vrijdag 1 september 2017

My week in pictures

1 september: gedaan met de zomervakantie, start van het nieuwe schooljaar en terug naar het 'gewone ritme'. Het is een mooie zomer geweest dus ik ga er niet om zitten treuren dat hij voorbij is. Trouwens, ook in september kunnen er nog mooie nazomerdagen aankomen, vorig jaar was dat alleszins zo! Ik maakte bij de start van deze nieuwe maand een foto-overzichtje van de laatste week van augustus...Vorige zondag ging ik voor het eerst lopen met fietsbegeleiding van Emil. Ik had een herstelloop gepland (een half uurtje heel rustig, na 3 zwaardere runs eerder die week) en aangezien Emil nu al supervlot fietst, liet ik hem gewoon voorop rijden. Ik heb me niet moeten inhouden hoor, hij hield er mooi het tempo in. En hij vond het heel leuk, zei hij mij meermaals onderweg. Net als ikzelf trouwens: ik heb echt genoten van mijn compagnon de route, met zijn spitante opmerkingen en (soms wel moeilijke) vragen onderweg. Heel leuk om op een sportieve manier tijd met mijn zoon te spenderen in het weekend! Ik maak er vanaf nu een traditie van in 't weekend om mijn herstelloopjes samen met hem te doen. Binnenkort kan hij dan meerijden tijdens mijn lange duurlopen :-)Maandag nam ik een dagje vrij om van de laatste vakantiemomenten te genieten met Emil. Da's de luxe die ik heb als zelfstandige: ik neem 'verlof' wanneer ik wil. Ik had/heb nochtans een razend drukke planning maar ik was toch blij dat ik me maandag een snipperdagje kon permitteren. Het was supermooi weer en we trokken er samen op uit met de fiets. Uiteraard hoorde daar ook een pitstop bij in de stad voor een ijsje. We deden wat boodschappen, Emil ging naar de kapper, hij ging mee met mij naar de dermatoloog... Allemaal niet zo speciale dingen maar we hadden wel een hele leuke dag samen. Dat bewijst nogmaals dat het de kleine, simpele dingen zijn waarvan je moet genieten!Eerder die dag brachten we trouwens een bezoek aan de speelgoedwinkel. Ik had Emil (die mij geregeld eens vraagt wanneer we nog eens naar de speelgoedwinkel gaan) vorige week namelijk met mijn domme kop beloofd "dat we nog wel eens naar de speelgoedwinkel zouden gaan, volgende week of zo". In de veronderstelling dat hij het wel zou vergeten... Wat dus niet het geval was. Moeder toch, what were you thinking... Soit, een braaf kind mag af en toe eens verwend worden, vind ik. Dus wij maandag naar de Fun, waar hij iets mocht kiezen binnen een bepaald budget. Ik heb hem wel lichtjes gepusht richting Playmobil omdat hij al redelijk wat heeft staan daarvan en er graag mee speelt. En ik heb dat liever dan weer een prul van Paw Patrol, Cars of iets dergelijks, die dan na een paar dagen in de speelgoedbak verdwijnt... Emil koos voor het vliegtuig. Hij had eigenlijk zijn zinnen gezet op de politiekazerne maar dat was ruim boven het budget dus dat gaat hij nu aan Sinterklaas vragen :-) Hij is superblij met zijn nieuwe aanwinst en heeft er al veel mee gespeeld. Hij heeft er zelfs een foto van genomen, megaschattig!Ik vond trouwens ook een foto van zijn oog en zijn voeten op mijn telefoon...

Dinsdag en woensdag ging Emil logeren bij mijn mama. Het was daar rommelmarkt, kermis en jaarmarkt en zijn neefje was er ook. Dikke fiësta dus! Ik maakte van zijn 'uithuizigheid' gebruik om naarstig te werken en ja, daar heb ik ook echt wel van genoten because I love my job! Gisteren, op de laatste vakantiedag, nam ik dan nog een allerlaatste congédagje. Ik ging met Emil naar Lokeren, op bezoek bij mijn neefje Remi. Hij is het kindje van mijn broer en schoonzus en is nu 2 maand oud. We hadden chance met het weer, waardoor we een grote wandeling konden maken langs de Durme naar het stadscentrum. Ik met Remi in de draagzak (want hij heeft erge reflux...) en Emil voorop op zijn step. We deden samen een terraske op de Markt van Lokeren, bezochten een aantal winkeltjes en kwamen onderweg de crèmekar tegen. Een hele leuke middag! Intussen kon mijn schoonzus wat tijd voor zichzelf nemen, dus everybody happy. Zo moet dat zijn! Emil is trouwens echt zot van zijn neefje. Hij lacht nu naar hem en dat levert echt hartverwarmende taferelen op.Vandaag was het dan back to school! Het was een probleemloze start van de tweede kleuterklas; Emil gaat graag naar school en was blij om zijn vrienden weer te zien. Ik heb hem wel uit zijn bed moeten jagen vanmorgen, blijkbaar waren de laatste vakantiedagen/weken een beetje vermoeiend ;-) Maar 't is nu al meteen weekend en hij zal het schoolritme wel snel weer gewoon raken!Ik ben blij want er staat nu een vrij relaxed weekend voor de deur. Heel wat 'to do's' (zwemles Emil, boodschappen doen, auto kuisen, op bezoek bij de schoonouders, intervalloop...) maar geen grote uitstappen gepland. Ideaal om een beetje uit te rusten... Want ik vergeet het vaak, maar daar dient het weekend eigenlijk wel voor hé :-)

Fijn weekend!

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuk overzicht! Lijkt me heel fijn te zijn om samen met je zoontje te kunnen gaan joggen. En wat een schattige foto's van Emil met Remi :-) Geniet nog van de zondagavond!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja echt fijn, en ook handig bv. op momenten dat ik alleen thuis ben met Emil. Vroeger was hij nog te klein om mee te gaan en kon ik niet gaan lopen maar nu lukt het dus wel.

      Verwijderen