiets, ik te voet. Ik zeg hem dan altijd tot waar hij mag fietsen en dan stopt hij daar netjes om te wachten tot ik er ben. Wij zijn een goed team :-) Uiteraard trakteerde ik hem op een ijsje - van alle smaken koos hij er natuurlijk het meest wansmakelijke uit, zijnde knalblauw smurfenijs - en we deden ook nog een terrasje. We sloten af aan de jachthaven, waar ik nog wat verse vis kocht. Ik eet graag vis, op voorwaarde dat hij 'levende vers' is. Aan zee heb je sowieso die garantie. Het was een zalige dag! Mijn batterijen waren 's avonds weer helemaal opgeladen.Maandag vertrok Emil op sportkamp, het eerste van 3 kampjes deze vakantie. Hij volgde het kamp 'Cars & Bikes' bij de Sportdienst in Torhout. Hij had er veel zin in; ik had zelf wel een klein hartje toen ik hem ging afzetten ;-) Hij kwam elke avond superenthousiast naar huis en 's morgens gig hij telkens met plezier opnieuw naar het kamp. Ik vind het de max dat mijn zoon op 4-jarige leeftijd al door heeft dat sporters echt wel meer beleven :-) Ik ben zeer tevreden over dit kamp en ik heb Emil alvast ingeschreven voor een Halloweensportkamp in de herfstvakantie! Volgende week volgt hij nog een kampje in Gent, bij Ideekids. En daarna gaan we op reis dus dan is hij 2 weken bij mama en papa. Needless to say dat hij daar ook enorm naar uitkijkt :-)Dinsdag was een vruchtbare dag! Want toen ik mijn kruidentuin water aan het geven was, zag ik dat mijn minitomaatjes volop beginnen te bloeien. Ik heb eigenlijk totaal geen groene vingers maar mijn kruidenbak, daar zorg ik echt wel goed voor. Nooit gedacht dat ik zoveel voldoening zou krijgen van die ontluikende tomaatjes! Nog even laten rijpen aan de struik en dan kan ik ervan smullen. Can't wait!


Woensdag zat ik de hele dag met de begintune van The O.C. in mijn hoofd. Het was mooi weer, ik startte de dag met een zalige morning run en ik werkte daarna de hele dag thuis. Dus ik droeg een shortje, een zomers shirt en mijn Havaianas (het voordeel van thuis te werken bij mooi weer!). In de H&M vond ik dit leuke T-shirt met als opschrift 'Los Angeles California' (mijn short komt trouwens ook van daar). En zo moest ik dus aan The O.C. denken... Ik ben een grote Cali-lover. Moest ik ooit de kans krijgen om naar daar te verhuizen, ik zou geen seconde twijfelen. California here we coooooooome! :-)O ja, woensdag bakte ik ook nog een bananenbrood. Ik ben voor Running magazine een artikel aan het schrijven over tussendoortjes en dan moet ik natuurlijk zelf de proef op de som nemen hé... Op de foto ziet het er niet zo top uit maar het is echt wel lekker! Ik maakte dit bananenbrood met havermout in plaats van gewoon meel, zodat het licht verteerbaar is. Er zitten naast banaan ook appeltjes in en wat zaden en noten. En kaneel, vééééééél kaneel! Ik ben daar een beetje verslaafd aan. Ik voegde als extraatje ook wat raw cacaopoeder toe, vandaar de bruine kleur. Ik noem dit 'brood' maar eigenlijk is het gewoon een gezonde cake die je veel energie geeft, bijvoorbeeld om te sporten. Jullie kunnen er in september alles over lezen in het magazine! Donderdag vroeg Emil mij om hem te komen halen met de fiets op sportkamp. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vind het superleuk dat hij nu zonder steunwieltjes fietst en zonder problemen mee kan fietsen met mij. Hij had een tweede volle spaarkaart van de Delhaize Vitaminis-zomeractie, waarmee kinderen groenten en fruit leren eten. Na het kamp fietsten we dus eerst naar de winkel voor een nieuwe knuffel, ik had hem dat 's morgens beloofd. Hij heeft zelf al de aardbei en hij koos de broccoli voor mij, omdat ik dat zo graag eet. Zo lief... Vooral omdat hij zelf walgt van broccoli ;-) Toen we thuis kwamen, ging hij de knuffel op mijn hoofdkussen leggen om er lekker mee te slapen. Nu gaat hij nog verder sparen voor de banaan, voor zijn papa :-)

Hebben jullie al gehoord van Buddha Bowls? Vanmiddag at ik er weer eentje als lunch. Ik voel een zomerse verslaving opkomen :-) Een Buddha Bowl is een mooie kom vol gezonde, voedzame ingrediënten. En lekker natuurlijk ook! Het bestaat uit verschillende groenten (rauw, gestoomd of geroosterd), een graan (rijst, quinoa, spelt, amaranth, kikkererwten...), één of meerdere toppings, noten, zaden... Kortom een regenboog aan ingrediënten maar de basisformule is altijd: een combinatie van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. De Buddha Bowls die ik maak zijn meestal vegetarisch/veganistisch maar ik maak er ook soms eentje met vis en als jij graag een stukje vlees eet, dan kan dat ook hoor. Combineer er gewoon op los! Tip: make it colorful. Hoe meer kleuren op je bord, hoe gezonder én hoe lekkerder het is! Nog een voordeel van zo'n bowl: het neemt niet veel tijd in beslag als als je je wat voorbereidt. Ik heb altijd veel groenten in de ijskast liggen en ik kook in het weekend doorgaans een pot quinoa of een ander graan om dan tijdens de rest van de week van te smullen. Een lekkere dressing is ook snel gemaakt met wat olie, (plantaardige) yoghurt, sojasaus, miso, kruiden... Op die manier kost het maken van je maaltijd je slechts een paar minuutjes tijd. Smakelijk!Et voilà, nu kan ik het weekend al ruiken! Morgen staat er weer een tripje naar Gent op de agenda. Ik ga samen met Kelly brunchen bij Madam Bakster. Tijd om bij te praten én eindelijk ga ik ook eens kunnen proeven van al het lekkers daar! Daarna blijf ik nog even in Gent om wat te winkelen, ik heb een aantal spullen nodig voor op reis. De rest van het weekend heb ik voorlopig geen plannen en dat ga ik zo houden. Dan is er zondag ruimte om gewoon te doen waar we zin in hebben. Want daar dienen weekends uiteindelijk toch voor, nietwaar?

Fijn weekend allemaal!

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. hehe die brocolli, hij ziet eruit zoals het smaakt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lust jij ook geen broccoli? Allee zo lekkerrrrr!!!!

   Verwijderen
 2. Sporters beleven meer: jaaaaaaa! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Buddha Bowl ziet er zoooooooo lekker uit!
  En die broccoli, die hebben we ook. We sparen verder, voor de aardbei, watermeloen en banaan. En dan zien we wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. echt heel lekker, die bowls, ik ben er een beetje aan verslaafd :-)
   als je eten er mooi uitziet, smaakt het des te lekkerder he.

   Verwijderen
  2. Zo een Buddha Bowl moet ik zeker ook eens proberen.

   Verwijderen
 4. Wat een leuk verslag! En die Buddha Bowl ziet er enorm lekker uit! Ik had er nog niet van gehoord, maar lijkt me wel iets te zijn om eens te proberen. En naar je verslag over Madam Bakster kijk ik al uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker eens proberen zo'n buddha bowl, zal je vast wel kunnen bekoren!

   Verwijderen
 5. Once again great thanks for defining this topic in such a way, revelation.

  BeantwoordenVerwijderen