donderdag 21 december 2017

De 12 van 2017

Op Instagram kan je dezer dagen je best nine van 2017 maken. Dat zijn je 9 meest gelikete foto's van het voorbije jaar. Ik heb dat natuurlijk ook al gedaan (duh) en ik vind het een leuk resultaat. Toch zijn dat niet per sé de foto's waar ik zelf de tofste, warmste herinneringen aan heb. Daarom ben ik aan het scrollen geslagen door mijn feed van een heel jaar en ik heb voor elke maand van 2017 de foto gekozen die ik zelf de mooiste vind. Dit zijn ze: mijn 12 van '17!

Januari is typisch zo'n maand die voorbijvliegt omdat er nog tal van familiefeesten en nieuwjaarsrecepties en wat-heb-je-nog-allemaal op het programma staan. Ik vind dat niet erg want ik ben meestal blij wanneer het eindelijk februari is, da's weer wat dichter bij de lente. Op een januarizondag sprak ik af met mijn mama en stiefpapa in Gent, samen met Emil. We bezochten het Gravensteen, dat toen was omgetoverd tot Winderwonderkasteel (dit jaar trouwens opnieuw, wij gaan terug in de kerstvakantie!). Na de tocht door het kasteel dronken we iets in 'de crypte', die voor de gelegenheid heel gezellig was ingericht. Daar nam ik deze foto van mama en Emil. Ik vind hem supermooi, je ziet gewoon heel goed wat voor een hechte en warme band die twee met elkaar hebben.


Februari is Emils verjaardagsmaand (°13/02/2013). Traditiegetrouw organiseren we dan een gezellig feestje voor onze lieve familie met lekker eten en drinken en natuurlijk ook taart. We proberen dan telkens een 'gezinsfoto' te maken, al is er altijd wel iemand die de verkeerde kant opkijkt of met de ogen knippert. Dat was in 2017, voor Emils vierde verjaardag, niet anders. We hebben een hele reeks foto's en het feit dat geen één ervan perfect is, vind ik net zo charmant en mooi.  We staan erop zoals we zijn!In maart stond onze skivakantie op de agenda, iets waar ik elk jaar erg naar uitkijk. Niet omdat ik de meest fervente skiër ben maar vooral omdat ik enorm hou van de bergen, de buitenlucht, de vele mogelijkheden om actief bezig te zijn, en de ontspannen sfeer en gezelligheid die in het skidorp hangen. Ik had er razend drukke maanden opzitten met Text Fairy dus een weekje verlof was welkom. We trokken naar onze vaste stek in Vaujany/Alpe d'Huez. Het was het eerste jaar dat Emil skiles volgde. Zijn allereerste les kon helaas niet doorgaan omdat er een grote storm op komst was. Alle skiërs werden geëvacueerd naar beneden omdat het niet meer veilig was boven. Jammer voor Emil maar veiligheid komt natuurlijk op de eerste plaats. Hij vond het allemaal best plezant en indrukwekkend om mee te maken, zeker op de arm van zijn papa.In april werden de dagen een pak langer, warmer en zonniger. Het werd lente en wie mij een beetje kent, weet dat ik dan heropleef. Er waren heel wat mooie weekends en daarvan profiteerde ik om erop uit te trekken naar zee met Emil. Dat doen wij heel graag, aan zee valt er altijd iets te beleven en we keren nadien heerlijk ontspannen naar huis terug. Deze foto maakte ik in De Haan begin april. Ik herinner me nog goed dat ik toen net een nieuwe zonnebril had en dat Emil per sé op de foto wilde met een dennenappel op zijn hoofd... Ik heb de foto uitgeprint en hij hangt boven mijn bureau. Niet dat het zo'n 'extraordinaire' foto is maar voor mij hangen er leuke herinneringen aan vast en ik vind dat Emil en ik allebei stralen. In mei stonden er heel wat fijne loopevents op de agenda maar de foto die ik gekozen heb, is gemaakt in Plopsaland. De dag na moederdag namen PJ en ik een dagje vrij om met onze aap naar Plopsa te gaan. We hadden écht geen zin in de weekenddrukte en die maandag was het echt heerlijk rustig. We moesten nergens aanschuiven en afgezien van een paar attracties waar hij nog niet groot genoeg voor was, durfde Emil overal op. Een beetje tegen mijn verwachtingen in (ik ben niet zo'n fan van Studio 100 en al dat gedoe) was het een erg plezante dag met ons 3. Deze schiterende foto maakte PJ in de Draak, waar we denk ik een stuk of 7 keer in gingen! #dontgrowupitsatrapJuni herinner ik me als een warme, zonnige maand. I love it that way! Het was ook de maand waarin ik de Great Breweries liep. Ik bereidde me 3 maanden lang gedisciplineerd voor op deze 25K loopwedstrijd. Het wierp vruchten (zeg maar een volledige fruitboom) af want ik finishte in 2u10, maar liefst 20 minuten sneller dan in 2016. Het was megaheet die dag, niet echt ideale weersomstandigheden... Maar ik was vastberaden om ervoor te gaan so I did it. Ik vond het echt de max, een dag om nooit te vergeten. Deze foto werd geomen aan de finish en toont perfect hoe ik me toen voelde: behoorlijk kapot maar dolgelukkig. Runners' high van de bovenste plank!Aaaaah juli, putteke zomer, mijn favoriete tijd van het jaar! Het was de maand van onze welverdiende zomervakantie. We trokken met vrienden naar Zuid-Frankrijk, in de buurt van de Côte d'Azur. Het waren 13 heerlijke dagen, waar ik nog vaak met veel plezier aan terugdenk. Ik maakte enorm veel foto's en ik koos er eentje uit van ons drie aan het zwembad. Blije, ontspannen gezichten: een plaatje om te koesteren!Ook in augustus nam ik nog een aantal dagen vakantie. Ik vind het een groot voordeel van mijn job als zelfstandige dat ik in de zomer mijn agenda bewust wat minder druk kan inplannen om meer tijd door te brengen met Emil. Ik genoot ervan om samen met hem leuke dingen te doen. We zijn veel naar de zee geweest en op een mooie dinsdag begin augustus gingen we op uitstap naar Gent. Ik ken Gent heel goed en Emil intussen ook. Maar die dag gingen we 'den toerist uithangen'. We gingen onder andere met de bootjes varen en bezochten het Belfort, inclusief steile klim naar de toren (vanwaar de foto genomen is). Ik vond het een zalige dag!


In september was het dan back to school en voor mij terug naar het normale (lees: zeer drukke) werkritme. Ik vond dat niet erg want ik had megaveel zin om er weer vollen bak in te vliegen na 2 maanden waarin ik het bewust wat rustiger had aangepakt. Ook Emil was blij dat hij terug naar school kon, bij zijn vrienden. Deze foto maakte ik op een weekavond, net voor hij ging slapen en we nog wat samen tv aan het kijken waren in de zetel. Ik geniet zo van die korte knuffelmomenten! En als ik die shortjes en blote benen zie, begin ik alweer volop te dromen van de zomer...


Oktober begon voor mij met een absolute knaller. Op zondag 1/10 liep ik de Brussels Half Marathon in 1u40. Ik verbaasde daarmee mezelf én vele anderen. Het jaar voordien deed ik er nog 1u48 over en ik had nooit durven hopen dat ik zo'n topprestatie zou neerzetten. Ik genoot van elke seconde die ik liep die dag. Op het euforische gevoel dat ik eraan overhield, heb ik dagen en zelfs weken kunnen teren. Alweer een dag om nooit te vergeten en een prestatie die motiveert om mijn dromen nog meer na te jagen dan ik al doe! Ik ben benieuwd wat 2018 voor mij in petto heeft op loopvlak...November is sowieso niet mijn lievelingsmaand: het wordt kouder en donkerder en ik ben daar niet zo'n fan van (#notawinterperson #vreselijkekoukleum #summergirl) Maar soit, ik heb toch heel wat leuke dingen gedaan in de elfde maand hoor. Zo ging ik op een ijskoude maar zonnige zondag naar Gent voor de intrede van de Sint, samen met Emil, mama en mijn zus. Alles wat zich in Gent afspeelt, vind ik per definitie al 'vree wijs', haha. En dit was echt een hele leuke namiddag. Emil vond het de max en ook de grote mensen genoten van de magische, gezellige sfeer daar onder de Stadshal... Dat zie je wellicht op de foto! Emil moest natuurlijk weer zijn tong uitsteken, maar ach, het is toch een schattige #tongskeface :-)


En dan zitten we in de laatste maand van het jaar, december. Ze is nog niet voorbije en er kunnen nog heel wat leuke momenten komen natuurlijk. Ik ben niet zo'n kerst- en eindejaarsmens maar ik kijk wél uit naar een gezellige kerstavond en -dag met mijn familie en schoonfamilie. Begin december kwam Sinterklaas natuurlijk langs op alle mogelijke plekken. Ook bij mijn mama, waar Emil samen met zijn neefje Remi heel wat leuk speelgoed in ontvangst mocht nemen. Emil is stapelzot van 'zijn Remi'tje', hij is er superlief voor. Heel mooi om te zien! Remi komt eind januari voor het eerst bij ons logeren en ik kijk daar nu al enorm naar uit, dat gaat heel leuk worden!Heb je ook zin om je favoriete foto's van 2017 te delen?

Ik wens je een fijn eindejaar en vooral een heel mooi 2018, vol boeiende uitdagingen en leuke verrassingen!

Love, Josie xo

11 opmerkingen:

 1. Heel mooi overzicht. Ik vind die van Emil en PJ op skivakantie nog steeds zó mooi: echt een wauw-beeld! De rest natuurlijk ook, hé, maar die springt er (misschien vooral op fotografie-vlak) toch wel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik blijf die ook heel mooi vinden. Het was een toevalstreffer. Het is vooral ook de herinnering die eraan vasthangt, van die sneeuwstorm en zo, die ik zo leuk vind.

   Verwijderen
 2. Wat een mooi bundeling foto's! En hele leuke manier om terug te blikken op 2017. Je bezorgt me inspiratie dus wie weet deel ik ergens volgende week ook wel eens mijn favoriete foto's :-) Ik wens jullie hele fijne feestdagen en een schitterend 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee. Mijn best 9 of 2017 waren ook niet echt representatief voor wat ik de beste 9 van 2017 vond, dus ik pik het idee even :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat vorig jaar ook gedaan, mijn 12 favoriete foto's delen. En als ik je lijstje zie krijg ik heel veel zin om dit jaar opnieuw in mijn archief te duiken! Zot wat er tijdens een jaar allemaal op je afkomt he? En een #tongskeface af en toe, wie kan daar nu tegen zijn? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zot hoeveel foto's een mens op een jaar maakt ook ;-)
   Het was héél moeilijk om te kiezen, da's ene goed teken hé, het wil zeggen dat er veel leuke dingen gebeurd zijn het voorbije jaar!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Dankjewel! Zoveel mooie en leuke foto's, het was moeilijk om te kiezen. Dat is een goed teken hé :-)

   Verwijderen
 6. Het beste voor 2018! Veel fijne loopjes, vakanties en toevallige ontmoetingen ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen