vrijdag 27 april 2018

Josie Runs For Parkinson (again!)

Net zoals vorig jaar loop ik op zondag 27 mei mee in de 20Km van Brussel. Ik zal dit opnieuw doen voor het goede doel, namelijk de Demoucelle Parkinson Charity. Ik loop om centjes in te zamelen voor onderzoek naar deze ongeneeslijke ziekte. Daarvoor heb ik jou misschien wel nodig...De ziekte van Parkinson ken je vast wel. De tot nu toe ongeneeslijke ziekte is vooral gekend als ouderdomsziekte, terwijl steeds meer patiënten op jongere leeftijd ermee worden gediagnosticeerd (zelfs al op 20 jaar). Alle bestaande geneesmiddelen richten zich op symptoombestrijding; hun effect vermindert naarmate de ziekte evolueert.

Vorig jaar kwam ik in contact met Patrick Demoucelle en zijn vrouw Anne-Marie. Patrick is een kwieke vijftiger, consultant van beroep en fervent loper... en Parkinson-patiënt sinds zijn 40ste. Hij begon eigenlijk pas te lopen toen hij al 5 jaar de ziekte had omdat de patiënten aangeraden wordt om zoveel mogelijk te bewegen om de verlamming uit te stellen. Hoewel Patricks hele lichaam schreeuwt om niét te bewegen, toch doet hij het. Lopen gaat voor hem gewoon gemakkelijker dan wandelen. Eens hij goed vertrokken is, gaat het bijna vanzelf. Zijn leuze is:

There is nothing more rewarding than a person saying it is impossible, being interrupted by another person saying "I did it". 

Vrij vertaald: alles is mogelijk, als je er zelf maar in gelooft. Toevallig is dit ook mijn eigen levensmotto! Lopen geeft Patrick veel energie en positieve moed om verder te vechten tegen zijn ziekte. Hij gelooft dat er tegen 2025 een oplossing zal gevonden worden voor 40.000 andere Belgen in dezelfde situatie. Ik bewonder enorm zijn positieve ingesteldheid, hoop en vastberadenheid. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, heeft Patrick besloten om op een positieve manier te leven met Parkinson. Om zich niet te laten kennen en niet op te geven.

Intussen heeft Patrick al 3 keer de 20Km van Brussel gelopen en dit jaar staat hij op 27 mei opnieuw aan de start, samen met zijn eigen Demoucelle Parkinson Charity. Deze vzw heeft als doel om projecten en organisaties die een belangrijke rol spelen in Parkinson-onderzoek te helpen, te adviseren en te ondersteunen. Hiervoor worden fondsen geworven, onder andere met de 20Km van Brussel "Run For Parkinson"
Patrick en zijn vrouw Anne-Marie willen graag dat zoveel mogelijk mensen met hen meelopen op 27 mei. Ik zal opnieuw een van de lopers zijn uit het "Run For Parkinson" team en ik ben heel blij dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan onderzoek naar Parkinson. Want alle kleine beetjes helpen en ik vind het leuk om al lopend een goed doel te steunen! 

Wie wil, kan mij sponsoren tijdens mijn 20Km van Brussel voor Parkinson. Dat kan heel eenvoudig via mijn persoonlijke actiepagina. Ik zou graag het mooie bedrag van 250€ inzamelen, ik hoop dat dit lukt. Je hoeft geen grote gift te doen, alle kleine beetjes helpen en je doet er heel wat mensen een enorm plezier mee.


Link: https://fundraise-for-demoucelle-parkinson.iraiser.eu/projects/josie-runs-for-parkinson Uiteraard zijn ook alle supporters welkom op 27 mei! Ik heb er trouwens alle baat bij om snel en goed te kunnen lopen want ik word in de vroege namiddag op het schoolfeest van Emil verwacht in het verre West-Vlaanderen :-)

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

  1. Ik zei het al tegen het lief (ook fervent loper :)). Mijn grootmoeder had Parkinson dus ik vind dit een prachtig goed doel ❤

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi van je dat je loopt voor het goede doel! ❤

    BeantwoordenVerwijderen