vrijdag 29 juni 2018

City tips: food adresjes die ik recent ontdekte

Intussen is 2018 al voor de helft gepasseerd. Zot hoe snel dat gaat! Naar goede gewoonte heb ik de voorbije maanden weer heel wat leuke adresjes bezocht om te eten en te drinken. De tofste zet ik voor jou op een rijtje!BRUGGE

Ik kom vaak in Brugge omdat dat nu eenmaal de stad is het dichtst bij huis (Torhout reken ik niet echt mee als 'stad', sorry aan alle Torhout-fans!). Ik heb er ook een aantal klanten. Vaak combineer ik een bezoek aan een klant  met een lunch of coffee break in Brugge.

Coffee Bar Adriaan: hier kom ik supergraag en veel. Ik vind het de ideale plek om wat te werken en intussen een lekkere koffie of thee te drinken. Ik drink weinig koffie maar chez Adriaan vind ik hem echt goed. Het is er rustig, mooi en ik vind de mensen die er werken heel vriendelijk. 
Adriaan Willaertstraat 7, Brugge, www.coffeebaradriaan.be

That's Toast!: hier kan je ontbijten, brunchen en lunchen all day long. Er is toast op alle mogelijke manieren: zoet of hartig, gezond of minder gezond... Whatever your heart desires! Bestaat nog niet zo lang maar heeft al heel wat trouwe fans, waaronder ikzelf. Ik vind het een leuk concept, het is lekker en zeer betaalbaar. Het kan er op het middaguur druk zijn (veel scholen in de buurt en zo) en ze nemen geen reservaties aan dus je moet wat geluk hebben om een plekje te bemachtigen.
Dweersstraat 4, Brugge, www.facebook.com/thatstoast

Balthasar: op korte tijd uitgegroeid tot een van m'n favo lunchplekjes in de stad. Mijn favorieten zijn de toast avocado en de acaï bowl. Je kan er ook ontbijten en brunchen en het is the place to be voor zoetekauwen. Er is een klein winkeltje bij met interieurspullen. Heel tof! Leuk om weten: eigenlijk kwam ik toevallig in Balthasar terecht. Ik wou met Kelly lunchen bij That's Toast! maar er was geen plaats. Zo zijn we in Balthasar beland. En we vonden dat niet eens zo erg :)
Sint-Amandsstraat 37, Brugge, www.facebook.com/balthasarbruggeGENT

Ook in Gent kan je me regelmatig spotten. Ik heb er een aantal klanten maar vooral: ik kom er supergraag. Ik ben opgegroeid in de Gentse rand en ben 20 jaar in Gent-Centrum naar school geweest. Het is de stad van mijn hart! #negenduustforever 

Pycke Zot: een supertof plekje dat ik ontdekte dankzij mijn mama! We gingen er eten op een avond voor we naar het toneel gingen in Dok-Noord. Pycke Zot ligt daar vlakbij. Het is een oud volkscafé dat werd opgeknapt en gezellig ingericht door 2 zussen, Johanna en Yassin. Je kan er lunchen en dineren. De kaart is beperkt maar alles is supervers. Er is keuze uit vlees, vis en veggie. Het is megalekker! Ik ging er al een tweede keer eten met mijn vriendinnen en ook zij vonden het super. Ook als je een aperitiefke wil drinken en je hebt geen zin om naar het stadscentrum te gaan om een terras te zoeken waar er plaats is, ga dan gewoon naar Pycke Zot. You won't regret it! 
Sint-Salvatorstraat 129, Gent, www.facebook.com/Pycke-zot-325256694559761

Publiek: toegegeven, Publiek is niet meteen een restaurant waar je 'zomaar' binnenstapt voor een koffie, lunchke of diner. Het is het restaurant van Flemish Foodie Olly Ceulenaere en Kelly Dehollander. Met één michelinster is het verfijnde keuken ten top. Ik ging er eten voor mijn mama haar verjaardag samen met mijn broer en zus. Voor ons mama mag het al eens wat specialer zijn hé. We namen het vijfgangenmenu (er is ook een zesgangenmenu) en elk gerecht was 'af' en superlekker. Voor dergelijke kwaliteit betaal ik graag wat meer! Mijn zus en ik eten allebei vegetarisch en daar werd zonder probleem rekening mee gehouden. Als je eens wil gaan eten voor een speciale gelegenheid, dan is Publiek een aanrader. Wij hadden er een supergezellige avond. Ondanks de michelinster is het er zeker geen stijve bedoening, integendeel!
Ham 39, Gent, www.publiekgent.be

O'yo: stond al lang op mijn verlanglijstje. Tijdens een shoppingtripje met mijn mama en zus gingen we er lunchen. Zeer eenvoudig, gezond en lekker. Just the way I like it! Je kan er ontbijten, brunchen en lunchen. Er zijn veel vegan options, wat ik een pluspunt vind. Ik at er een toast (heerlijk dik zuurdesembrood!) met hummus en kiemgroenten. 
Brabantdam 82, 9000 Gent, www.facebook.com/oyogentROESELARE

Comptoir Magrite: hier ging ik onlangs lunchen met blogvriendin Lieselotte. Dit eethuisje wordt gerund door moeder en dochter. Er hangt een warme, huiselijke sfeer. De kaart is niet uitgebreid en dat vind ik een goed teken, dan weet ik dat het vers is. Hetgeen erop staat, is ook eens wat 'anders dan anders'. Gezonde, lekkere keuken aan een faire prijs: ik ben fan!
Delaerestraat 20, Roeselare, www.facebook.com/comptoirmagrite

ANTWERPEN

In Antwerpen kom ik iets minder. Het ligt gewoon wat verder van huis dan Gent en Brugge hé... Ik kom er nochtans graag want er zijn zoveel leuke winkeltjes en er is altijd wel ergens iets te beleven in de stad.

Charlie's: intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Antwerpen. Het is een gezellige, huiselijke plek waar je kan ontbijten, brunchen, lunchen of blijven hangen voor taart, koffie en apéro. In 2017 werd Charlie's verkozen tot beste koffiebar door Newplacestobe. Je kan er dus heel wat lekkere koffies drinken, al ben ik zelf geen coffee lover. Er is ook een ruim aanbod lactosevrije lekkernijen, wat mij dan wel weer kan bekoren (ook glutenvrij, trouwens). Ik at er een heerlijke toast avocado, die nog veel lekkerder smaakte dan hij eruit zag! Charlie's ligt op het Zuid, de ideale uitvalsbasis voor een leuk dagje Antwerpen.  
Volksstraat 66, Antwerpen, www.facebook.com/CharliesantwerpenBen jij al op deze plekjes geweest? Wat vond je ervan?
Weet je nog andere leuke bars en restaurantjes die ik zeker eens moet checken?

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Tof, ik ga Pycke Zot eens checken!
  In Gent kan ik je V-BOX zeker aanraden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pycke Zot is zeker iets voor jou denk ik. Zeer vegan-friendly!
   V-BOX staat genoteerd :-)

   Verwijderen
  2. Ik ga er deze week nog naartoe met mijn beste vriendin! Benieuwd naar!

   Verwijderen
 2. ik had "pycke zot" ook al eens ergens genoteerd om te testen. Denk dat ik het eens opgepikt heb in een krant ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ohja, en Olly en Kelly zijn Langemarknaars. Dat kan alleen maar goed zijn! ;-) (ben er ook al eens geweest en was ook aangenaam verrast!)

   Verwijderen
  2. Langemark ruuuuuuuules!! :-)

   Verwijderen