woensdag 13 juni 2018

Count your blessings

't Zijn drukke tijden hier maar af en toe duw ik eens op de pauzeknop om stil te staan bij alle kleine (en minder kleine) geluksmomenten van de afgelopen tijd. Kijk en lees je even mee?
* Het resultaat zien van mijn hard werk. De voorbije maanden heb ik heel wat interviews gedaan voor verschillende magazines. Het was vaak een race tegen de klok met strikte deadlines. Maar ik sprak met zoveel boeiende, leuke mensen en het is zo leuk om dan het resultaat uiteindelijk in handen te hebben!
* Na lang zoeken en proberen en vaak teleurgesteld zijn eindelijk een goeie gezichtscrème vinden die geschikt is voor mijn gevoelige huid (lees: met veel rode vlekjes en oneffenheden). Cîme is een Belgisch ecolabel. Als je op zoek bent naar natuurlijke huidverzorging, neem dan zeker eens een kijkje. (voor de duidelijkheid: dit is dus niet gesponsord hé)
* Een interview afnemen met een wijnboer en na afloop een van zijn beste flessen (allez dat zei hij mij toch) meekrijgen naar huis "om mij wat inspiratie te geven bij het schrijven". Ik ben geen wijndrinker maar voor die topfles ga ik toch eens een uitzondering maken denk ik. En Pieterjan is ook content want hij weet dat hij na dat ene kleine glas van mij de rest van de fles soldaat mag maken ;)
* Thuiskomen van het lopen, mijn schoenen uitdoen in de berging en Emil en Pieterjan horen gieren van het lachen boven in de badkamer. 
* Tweeënhalf uur gaan lopen, 26 km vollen bak genieten en de rest van de dag kunnen teren op een zalig runners' high. En bij uitbreiding gewoon lopen in 't algemeen: running makes me so happy!
* Emil te voet gaan halen op school als het mooi weer is. Het is amper een kwartiertje stappen maar dat doet zoveel deugd na een drukke werkdag. Ik ben dan helemaal (allez, toch min of meer) relaxed als ik in de naschoolse opvang aankom. En op de terugweg heb ik tijd om wat te babbelen en onnozel te doen met mijn zoon :)
* Mensen die ik geïnterviewd heb voor een magazine die mij achteraf laten weten dat ze enorm gecharmeerd zijn door het artikel dat over hen verschenen is.
* Een redelijk impulsief, zot plan in mijn kop krijgen (waar normaal alleen plaats is voor 100% gestructureerde en tot in de puntjes geplande dingen), er volop voor gaan en mensen die mij zeggen dat ze er keihard in geloven en mij zo mogelijk nog veel harder steunen.
* In een nieuw boek beginnen. Dat nog kraakt wanneer ik het opensla en met die heerlijke geur van 'nieuw' er nog in.
* Merken dat Emil ook supergraag 'leest' en houdt van boeken. Als ik hem zeg dat we naar de bib gaan en hij begint te juichen: daar word ik zo blij van! :)Wat waren/zijn jullie kleine gelukjes?

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Nu ben ik benieuwd naar dat zotte plan :-). De producten van Cîme wil ik ook al lang eens uitproberen, maar het is er nog niet van gekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zot plan = een marathon lopen, niet tot in de puntjes voorbereid, dus voor mijn doen héél zotjes ;-)
   cîme zeker eens proberen, ik vind de producten super!

   Verwijderen
 2. Linus "leest" ook zo graag. Althans: hij is maar stil te krijgen als je hem een boek voorschotelt. En als Emil zelfstandig zal lezen: dat geeft zo'n boost!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, daar kijk ik echt naar uit! ik probeer het nu al te stimuleren, lezen is belangrijk vind ik, ze leren er veel door bij!

   Verwijderen
 3. Aah zou dat impulsieve zotte plan een marathon kunnen zijn? ;-) En heerlijk he in een nieuw boek beginnen. En al helemaal als dat nog kraakt en de geur van nieuw heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yesyes, dat klopt! ik schrijf er nog een kort blogje over een dezer dagen...
   boeken kunnen zo gelukkig maken hé! :)

   Verwijderen