woensdag 13 december 2017

De not-so-fit-girl (of toch wél?) tag

Ik kreeg onlangs deze leuke tag door van Lien. Ik zag hem ook al opduiken bij Heleen en Anneke. Ik ben graag en veel bezig met een gezonde levensstijl, healthy food, voldoende bewegen… Ik ga mezelf niet snel een ‘fitgirl’ noemen maar waarschijnlijk ben ik er wel eentje. Volgens dit artikel is een fitgirl namelijk iemand die streeft naar de beste versie van zichzelf, zowel fysiek als mentaal. In die omschrijving kan ik me goed vinden, ik ben trots op mijn levensstijl! Maar denk nu niet dat ik het altijd doe ‘volgens het boekje’ en dat ik nooit eens zondig of zo. Net daar gaat het over in deze tag!


Wat is je favoriete taart?
Vroeger stond flan brésilienne met stip op één. In mijn kindertijd was dat de taart die ik altijd vroeg voor mijn verjaardag. Op vakantie in de USA maakt ik kennis met smeuïge cheesecake, sindsdien ook een van mijn favorieten. Sinds ik lactose vermijd, is taart begrijpelijkerwijze nogal een issue. Gelukkig zijn er mensen als Madam Bakster die de lekkerste plantaardige taarten maken, die er bovendien nog eens supermooi uitzien. Dus neen, ik heb echt niet het gevoel dat ik iets mis op gebied van taarten.

Met de fiets of met de auto door de regen?
Met de auto, definitely. Ik fiets graag als het droog en bij voorkeur zonnig is. Van fietsen in de regen word ik echter mottig en slechtgezind, zeker omdat er dan meestal ook veel wind is (en dat haat ik zo mogelijk nog meer dan regen). Te voet gaan door de regen is geen probleem, dan neem ik mijn paraplu mee of trek ik een regenjas aan. Maar bij regenweer is met de fiets ergens naartoe gaan echt een no go voor deze fitgirl.

Wat is je ontbijt op zondag?
Ik ontbijt op zondag met havermout (+plantaardige melk + topping van zaden/noten/pindakaas/tahin) en fruit, zoals elke andere dag. Ik vind dat het lekkerste ontbijt en het geeft me veel energie. Dus op zondag hoeft dat niet verschillend te zijn! Soms ga ik eens ergens ontbijten of brunchen op zondag. Dan eet ik natuurlijk iets anders, maar thuis doe ik het niet zo fancy schmancy.

Als je alles zou kunnen eten zonder je gezondheid in gevaar te brengen, wat zou je dan elke dag eten?
Dan zou ik wellicht veel pizza, spaghetti en pasta eten want dat eet ik toch wel heel graag. Een ook chocolade en kaastaart. Allemaal zaken waar ik nu een beetje mee oplet gezien mijn lactose-intolerantie. Maar zoals ik al schreef, er zijn voldoende alternatieven en ik heb niet het gevoel dat ik veel mis. Het heeft trouwens geen zin om erover te ‘janken’, ik kan/mag die dingen perfect eten maar dan moet ik de buikpijn erbij nemen en ik kies er nu eenmaal voor om dat niét te doen.


Wat was je lievelingskost als kind? Nog altijd zo?
Ik at heel graag de spaghetti en lasagne van mijn mama. Dat is nog altijd zo, al eet ik het niet vaak meer omdat ik niet meer bij mama woon uiteraard. Maar als ik bij haar ga eten en er staat lasagne op het menu, dan is mijn dag meteen goed! Sowieso vind ik alles wat mijn mama klaarmaakt superlekker. Dat is typisch zeker? Hoewel ik twijfel of Emil dat ook vindt over mijn kookkunsten, haha.

Wat is je favoriete gerecht uit een pakje?
Misschien ga je me nu saai beginnen vinden maar ik eet zelden/nooit uit een pakje. Als ik dan toch iets moet noemen dat voorverpakt is, kies ik voor de Vegetarische Kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Die eet ik soms ‘uit het vuistje’. Maar een ongezonde gewoonte kan je dat bezwaarlijk noemen…

Hoe pimp je je koffie?
Alweer een saai antwoord: ik drink geen koffie… Ik vind het niet lekker en als ik het dan toch eens drink (bv. in Rome omdat ik vond dat ik daar toch zeker eens zo’n echte megastraffe Italiaanse koffie moést drinken) heb ik de uren daarna gegarandeerd maagpijn. Dus no coffee for me!


Cava of champagne?
Ik drink zelden alcohol omdat ik het niet zo lekker vind. Als ik dan toch een aperitief drink, kies ik meestal voor een goed glas wijn. Of een lekker glas champagne, dat gaat er ook wel in, veel liever dan cava! Cava heeft vaak een zurige smaak, vind ik...

Netflixen of Youtuben?
Ik heb een Netflix abonnement en kijk geregeld naar een serie of een film. Maar ik ben niet zo'n binge watcher, ik kijk slechts een paar avondjes per week. Een heuse Netflix-marathon is niet aan mij besteed. Misschien dat ik dat wel zou doen als ik ziek ben maar ik ben bijna nooit ziek… Naar Youtube kijk ik nooit.

Wat is je favoriete fastfood keten?
Zoals je van een echte fitgirl kan verwachten: voor mij geen Quick, McDo of Pizza Hut. Als ik dan toch eens voor fastfood ga, geef mij dan maar The Foodmaker of Exki.

Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?
Ik ben niet zo’n frietfanaat maar ik weet wél dat de beste frituur van Brugge De Bosrand zou zijn en dat ‘t Frietkotje aardig in de buurt komt. Dat ligt achter het appartement waar wij vroeger woonden en PJ ging er toen heel graag (en veel, haha). Wat ik vooral leuk vind, zijn de ‘originele’ namen van veel frituren, dus niet het zoveelste ‘Friet-uurtje’ maar bijvoorbeeld Boem Patat of Joe Le Snacky 😊


Hotelontbijt of high tea?
High tea heb ik nog nooit gedaan maar het spreekt me niet zo aan omdat ik er spontaan visioenen over suikerindigesties van krijg… Geef mij maar het hotelontbijt, meestal is dat dik oké en is er voldoende keuze voor elk type eter. Doorgaans hou ik het op hotel bij fruit, brood, ontbijtgranen en yoghurt. Al die gerechten met eieren, spek en dergelijke lust ik niet graag en ik krijg dat sowieso niet door mijn keel ’s morgens.

All you can eat sushi of all you can eat pizza?
Geen fan van sushi hier dus kom hier met dat unlimited pizzabuffet!

Wat is je favo chill outfit?
Een joggingbroek, een comfy sweater en pantoffels in de winter. Ik ben zo iemand die, als ze van ergens thuiskomt, zo snel mogelijk naar boven holt om zich in haar comfy pants hullen. Please tell me I’m not the only one!


Wat is je favo comfort food als je ziek bent?
Als ik ziek ben, heb ik meestal niet zo’n denderende eetlust. Ik eet dan het liefst van al (soja)yoghurt en fruit, zeer lichte dingen… Gelukkig ben ik zelden ziek!

Wat is de meest smerige groente?
Dat is een moeilijke… Ik kan niet meteen op een groente komen die ik niét lust. Vroeger, als kind, gruwde ik van andijvie en schorseneren. Vandaag eet ik eigenlijk alles van groenten graag. 

Drink je frisdrank?
Neen. Vroeger dronk ik veel light frisdrank, tot ik besefte dat dat in feit bijna even ongezond is als ‘gewone’ frisdrank. Ik ben ermee gestopt en ik voel me veel beter zonder. Ik heb er ook geen behoefte meer aan. Soms drink ik wel nog een Schweppes Agrum Zero of een Cola Zero, bv. als ik op een feestje ben. Wat ik ook graag eens drink, is Tönissteiner of Bionina limonade.

Wat vond je vroeger van turnen op school?
Ik had er zeker geen afkeer van maar het was ook niet mijn favoriete vak. Ik was een fit kind en haalde goede punten voor L.O. maar ik was nog niet zo gebeten door sport als nu. De turnles gebruikte ik vaak als babbelmomentje met mijn vriendinnen, als ik het me goed herinner 😉

Wat zijn je favo sporten?
Lopen staat met stip op één. Ik zwem ook graag (gewoon schoolslag, crawl kan ik niet maar ik zou het ooit wel willen leren) en ik kan enorm genieten van een wandeling (alleen of in gezelschap).

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?
Ik heb een stappenteller en probeer zeker aan mijn 100% te komen elke dag. Dat staat gelijk aan 10.000 stappen. Op dagen dat ik ga lopen (of een andere sport doe) zit ik daar snel aan. Op andere dagen kost het me wat meer moeite, omdat ik veel zit voor mijn werk. Ik probeer dan ‘creatief’ te zijn om toch aan mijn dagelijkse dosis stappen te geraken, bv. door Emil te voet af te halen op school, mijn wagen een eindje verder te parkeren dan mijn bestemming etc. Ik vind het wel belangrijk om elke dag voldoende te bewegen, het is goed voor body én mind. Ik kan mijn activity tracker echt niet meer missen!


Wat staat er op het menu in de hemel?

Als ik ooit in de hemel geraak (of iets wat erop lijkt) dan hoop ik dat Pieterjan er ook is zodat hij verse pizza voor mij kan maken. Dat staat hier thuis regelmatig op het menu en it tastes like heaven!

Conclusie: ik eet graag gezond en ik ben misschien een beetje saai omdat ik weinig ongezonde gewoontes heb... Maar ik geniet van alles wat ik eet en doe en ik voel me goed, en dat is volgens mij wat telt! I'm a very happy fitgirl!

Ook zin om mee te doen met deze tag? Doe gerust en laat zeker het linkje weten hieronder!

Love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Eeeeuh, definitely (wat een*woord op te typen zeg!) een fitgirl hoor ;) Een gezond mama om naar op te kijken! En yes, mijn comfypants doe ik meestal aan als ik Aline klaarmaak om naar bed te gaan!
  Ik vind dit echt een megaleuke tag hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, ik ben echt wel een fitgirl en ik ben er toch wel trots op, net als jij :-)
   Idd een k*kwoord om te typen, ik doe het ook keer op keer mis!

   Verwijderen
 2. Leuke tag! Als je eens vegan brésilienne wil, dat kan geregeld worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, heel leuke vragen om even bij stil te staan! Ik heb mijn antwoorden ook al klaar ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joehoew, ben benieuwd! Bezorg je nog het linkje?

   Verwijderen
  2. Hier is ie eindelijk! Een heel fijne Kerst gewenst Josefien! :-)http://www.svrine.be/2017/12/25/de-not-so-fit-girl-tag/#more-1505

   Verwijderen
 4. Leuk om lezen :-). Die namen van die frituren, geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke post om te lezen! Denk niet dat ik zo fit ben als jij maar ga de tag wel overnemen want vind hem superleuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen