vrijdag 6 oktober 2017

My week in pictures

De weken vliegen voorbij! Hoog tijd om jullie nog eens een foto-update te geven van de voorbije weken. Kijken jullie even mee hoe het er hier aan toe ging de laatste tijd?
Vorige week kwam ik onderweg een truck tegen met een foto van Paus Johannes Paulus II op de achterdeur. Het was net alsof hij me recht in de ogen keek en me in de gaten hield... Ik vond het best grappig, geen idee eigenlijk waarom zijn beeltenis op die vrachtwagen prijkt. Iemand een idee? Beschermer van de truckchauffeurs of zo, om te zorgen dat ze geen stoute dingen uitspoken in hun cabine? ;-)Ik weet het, ik post op Instagram veel 'geslaagde' foto's van Emil, die enthousiast poseert of net een 'lucky shot' waar ik erin slaag hem te fotograferen op een onbewaakt moment. Maar maak je geen illusies, hij heeft er heus niet altijd zin in. Op de foto hierboven wou ik, voor we naar school vertrokken, een leuke foto maken van zijn mom's boy sweater. Maar hij zag er écht het nut niet van in. Je ziet hem denken: 'Allee moeder, waarom is dat nu weer nodig?' Ik begrijp hem wel hoor, het leven als zoon van een blogster can be pretty tough.Ik maakte zoete aardappelchips. Ik ben sowieso dol op sweet potato, ik eet het vaak gegrild in de oven (in schijfjes of frietjes). Het is zoet, lekker, gezond en geeft me veel energie. Everything that I need! Er kwam massaal veel reactie op mijn foto, iedereen wilde het receptje. Ik kan verklappen dat het begin november in Running.be zal staan. Want eigenlijk was dit 'veldwerk' in het kader van een artikel dat ik geschreven heb voor het magazine. Dus nog even geduld tot het in de winkel ligt! Nu, wie slim is kan het al even googelen. Want moeilijk is het niet hoor en op internet vind je tal van recepten voor sweet potato chips. En ik zeg altijd: als ik het kan maken, dan kan iedereen het! :-)Weer heel wat leuk leesvoer voorhanden de laatste tijd! 

 • Mijn 'leesboek' is momenteel We are all made of stars (niet op de foto). 
 • Daarnaast blader ik af en toe door het nieuwe boek van Tiany. Ik ben fan van haar: ik bewonder hoe ze alle ballen in de lucht houdt en er altijd stijlvol uitziet. In het boek benadrukt ze dat ze 'ook maar een gewone vrouw is' en geeft ze veel haalbare tips. Dat vind ik top! 
 • Ook de 100% Rome reisgids ben ik intensief aan het lezen want ik vertrek volgende vrijdag voor 4 dagen naar la bella Roma met Pieterjan. Joepie! 
 • Slow Coffee is een mooi en interessant koffieboek. Ik ben helemaal geen koffiedrinker maar de koffiecultuur op zich boeit me wel en er staan leuke recepten in met koffie. Ik hou bv. van desserts met een 'koffie touch' erin. Ik miste helaas de boekvoorstelling omdat ik op weekend was, dankjewel Marjolein om me het boek alsnog toe te sturen! 
 • Colorama is wat mij betreft het ideale 'salontafelboek'. Het neemt je mee op een unieke reis door de wereld van de kleuren, met meer dan 100 tinten en leuke, verrassende weetjes erbij. Weet jij eigenlijk waarom een flamingo roze is? Ik sinds kort wel, dankzij dit boek, en het is best grappig... Als je het wil weten, koop dan het boek of vraag het me eens héél lief :-)

Vroeger besteedde ik nooit veel aandacht aan mijn rugzak of sporttas. Een basic en zeer 'gewoon' model volstond ruimschoots. Omdat ik de laatste tijd steeds vaker deelneem aan sport events en af en toe eens een weekendje weg ben, komt een degelijke sport/reistas toch goed van pas. Ik ben sinds kort de trotse eigenares van een Trillium duffel bag van Osprey in prachtig oranje. De tas heeft een eenvoudig, stijlvol design en is een gemak om te dragen over mijn schouder. Ik heb de versie van 45 liter (bestaat ook in 30 en 65) en ik vind deze ideaal om mee te gaan sporten of voor een weekendje weg. Ik ging ermee naar de Brussels Half Marathon (ruimte genoeg voor verse, warme kleren na het sporten: zalig!) en ga ze zeker meenemen naar Rome volgend weekend! 'Trillium' klinkt zelfs een beetje Romeins, niet? :-)


Ik werd verwend door Nivea. Het beautymerk heeft een aantal leuke nieuwigheden uit. Zo is er een extra verzorgend serum toegevoegd aan de body milks, wat zorgt voor een nog intensere en langere hydratatie. Zalig! En de handcrèmes zitten in een nieuw jasje. De strakke, ergonomische flacons passen perfect in mijn handtas! Alle producten hebben uiteraard nog steeds die typische Nivea-geur, waar ik zo van hou.


Als afsluiter nog een vredig tafereeltje van vorige zaterdag. Emil was zijn fietsdiploma aan het inkleuren en de letters van 'diploma' aan het overschrijven. Hij is enorm bezig met letters en cijfers; hij kan zelfs heel boos/gefrustreerd worden als hij iets niet goed kan schrijven. Wie goed kijkt, ziet ook een speelgoedboekje liggen. Want ja, meneer is al bezig met zijn sinterklaasbrief. Beetje vroeg maar kan geen kwaad denk ik...

Nu gaan we bijna weer het weekend in! Ik hou het rustig de komende dagen. Pieterjan komt morgenavond pas laat thuis van congres in Madrid. Morgenvoormiddag ga ik met Emil naar de zwemles en 's namiddags misschien eens naar Brugge voor wat shopping en een coffee break. Ik zou ook wel mijn kleerkast wat moeten uitkuisen. Zondag wil ik dan eens op stap, het gaat nog redelijk weer zijn denk ik dus dan zoeken we de frisse lucht op! Ik wil dit weekend gewoon wat quality time spenderen met Emil want volgende week moet hij ons 4 dagen missen. Niet dat dat zo erg is want mijn mama komt zich over hem ontfermen en dat zal zeer plezant zijn...

Wat zijn jouw weekendplannen? Geniet ervan!

Wie trouwens tips heeft voor Rome, laat maar komen!

Love, Josie xo

7 opmerkingen:

 1. Rome: eten bij Cantina e Cucina! Superleuke sfeer én lekker eten! Nomnomnom!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Roze flamingo's, is dat niet omdat ze garnalen eten of zo? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook een Rome-tip:
  - eten: Osteria delle Coppelle (op idyllisch pleintje, super lekker, vol met Italianen, topsfeer)
  - als je openbaar vervoer wil gebruiken, kies dan voor de bus ipv de metro. Maar met het betere stapwerk kom je ook al een heel eind, hoor (en ontdek je zoveel meer).

  Geniet ervan!!! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. merci voor de tips!!
   resto staat genoteerd.
   wij zijn sowieso stappers, dus dat komt goed. we gaan ook een namiddagje een fietstour doen en uiteraard trekken we ook onze loopschoenen aan :-)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke update! Dat boek van Tiany en Slow Coffee staan hier op het verlanglijstje. En die sporttas ziet er inderdaad superhandig uit. Wel grappig die afbeelding van de paus op de vrachtwagen. Ik heb sindsdien keihard op alle vrachtwagens gelet maar deze nog niet gespot :-)

  BeantwoordenVerwijderen