donderdag 5 april 2018

'Too much information' tag

In deze post geef ik wat meer informatie over mezelf. Misschien staan er dingen tussen die jou totaal niet interesseren, sla ze dan gerust over... Ik vind het wel een leuke tag, ik vond 'm bij de 'queen of tags' Anneke. Zij haalde hem dan weer bij The Style Issue.
Wat draag je?
Mijn pyjama. Het is 22u03 en dan zit ik meestal in mijn comfy pyjama.

Ben je wel eens verliefd geweest?

Ja hoor.

Heb je al eens een vervelende break-up gehad?

Jazeker, is niet elke break-up per definitie vervelend?

Hoe groot ben je?

1m68. Niet supergroot maar ook niet klein, ik ben blij met mijn lengte.

Hoeveel weeg je?

Ik weeg me eigenlijk nooit... Ik denk rond de 47 kg. Ik weet het, dat is niet veel, en neen ik heb geen anorexia. Don't judge please. Ik voel me supergoed en heb bakken energie.

Heb je tattoos?

Neen, ik vind een tattoo mooi bij anderen maar ik vind het niks voor mij.

Heb je piercings?

Neen. In tegenstelling tot tattoos vind ik piercings niet zo mooi.

Wie is je favoriete tv-koppel?

Claire & Phil uit Modern Family, Carrie & Mr. Big uit SATC, Serena & Dan uit Gossip Girl, Summer & Seth uit The O.C.

Wat is je favoriete serie?

Ik vind er heel veel leuk... Desperate Housewives en Orange Is The New Black steken er toch bovenuit, gevolgd door Gossip Girl en uiteraard ook Friends. Van Big Little Lies heb ik onlangs ook genoten.

Wat is je favoriete band?

The Killers en Arcade Fire.

Wat mis je?

Niks. Ik ben tevreden met wat ik heb. Ik focus op wat ik heb, niet op wat ik niet heb...

Favoriete liedje?

Everybody's Free van Baz Luhrmann, Mr. Brightside van The Killers, Free van Emeli Sande & Rudimental.

Hoe oud ben je? 

34, ik word 35 in augustus. Maar ik voel me nog altijd een dartele twintiger, echt waar. Age is just a state of mind!

Wat is je sterrenbeeld?

Leeuw!

Kwaliteit of eigenschap die ik zoek in een partner...

Ruimdenkend zijn en proberen om mijn rare hersenkronkels te begrijpen. Wat niet altijd eenvoudig is, dat besef ik goed. Een positieve ingesteldheid is ook een vereiste, ik word niet blij van zagers en klagers.

Wat is je favoriete quote?

Be yourself, everyone else is already taken. Ik ben blij met wie ik ben, ik ben altijd en overal mezelf en spiegel me niet aan anderen. Iedereen is anders en dat maakt het net zo boeiend (en soms ook moeilijk but that's life).

Wie is je favoriete acteur?

Internationaal: Brad Pitt, Ryan Gosling (OK, ik geef het toe, misschien niet om zijn acteerprestaties), Ryan Reynolds (nee die ook niet).
Van eigen bodem: Wim Willaert, Matteo Simoni.

Wat is je favoriete kleur?

Muntgroen, turquoise, roze. Happy colors dus, maar in mijn kledij hou ik het wel eenvoudig met veel zwart, wit en grijs.

Harde of zachte muziek?

Liefst hard, maar niet genre metal of hardrock, wel dance en techno. Zeker om te lopen mag er een goeie beat in zitten! Maar ik luister ook graag naar 'gewone' rock, pop en classics hoor. Waar ik niét van hou, is hiphop, R&B, country en folk.

Waar ga je naartoe als je verdrietig bent?

Meestal kruip ik dan eerst in mijn schulp om wat te bokken en op te kroppen... Daarna vaak naar Pieterjan, of ook mijn mama... Al vertel ik aan die laatste dan niet altijd dat er iets scheelt, gewoon 'bij mijn mama zijn' kan al helpen om me beter te voelen (ik ben een enorm mama's kindje, zelfs al word ik binnenkort 35). Of ik ga lopen, dat helpt mij ook om over een tegenslag of verdriet heen te komen.

Hoe lang douche je?

Rond de 10 minuten. Ik neem elke ochtend een douche, anders kan ik de dag niet starten. En ik was ook elke dag mijn haar, anders voel ik me vuil. Ik weet dat het niet goed is, maar ik kan niet anders!

Hoe lang doe je erover om je klaar te maken?

Na de douche heb ik meestal nog een kwartier tot 20 minuten nodig. Ik smeer dan body lotion, poets mijn tanden, droog mijn haar en breng wat make-up aan. Ik draag elke dag CC crème en mascara. Voor speciale gelegenheden gebruik ik ook eyeliner maar niet op een doordeweekse dag want ik vind dat ik er dan ouder uitzie... Ik gebruik eigenlijk liever lipstick in een frisse, subtiele kleur dan eyeliner om wat 'accent' te leggen.

Wat is je favoriete eten?
Ik ben een healthy food lover en ben dol op Italiaans, mediterraans, zuiders eten. Lees: alles waar veel groentjes in zitten, gerechtjes met kleur, eten dat lekker licht is en geen halve dag op mijn maag ligt, eten dat smaakt naar de zon! Ne goeie pasta gaat er ook altijd in én ik ben verslaafd aan mijn havermoutontbijt. Als ik ga slapen, lig ik me in bed al te verlekkeren op het ontbijt van de dag nadien!
Ben je ooit in een fysiek gevecht terecht gekomen?

Neen. Ik hoop het nooit te moeten meemaken want ik haat ruzie en geweld!

Wat vind je een afknapper bij mannen?

Mannen die te betuttelend zijn en mij behandelen als een godin. Dat is lief en al maar ik voel me dan zo 'zwak' en dan heb ik het gevoel dat ik constant moet 'buigen' omdat ze mij zo goed behandelen. Ik weet het, ik ben een rare...

Waarom ben je een blog gestart?

Rederlijk impulsief kort na de geboorte van Emil, om weer wat meer te schrijven en omdat ik als kersverse mama iets meer thuis was dan daarvoor. Nooit gedacht dat het me zoveel leuke contacten, kennissen en zelfs vriendinnen zou opleveren! Ik zou het bloggen echt niet meer kunnen missen, ik had dit nooit verwacht bij de start in 2013. 't Is gewoon de max!

Heb je angsten?

Ik hou niet van spinnen en gelijkaardige insecten. Ik heb ook een afkeer van rondzwervende haren (van anderen), in het bijzonder schaamhaar. In mijn hotelkamer andermans haren aantreffen in bed of de badkamer, dat is my worst nightmare. Het is de reden waarom ik 'op verplaatsing' altijd mijn slippers meeneem, zodat ik niet in contact hoef te komen met haren op de vloer...

Wat heeft je voor het laatst aan het huilen gemaakt?

Toen ik me op de laatste dag van mijn skivakantie zo mottig voelde (snot en slijm all over) dat ik niet anders kon dan in mijn bed kruipen en rusten. Ik voelde me zo slecht en verdrietig omdat ik normaal met Emil ging zwemmen. Toen hij me in bed een zoentje kwam geven en vroeg of ik me al wat beter voelde, begon ik natuurlijk nog wat extra te bleiten :-)

Wanneer was de laatste keer dat je zei dat je van iemand houdt?

Eerder vanavond, toen Emil naar bed ging. "Ik zie je graag" is altijd het laatste wat ik hem zeg voor ik de kamer uitga, nadat we samen een verhaaltje gelezen hebben.Wat is de betekenis van je blognaam?
Ik ben een positief meiske en ik geniet van de kleine dingen in het leven. Uiteraard heb ik soms eens een kakdag en mijn leven is geen grote roze wolk, integendeel. Maar ik focus op het leuke, op wat wél goed gaat, op wat ik wél heb in plaats van niet heb. Dat zijn die little things. En 'Josie' is mijn bijnaam, de mama van mijn eerste lief is ooit begonnen me zo te noemen.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Looking for Alaska van John Green. Magnifiek mooi!

Wat is de laatste serie die je hebt gezien?

'In mijnen alleen' kijk ik momenteel naar Grace & Frankie, wat best grappig en entertaining is. En een aflevering duurt maar 25 minuten, wat ik ideaal vind. Met Pieterjan kijk ik naar Everything Sucks. Niet zo top als ik had verwacht maar wel leuk om naar te kijken hoor! En morgen begint het tweede seizoen van Casa de Papel op Netflix!!!!!!!!!!!!!!! #megaexcited

Wie is de laatste persoon met wie je hebt gepraat?

Pieterjan.

Wat is de relatie tussen jou en de laatste persoon die je een bericht hebt gestuurd?
Naar mijn mama via whatsapp, om te bespreken welke kleren we morgen zouden aantrekken. We gaan samen met mijn broer en zus eten bij Publiek in Gent ter ere van mama's verjaardag. Gezellig met ons viertjes, mama en haar drie kinders, zonder de partners erbij. En ik wilde dus efkes polsen bij mijn mama welke outfit zij gaat aandoen :-)Waar wil je graag nog naartoe?
Zoveel plekken! Ik wil zéér graag nog eens terug naar West-Amerika en Canada, dat waren twee reizen die me voor altijd zullen bijblijven. Zuid-Afrika staat ook hoog op mijn verlanglijstje, net als Ijsland. Ik wil ook graag nog eens op vakantie naar de bergen in de zomer om veel te wandelen. Voor Emil er was, gingen Pieterjan en ik op reis naar Zwitserland en toen maakten we supermooie wandelingen. Met een baby/peuter is dat niet zo evident en we vinden Emil nu nog net een beetje te jong om er ten volle van te genieten. Maar ik kan niet wachten tot we samen kunnen gaan hiken in de wijde natuur!

Wat was de laatste plek die je bezocht?
In België: Gent, waar ik gisteren een interview had voor een magazine waarvoor ik schrijf.
In het buitenland: Vaujany, mijn skivakantie in maart.

Welke instrumenten bespeel je?
Geen enkel, ik ben totaal niet muzikaal aangelegd. Ik luister wel enorm graag naar muziek dus dat compenseert ruimschoots.

Wat is je favoriete juweel?
Ik heb nauwelijks juwelen. Ik vind sieraden mooi bij anderen maar ik ben zelf zo geen juwelenmens. Ik heb géén ring en af en toe draag ik eens een armbandje. Dat is dan meestal iets girly met kraaltjes of zo'n stoffen dingske van ergens op reis of uit een trendy boetiekje. Ik heb 2 halskettinkjes: eentje in rosé goud met 'I love running' hangertje, eentje in het zilver met 'Wanderlust' hangertje. Ik draag ze niet elke dag maar wel heel vaak. Sowieso weiger ik veel geld te spenderen aan juwelen, ik kan dat gewoon niet over mijn hart krijgen.

Wat is de laatste sport die je hebt gedaan?
Lopen, eerder vandaag nog. What else?

Wat is het laatste liedje dat je hebt gezongen?
Je veux tes yeux van Angèle. Samen met Emil in de auto, hij hoort dat graag en dus kwelen we altijd mee. Wellicht niet de juiste tekst but who cares?

Aan wie geef je de tag door?
Aan al wie goesting heeft om eens een boekje over zichzelf open te doen!

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. hahah die schaamharen, kom jij dat zoveel tegen dan??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch af en toe eens, ja, en ik ben telkens vreselijk gedegouteerd!

   Verwijderen
  2. ik krijg al kippevel van walging als ik er aan denk - ik begrijp je volledig. bwèkkes

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Topnummer hé!
   En Ijsland komt er ZEKER nog van, I keep dreaming :)

   Verwijderen
 3. Ooooh, 'Queen of tags'... I like that title :D
  Ik herken redelijk veel dingen ;) Behalve dan de tijd die je nodig hebt om je klaar te maken. Maar 20 minuten?! Oe doede gij da?! Ik heb dat al nodig om mijn haar te wassen alleen al!
  En ik vind hip hop dan wel weer leuk... Eminem bv. wordt hier regelmatig opgezwierd :D

  BeantwoordenVerwijderen