donderdag 21 september 2017

Josie's Running Essentials

De herfst komt eraan, het wordt frisser en de dagen worden korter. Als zomermens vind ik dat best jammer maar hey, ik ga er niet over zagen. En de wissel van de seizoenen wil natuurlijk niet zeggen dat ik minder ga lopen, integendeel. Ik heb mijn uitlaatklep nodig en met de juiste kledij en accessoires ben ik all set voor de loopherfst!
Kijken jullie even mee naar mijn favo loopspullen voor in de herfst? Het is een combinatie van mijn zomerspullen, aangevuld met wat warmere en autumn-proof items.

Text Fairy loopshirt
Ik ga ervan uit dat het in de herfst nog net warm genoeg is om in korte mouwtjes te lopen. Zo kan ik mijn 'eigen' Text Fairy loopshirtje nog volop dragen. Het is een top van Asics die ik zelf liet bedrukken via R-Dreams. Ik draag graag de shirts van Asics: ze hebben een aangename, losse pasvorm en ik ben een grote fan van de kapmouwtjes. Ik koos voor knalroze omdat het een beetje mag opvallen, nietwaar? Er staat immers reclame op voor mijn bedrijf en het is toch de bedoeling dat dat 'gezien' wordt hé. Op 1 oktober loop ik de Brussels Half Marathon, dan ga ik mijn Taxt Fairy shirt zeker dragen!

Zwart loopbroekje
OK, het wordt frisser maar ik ben nogal koppig en ik blijf in blote benen lopen tot het echt té koud wordt. Ik heb trouwens niet snel koud aan mijn benen, vooral aan mijn handen en armen. Dus ja, ik blijf vrolijk rondcrossen in shortjes! Mijn shirts mogen best wat knallen maar mijn loopbroekjes hou ik graag sober. Eigenlijk kies ik meestal voor zwarte shortjes. Dit leuke exemplaar van Nike kocht ik net voor de zomer, ik vind het helaas niet meer terug op hun site... Het is eigenlijk een trailbroekje met 2 zakjes aan de zijkanten en eentje achteraan. Handig om mijn sleutel in op te bergen en soms ook een zakdoek, mijn telefoon of een gelleke. Het is een kort en strak shortje maar ik heb dat wel graag. Hoe minder ik om het lijf heb, hoe meer bewegingsvrijheid ik heb. En voor iemand het suggereert: aan naakt lopen ga ik me niét wagen, neen :-)

Run light
Aan mijn vorige run light van Kalenji heb ik veel plezier beleefd. Kilometers heb ik ermee gelopen! Ik vind het een top accessoire en kan mijn lichtje voor loopjes in het donker (zowel 's morgens als 's avonds) niet meer missen. Mijn 'oude' run light was dringend aan vervanging toe en ik heb nu de nieuwe versie, in het wit met fluogeel. Je kan hem ook in het zwart krijgen hoor! Het verschil met de oude run light is dat je het lampje beter kan richten: recht voor je, naar beneden, meer naar boven... Dat kon de vorige niet en dat was een 'mankement'. Want ik kreeg vaak boze blikken van automobilisten die verblind werden door mijn fel licht... Nog leuk: in de doos zit een extra bandje om het lichtje te gebruiken over je looprugzak. Handig want bij mijn weten kon de vorige versie dat niet. Conclusie: dit is een onmisbaar accessoire voor wie in de donkere maanden veel wil gaan lopen. Je voelt echt niet dat je dit draagt. En voor de prijs moet je het ook niet laten, het is de 'investering' zeker waard!Sportbeha
Een goede sportbeha is essentieel bij het lopen, dat weet iedereen. Of je nu kleine of grote borsten hebt, steun heb je sowieso nodig! Ik mocht van Hunkemöller een sportbeha kiezen uit hun HKMX-sportcollectie en ging voor een leuk roze exemplaar met een speelse rug. Ik vind hem aangenaam om te dragen en hij ziet er tof uit - het oog wil ook wat hé. Ik moet er wel bij zeggen dat deze beha voor 'level 1' is, wat wil zeggen lage impact. Ik heb een kleine boezem dus voor mij is dit geen probleem. Maar als je zwaardere borsten hebt, zoek je best een exemplaar voor level 2/3. Ik geef ook toe dat deze sportbeha mijn Anita niet kan overtreffen, waarmee ik loop sinds mei. Ik wissel momenteel af tussen beide!

Gouden ipod
Ik ben wellicht een van de weinige mensen die nog lopen met een 'voorhistorische' ipod shuffle. Ik heb muziek nodig en lopen met muziek op mijn telefoon vind ik te veel gedoe. Ik wil geen band rond mijn arm dragen en als ik mijn GSM in mijn broekzak steek, voel ik me gehinderd tijdens het lopen. Ik neem mijn telefoon enkel mee tijdens korte herstelloopjes zodat ik toch eens een loopselfie kan nemen :-) Maar ik loop dus met mijn ipod en ik vind dat goed zo. Ik kan hem makkelijk vastclippen aan mijn broek en bovendien is hij goudkleurig. Past perfect bij een lopende tekstenfee!

Regenjasje
Helaas wonen we in België en valt hier af en toe wat regen uit de lucht... Ik laat me daar echter niet door tegenhouden. Als ik gepland heb om te gaan lopen, dan ga ik. Of het moet echt al hard aan het stormen of hagelen zijn... Maar ze maken toch niet voor niets al die toffe loopregevestjes zeker? Ik heb er eentje van Asics, ik kocht het net voor de zomer en vind het nu niet meer op de site... Net als mijn shirt liet ik het personaliseren bij R-Dreams zodat ik nu mijn eigen Text Fairy jasje heb. Ik ben er eigenlijk wel trots op! Ik doe het trouwens niet enkel aan om te lopen want het is gewoon ook een tof vestje. Het is ideaal voor in het weekend, voor aan zee... Een beetje reclame maken terwij ik op stap ben, kan nooit kwaad hé.

Loopschoenen
Redelijk essentieel voor elke loper: een uitstekend paar loopschoenen. Ik ben nog altijd dol op mijn Asics Gel-Nimbus 19 running shoes. Ik loop er nu bijna een jaar mee (maar ik wissel af met mijn Asics Dynaflyte dus ze zijn nog niet versleten) en ik ben er supercontent van. Bovendien zijn ze zoooooo mooi! Als ik binnenkort nieuwe loopschoenen nodig heb, zal ik niet twijfelen om opnieuw voor de Gel-Nimbus te gaan. De keuze voor een loopschoen is heel persoonlijk want iedereen heeft andere voeten en een eigen loopstijl. Wat mij betreft is dit alleszins een topschoen!

Loopsokken
Bij goeie loopschoenen horen degelijke loopsokken. Ik ben heel content van mijn loopsokjes van Nike. Ze zijn licht en voldoende dempend. Ik heb er geen zweetvoeten in en ook geen blaren. Door de fluokleur (met reflecterende accenten) vallen ze goed op, wat een pluspunt is in het donker. En ze vormen een leuk contrast met mijn knalroze schoenen, wat ik ook tof vind :-)

Wat zijn jullie running essentials momenteel? Welke loopspullen en -accessoires kunnen jullie niet missen?

Love, Josie xo

Met dank aan Hunkemöller, Decathlon en Asics.

2 opmerkingen:

  1. De runlight vind ik nog,altijd speciaal, je voelt hem niet hangen he

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke spullen! Die runlight lijkt me erg interessant te zijn, zeker nu ik af en toe in alle vroegte ga joggen. Zelf loop ik wel al met een driekwartbroek want met zijn momenten is het best wel al frisjes ;- ) En mijn Ipod gaat ook iedere keer trouw mee op stap, net als mijn hartslagmeter & gsm (want ja ik loop soms verloren ;-) ).

    BeantwoordenVerwijderen