vrijdag 18 augustus 2017

Whatsup

Veel bloggers doen tegenwoordig van 'As we speak' en ik lees dat altijd heel graag, bijvoorbeeld onlangs nog bij Fieke en Kelly doet het ook geregeld eens. Omdat ik heel wat dingen te vertellen heb, lijkt het me ideaal om ze voor de gelegenheid te bundelen in deze 'Whatsup' post (want zo heet dat dus bij mij).

GELEZEN
Kort voor de zomer deed ik een oproep voor goeie boekentips. Ik kreeg massaal veel reacties - waarvoor dank! - en schafte me uiteindelijk 3 (Engelstalige) boeken aan: The fault in our stars (John Green), We are all made of stars (Rowan Coleman) en 4 3 2 1 (Paul Auster). Ik begon met John Green, het verhaal leek me ideaal voor op vakantie. Veel mensen die het boek al gelezen hadden lieten me weten dat ik het fantastisch zou vinden, dus ik was echt nieuwsgierig. En ze hadden gelijk: wat een prachtig boek! Van begin tot einde werd ik meegesleurd in het triestige maar tegelijk hoopgevende liefdesverhaal van Hazel en Gus. Geweend heb ik niet maar naar het einde toe was ik bij bepaalde passages toch wel redelijk geëmotioneerd. Een echte aanrader! Ik las hem in het Engels omdat ik niet graag vertalingen lees. Maar het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar hoor.GESLAPEN
Vorig weekend gingen we op minicitytrip naar Brussel. Ik hou enorm van Brussel! Gent is en blijft mijn favoriete stad maar Brussel komt echt dicht in de buurt. We overnachtten in het trendy Hotel BLOOM! Het was niet de eerste keer dat ik er sliep maar wel de eerste keer met Emil erbij. We hadden een ruime kamer met 2 dubbele bedden. Luxe! Na een goedgevulde zaterdag sliepen we als roosjes. Zondagochtend konden we smullen van het rijkelijke ontbijtbuffet. Dat is altijd dik in orde bij BLOOM! Ik ga er heel graag. Het is een leuk hotel, de kamers zijn netjes en het is goed gelegen. Tien minuutjes stappen en je bent in hartje Brussel. Er is ook een metrohalte vlakbij én het mooie Kruidtuinpark ligt naast het hotel. Zeker niet twijfelen als je op zoek bent naar een tof hotel in Brussel!
GEZIEN
Pieterjan en ik zijn een weekje kinderloos: Emil is met oma en opa mee naar Spanje, tot zondagavond. Het is nu niet dat wij anders nergens tijd voor hebben, maar naar de cinéma gaan we eigenlijk nooit meer. Vroeger, voor we een kind hadden, gingen we nochtans heel veel. We woonden toen ook dicht bij de Kinepolis van Brugge. Wanneer we nu samen op stap gaan, verkiezen we een gezellig etentje omdat we dan de hele tijd met elkaar kunnen babbelen (wat toch niet onbelangrijk is hé als je allebei druk bezig bent met vanalles). Aangezien we morgenavond onze dinner date hebben (nog voor mijn verjaardag, joepie!) besloten we om dinsdagavond eens naar de bioscoop te gaan. PJ wilde al lang Dunkirk zien, hij is erg geïnteresseerd in alles wat met 'den oorlog' te maken heeft. Ik iets minder maar soms moet een vrouw eens doen wat haar vent wil ;-) En ik vond het een hele mooie film. Ik heb geen één keer op mijn horloge gekeken en ik ben al zeker niet in slaap gevallen! Wellicht omdat het niet puur over 'oorlog' en 'vechten' gaat, het is een heel menselijk verhaal. En ja, die Harry Styles mag er eigenlijk ook wel wezen :-)

BEZOCHT
Bij ons Brussel-tripje vorig weekend hoorde ook een bezoek aan Dino World op de Heizel. De grootste dino-expo ooit katapulteerde ons 65 miljoen jaar terug in de tijd. We werden omringd door de triceratops, brachiosaurus, tyrannosaurus-rex, iguanodon... Door het (luide) gebrul van de dino's en de mooie reconstructies maakte de expo toch wel indruk op Emil. We waren rond op een uurtje. Tip voor andere ouders: laat je kind niet het (sneltrein)tempo bepalen want dan ben je heel snel rond. Probeer hen een beetje mee te nemen in het verhaal om zoveel mogelijk 'waar voor je geld' te krijgen. Op het einde is er een kids' zone waar ze kunnen tekenen, een film kunnen kijken en kunnen poseren bij de dino's. Een geslaagde uitstap, voor ons was het ideaal als startpunt voor ons weekendje Brussel!


GEGETEN
In Brussel heb ik intussen een vast adresje voor pasta en pizza: Divino. Daar gingen we zaterdagavond eten, zeker met kinderen erbij is Italiaans altijd een topkeuze. 's Middags, na de expo, gingen we lunchen bij Les trouvailles de Louise in Schaarbeek. Ik vond dit plekje op de blog van Smarksthespots, die ik trouwens vaak raadpleeg om leuke resto's te vinden (niet enkel in BXL). Het was een superleuke ontdekking! Megagezellig zitten, ik kreeg een instant huiskamergevoel. Het eten is simpel, lekker en gezond: boterhammen, panini's, croques, soep, slaatjes... Je kan er ook koekjes, thee, sap en handgemaakte producten kopen. Het is rustig gelegen, in een klein straatje weg van de stadsdrukte. En toch is het centrum niet ver. Bij mooi weer is het Josaphatpark vlakbij, dat schijnt ook leuk te zijn. Maar bij ons was het aan het regenen dus we lieten het park voor een volgende keer. We hebben dan een reden om nog eens terug te gaan!
GEVOELD
Heel veel pijn vorige week woensdag, want ik heb me gigantisch gesneden aan mijn Magimix keukenmachine. Ik was de rasp aan het afdrogen (ik had superlekkere appelmoes gemaakt!) en ik was precies een beetje te enthousiast... Gevolg: een diepe snee in de top van mijn rechtermiddelvinger. Ik was op dat moment alleen thuis met Emil. Het bloedde heel heftig dus ik was een beetje in paniek... Ik voelde dat ik ging flauwvallen door het bloedverlies dus ik ben even op bed gaan liggen. Emil was een topverpleger, hij kwam over mijn hoofd strelen en troostte me met zijn broccoli-knuffel :-) Gelukkig was het snel beter en konden we 's middags op stap naar Oostende. De wonde is inmiddels bijna genezen. Als je goed kijkt, zie je dat ik op de foto hieronder een dikke pleister rond mijn vinger heb.Wat ik de laatste dagen ook wel gevoeld heb, is wat gemis. Emil is dinsdagochtend in alle vroegte vertrokken naar Marbella met opa en oma (mijn schoonouders). Hij komt zondagavond thuis. Ik ben wel al eens 5 dagen naar Lissabon geweest zonder hem en hij gaat heel vaak uit logeren dus het is zeker niet dat ik hem niet kan loslaten. Maar ik mis hem natuurlijk wel, het is zo stil hier in huis zonder dat kwebbelgat! Ik krijg wel veel foto's en updates (leve Whatsapp en Facetime!) en hij heeft daar een zalige tijd. Ik had ook niks anders verwacht hoor, hij ziet zijn grootouders supergraag en ik vertrouw mijn schoonouders blindelings. Ze soigneren hem zo goed! Maar ik ga toch ook blij zijn als ik hem zondagavond mag gaan oppikken in de luchthaven :-)

Bijna tijd voor het weekend nu, joepie! Kinderloos als we momenteel zijn, gaan PJ en ik vanavond op dinner date voor mijn verjaardag. En ook gewoon om het leven en het gezellig samen zijn te vieren :-) We gaan naar Brasserie Nieuwpoort, een nieuwe ontdekking. Het ziet er alvast veelbelovend uit, ik kijk ernaar uit! Ook zondag staat er lekker eten op het programma want dan heb ik in Gent afgesproken met Marliese om te gaan brunchen bij Madam Bakster. Dat wordt ook weer smullen!

Fijn weekend!
Love, Josie xo

14 opmerkingen:

 1. Brasserie Nieuwpoort bestaat toch al even hé? K ben er 3jr geleden voor 't 1e geweest... ECHT lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor! Maar nog niet zo lang overgenomen door een nieuw, jong team.
   Ik bedoel dat het een nieuw adresje is voor ons, wij gingen er nog nooit :-)

   Verwijderen
 2. Leuk overzicht!
  Ik wil zeker nog eens logeren bij Hotel BLOOM! Lijkt me perfect voor een weekendje Brussel. Emil heeft volgens mij die reismicrobe goed te pakken: hij ziet er overal heel content uit! Ook je adresjes in Brussel noteer ik vlijtig!
  Wij willen heel graag Dunkirk zien, dus wellicht gaat Emma binnenkort nog eens logeren bij de oma en opa. Tip voor jullie: een bezoekje aan de dug out in Zonnebeke (naast de kerk). Ik denk dat Emil dat ook fantastisch zal vinden!
  Geniet van jullie etentje en de brunch vanavond en zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag inderdaad dat jullie naar de dug out geweest zijn. Ik ging je daar nog vanalles over vragen dinsdag want PJ wil daar zeker naartoe.
   Als je eens op minitrip wil naar Brussel en je zoekt compagnie, ik wil je steeds vergezellen :-)
   Goe weekend xxx

   Verwijderen
 3. Ik heb Dunkirk duidelijk net op dezelfde manier beleefd als jij: als niet bepaald grote fan van oorlogsfilms braaf de wederhelft gevolgd en uiteindelijk heel aangenaam verrast terug naar huis gegaan! Het verhaal gaat inderdaad niet puur om 'den oorlog', maar meer om de menselijke kant erachter. En dat spreekt me meer aan. We zijn 'm trouwens in de IMAX in Kinepolis Brussel gaan zien: dan komen die lucht- en waterscènes echt knap tot hun recht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat dat des te indrukwekkender was op dat megascherm!

   Verwijderen
 4. Dat van die cinema is heel herkenbaar, hebben wij ook nog zelden tijd voor, want een etentje staat ook op nummer 1! Gaan wij volgende week woensdag doen voor hubby weer riebedebie is! Superleuk trouwens dat je schoonouders op reis willen met hun kleinzoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geniet van de cinéma!
   Ja, ik vind het super dat ze hem meenemen op reis. Een onvergetelijke ervaring, zowel voor hem als voor hen!

   Verwijderen
 5. Dit blijft een superleuke rubriek! 'k Ben blij dat je genoten hebt van het boek van John Green; er zijn nog zooooo veel andere mooie boeken... Ik begin stilaan uit te kijken naar eens een avondje of weekendje weg zonder dochter, want in de veertien maand dat ze al bij ons is, heeft ze nog nooit ergens anders geslapen dan bij ons.
  Laat het smaken bij Madam Bakster!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor de boekentip hé, het was dankzij jou dat ik het boek gekocht heb :-)
   O ja, ik kan me voorstellen dat je uitkijkt naar eens een 'kinderloos' nachtje of weekend, dat kan echt deugd doen. Dus zeker eens doen!

   Verwijderen
 6. Wat een leuke update! Dunkirk wil ik ook wel gaan zien en die leuke adresjes in Brussel onthou ik maar al te graag :-) Komen altijd van pas als ik daar nog eens werk en een wat langere lunchpauze neem ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen!
   Dunkirk is echt goed, ik had het niet verwacht maar ik heb er echt van genoten.

   Verwijderen
 7. Wij gaan één van de dagen naar Dunkirk kijken. Goed om te weten dat het ook interessant is voor mensen die niet per se iets hebben met de oorlog.
  Die rasp dat klinkt wel pijnlijk, hopelijk geneest dat goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geniet van de film, hij is goed!
   Mijn vinger is ondertussen weer genezen. Binnenkort snij ik me binnenkort wel eens opnieuw, lomp als ik ben ;-)

   Verwijderen