donderdag 28 december 2017

Hotspots \\ New discoveries sept-dec 2017

Het voorbije jaar heb ik weer heel wat leuke plekjes ontdekt voor ontbijt, koffie, brunch, lunch of dinner. Dat kon je al hier en ook hier lezen. De laatste maanden heb ik nog een paar toffe hotspots leren kennen. In mijn wellicht laatste blogpost van 2017 deel ik ze graag met je!


Cantine Copine (Brugge)
Ik ging in november op dinner date met (blog)vriendin Kelly bij Cantine Copine. Wat een leuke ontdekking was me dat! Het begon al bij het interieur, dat is echt supermooi! En het eten was er boenk op: vers, puur, eenvoudig en verfijnd. Ja, echt top! Bovendien hield lady chef Karen Keyngaert rekening met mijn lactose-intolerantie. Ik ga zeker nog terug en ik kan iedereen die in Brugge wil gaan eten aanraden om Cantine Copine eens te proberen. Kers op de taart vond ik de originele postkaartjes om mee te nemen naar huis, een leuk aandenken!
Steenkaai 34, 8000 Brugge, www.cantinecopine.beMoonfood Café (Brussel)
Moonfood Café, op een boogscheut van het Brusselse Centraal Station, is echt een plek naar mijn hart. Al het eten is er vegan en glutenvrij. Dat wil zeggen dat ik hier niet moet vragen of er zeker geen lactose in mijn eten zit... Zalig! Ik ging er lunchen toen ik een afspraak had in Brussel. Ik vond het megalekker! Het is een buffet waar je jezelf kan bedienen, je betaalt per gewicht. Het is niet goedkoop, dat geef ik toe, maar ik vind het zijn prijs echt waard. Het is tenslotte niet iets waar ik elke dag ga eten. Voor dit type restaurantjes moet je wel zijn, het is zeer healthy schmealthy en een tikkeltje speciaal. Maar daar hou ik net van!
Koloniënstraat 8, 1000 Brussel, www.facebook.com/Moonfood-cafe

Coffee Bar Adriaan (Brugge)
Op een regenachtige, gure zondagnamiddag was ik met Pieterjan en Emil op stap in Brugge en in deze gezellige bar genoten we van een lekker warme thee, chocolademelk en limonade. Het is een mooi, gezellig pand aan de overkant van de al even mooie Brugse Stadsschouwburg. Je kan hier komen ontbijten en de hele dag door kan je chez Adriaan terecht voor koffie, thee, drankjes en gebak. De ideale pitstop voor wie op stap is in Brugge!
Adriaan Willaertstraat 7, 8000 Brugge, www.coffeebaradriaan.beOkkerennoot (Oudenaarde)
Ook hier draait het om gezonde voeding. Dat zal je wellicht niet verwonderen als je me een beetje kent... Soep, slaatjes, sandwiches, burgers: er is heel veel keuze, voor elk wat wils. Het Scandinavische interieur is mooi en rustgevend. Een aangename plek om te lunchen met blogvriendin Delphine! Okkerennoot heeft trouwens ook een lifestyle shop waar je allerlei lekkers, boeken, coffee mugs en andere leuke dingen kan kopen. 
Nederstraat 8, 9700 Oudenaarde, www.okkerennoot.be

Frou Frou Bar (Gent)
Dé ontdekking van de laatste maanden was zonder twijfel de Frou Frou Bar aan de Gentse Muide. Ik ging hier een paar weken geleden gaan Sunday brunchen met mijn mama en zus. De Frou Frou Bar is hoofdzakelijk een brunchrestaurant maar je kan er ook ontbijten en in het weekend kan je er terecht voor een gezellige apéro tot in de avonduurtjes. Het is er knus en supermooi ingericht in art déco-stijl. Alle details kloppen, van de kussentjes in de zetels tot de prachtige étagères waarop het eten wordt opgediend. Om nog maar te zwijgen van het mooie servies en de gouden lepeltjes! Het eten was heel lekker en verzorgd, ik kan hier echt niks negatiefs over zeggen. Ook qua ligging vind ik de Frou Frou Bar perfect want je hoeft het drukke centrum niet in en hebt dus geen parkeerstress. Wil je toch nog eens naar de stadskern, dan kan je de tram nemen want die stopt iets verderop. Dikke vette aanrader in Gent, deze Frou Frou Bar!
Terneuzenlaan 5, 9000 Gent, www.facebook.com/Frou-Frou-BarBen jij al op een van deze plekjes geweest? Nog andere leuke tips voor mij? Laat maar weten! Op naar een nieuw jaar vol nieuwe hotspot discoveries...

Love, Josie xo

1 opmerking:

  1. Ik zie het al helemaal zitten om met jou eens een top adresje te ontdekken bij jou in de buurt. Je weet er duidelijk altijd de goeie uit de kiezen! ;)

    BeantwoordenVerwijderen