maandag 4 december 2017

Count your blessings

De winter is niet mijn favoriete periode. Koud, grijs, guur, donker, kil... Het zegt me weinig en ik vind het 'winter wonderland' niet zo betoverend of charmant als sommige anderen. Ik heb het, ondanks mijn optimistische ingesteldheid, dezer dagen soms moeilijk om positief te blijven. Gelukkig zijn er geregeld geluksmomentjes die voor verblijding en plezier zorgen. Vaak kleine dingen maar ze maken een wereld van verschil. Ik deel ze graag!* Knuffelen met Emil in de zetel voor bedtijd. We komen rond 18u thuis van de opvang, daarna eet hij en mag hij nog wat tv kijken en spelen voor we om 19u naar boven gaan. Er is weinig tijd maar het is zo leuk om nog een paar minuten te knuffelen en te genieten van mijn ventje op mijn schoot. En aan zijn totje te zien, is dat echt wederzijds!
* Positieve feedback van klanten en leuke, uitdagende nieuwe voorstellen. Ik werk hard en op zo'n momenten besef ik eens te meer hoeveel voldoening mijn job me schenkt!
* Mijn kersenpitkussentje. Ik ben een vreselijke koukleum en van de heerlijke warmte van mijn kersenpitje, bv. in bed of in de zetel of zelfs soms aan mijn bureau op koude dagen, kan ik zo blij worden!
* Niet veel zin hebben om te gaan lopen, toch gaan omdat het superzonnig weer is en zonde om niét te gaan. Daarna thuiskomen met een heerlijk voldaan gevoel, vol energie om er weer tegenaan te gaan!* Een warme douche na een looptoertje in de koude of de regen (of de hagelbollen en smeltende sneeuw van vorige week).
* Tijd maken om te lezen in plaats van tv te kijken of te Netflixen. Volledig opgaan in mijn boek en mij daar achteraf zo voldaan door voelen!
* Al zomerkampjes 'moeten' boeken voor Emil omdat ze anders volzet zijn (of toch de leukste kampjes). Dat op zich is niet zo 'waw' maar wél dat ik daardoor al begin te dromen van de zomer en reisplannen kan beginnen maken. Ik weet het, 't is nog lang maar ik kijk er toch stiekem al wat naar uit. Of toch alleszins al naar 3 januari, dan ga ik samen met PJ en Emil een paar dagen 'overwinteren' in Spanje... 
* Een vriend hebben die de lekkerste zelfgemaakte pizza's uit onze oven tevoorschijn tovert. Elke keer weer een smulfestijn!
* Mooie familiemomenten, zoals Emil die superlief is voor zijn neefje Remi, het zoontje van mijn broer. Prachtig om te zien hoe bekommerd en zorgzaam hij is! Mijn familie is heel belangrijk voor mij en ik koester die momenten enorm.Wat waren jouw favoriete geluksmomentjes van de voorbije weken? 
Heb jij het soms ook wat lastiger tijdens deze donkere dagen dan in de zomermaanden? Laat het gerust weten, dan weet ik dat ik niet alleen ben :-)

Love, Josie xo

11 opmerkingen:

 1. Prachtig die foto van Emil met z'n neefje! Ik ben blij met het minste dus massa's geluksmomentjes hier, een knuffel moment met de kids op de eerste plaats natuurlijk! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie foto hé! Familie is er echt om te koesteren, dat moet ik jou zeker niet zeggen :)

   Verwijderen
 2. 's Ochtends in het donker op een tochtig perron staan wachten op een trein met vertraging: daar kan mijn humeur serieus onder lijden in de winter... Maar het lopen ging afgelopen weekend ondanks (of dankzij?) de koude erg goed. Vond ik dan weer een hele opsteker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jakkes, daar zou ik ook ferm mottig van worden!
   Onverwachte goeie loopjes zijn de max hé :)

   Verwijderen
 3. 's Ochtends in het donker op een tochtig perron staan wachten op een trein met vertraging: daar kan mijn humeur serieus onder lijden in de winter... Maar het lopen ging afgelopen weekend ondanks (of dankzij?) de koude erg goed. Vond ik dan weer een hele opsteker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooohja, die knuffels! Ik geniet er ook zo hard van, nu ze die spontaan nog komt stelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het vooral lastig met het feit dat het 's ochtends nog donker is als we vertrekken en 's avonds donker is tegen dat we thuiskomen. Maar familiemomenten maken veel goed. Die knuffels daar kan ik ook enorm van genieten :-) En ook het joggen gaat erg goed de laatste weken, dus daar geniet ik ook met volle teugen van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, die bijna non-stop duisternis, ik vind dat echt niet leuk! maar net daarom moet je genieten van de kleine mooie momentjes hé, dan vergeet je hoe kil en donker het is... xxx

   Verwijderen
 6. Zo zalig! Vooral dat eerste is enooooorm herkenbaar. Ik kom pas om 18u30 thuis met Aline en ze gaat om 19u slapen :( Niet leuk! Dus extra genieten van de momentjes die er wél zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. idd, weinig tijd 's avonds maar ik compenseer dat in het weekend en het is een gewoonte geworden. emil is het gewend en hij heeft er geen last van. en ik kan er ook best mee leven, anders moet ik maar minder werken, en ik kies ervoor om dat niet te doen...

   Verwijderen