woensdag 4 juli 2018

#lopentrut: mijn marathon playlist

Onlangs liep ik mijn eerste marathon. Hoe leuk dat was, daar heb ik het al uitgebreid over gehad. Ik loop altijd met muziek. Tijdens korte loopjes (max. 30 min) en morning runs (dan kan ik soms gewoon genieten van de geluiden van de wereld die langzaam ontwaakt) doe ik het soms eens zonder maar anders zit er altijd muziek in mijn oren. Tijdens de marathon was dat niet anders - 42 km lang alleen met mijn eigen rare gedachten, dat overleef ik niet! In deze post deel ik mijn marathon playlist. Ik heb soms een ietwat speciale muzieksmaak (#sorrynotsorry) maar wie weet haal je er wel toffe nummers uit voor tijdens je eigen runs!
Efkes vooraf: ik had een playlist samengesteld van 9 uur. Ik was op het ergste voorbereid ;-) Nee, eigenlijk kon ik gewoon niet goed kiezen welke liedjes er allemaal in moesten komen... En ik heb soms ook geen zin in een bepaald nummer dus ik spoel vaak eens door. Het hangt echt af van mijn stemming van het moment. 

Doordat ik de marathon heel intens beleefd heb en op een bepaald stuk echt afgezien heb (& dus niet vree helder meer kon nadenken), herinner ik me niet meer 100% welke nummers ik allemaal gehoord heb. Maar ik kan het me toch nog vrij goed voor de geest halen (ik heb een goed geheugen!). Dus hier volgt een overzichtje, in willekeurige volgorde.

 1. Intro (The XX): dit was wel degelijk het eerste nummer. Ik zette het op toen ik aan de start stond, ik had het heel bewust daarvoor uitgekozen. Geeft zoveel energie, dat nummer!
 2. Wake Up (Arcade Fire): die 'oooooooooooh' is de max om mee te zingen tijdens het lopen. Al kijken mijn medelopers dan soms wel efkes raar op maar daar trek ik me niks van aan. Because why should I?
 3. I Took A Pill In Ibiza (Mike Posner)
 4. Dream Universe (CM): wat vette retro marina-beats kunnen wonderen doen om de loopsnelheid op te drijven. Zeker eens proberen!
 5. Particula (Major Lazer): een van mijn favo summer songs van 't moment. Kwam eigenlijk al uit in de winter en het gaf mij toen altijd een zonnig gevoel op donkere winterdagen. Zalig nummer!
 6. Closing Time (Semisonic)
 7. Bullit (Watermatt): staat al 4 jaar non-stop op mijn running playlist, sinds het uitkwam. Ik denk dat dat het enige nummer is dat er nooit is af gezwierd voor efkes. Ik geraak dat maar niet beu!
 8. Everything Now (Arcade Fire)
 9. Turn The Tide (Sylver)
 10. Tonight (Danny Byrd & Netsky)
 11. I Want Your Soul (Armand Van Helden)
 12. Rigor Mortis (Flesh & Bones): voor moest je 't nog niet doorhebben, ik heb een boon voor dikke bette beats :-)
 13. The Road Goes On Forever (High Contrast): staat ook al lang op mijn playlist maar voor de marathon was het wel erg toepasselijk. Want soms leek er echt wel geen einde aan te komen ;-)
 14. All That Matters (Kölsch)
 15. The Sound Of The Big Babou (Laurent Garnier)
 16. Shit Towne (Live): dit nummer hoorde ik (zeer toevallig) tijdens mijn 'moeilijk momentje' van 35 tot 40 km. Ook  toepasselijk dus want ik heb toen echt wel gedacht: fuck this shit, hoe lang gaat dat hier nog duren jong? ;-)
 17. Allright (Red Carpet): 'It's gonna be allright' door je oortjes horen geeft altijd veel moed. Zeker als ge 42 km aan 't lopen zijt.
 18. Hall Of Fame (The Script): dit nummer geeft mij altijd een beetje een heroïsch gevoel. Ik weet wel dat ik door te lopen niet in de 'Hall of Fame' ga terechtkomen maar het is toch altijd een persoonlijke overwinning voor mezelf.
 19. Run Run Run Run Run (School Is Cool): de propere verwoording van LOPEN TRUT! :-) 
 20. Trophy Wall (School Is Cool)
 21. Boys (Sabrina): neen, ik schaam mij daar niet voor. Da's gewoon een heerlijk nummer :-)
 22. Tell Me What It Takes (Soulsister)
 23. What Do You Mean? (Justin Bieber)
 24. Layla (De Kreuners)
 25. Everybody's Free (Baz Luhrmann): mijn all time favorite song. Zo schoon, zoveel wijsheid, zo inspirerend. Heeft mij al op verschillende momenten in mijn leven kracht gegeven en uit de put gehaald als ik erin zat.
 26. Walls (Kings of Leon): hoorde ik op het moment dat mijn halve marathon erop zat en toen ik dacht: 'en dan begint nu het echte werk'.
 27. Bring Me To Life (Evanescence): ik ben geen fan van dat genre normaal maar dit heb ik altijd graag gehoord!
 28. London Rain (Heather Nova)
 29. I Need Lovin' (Amery): er zit een soort sambabal-geluid in het refrein en ik betrap mezelf erop dat ik tijdens het lopen altijd mee gesticuleer met mijn handen :-)
 30. Please Forgive Me (David Gray)
 31. Titanium (David Guetta & Sia): omdat ik mij tijdens het lopen toch altijd zeer sterk voel.
 32. Opus (Eric Prydz)
 33. Jubel (Klingande)
 34. Crazy (Lost Frequencies): omdat je toch een beetje zot in je kop moet zijn om een marathon te lopen. Goed zot, welteverstaan. Crazy is not a crime, it makes me happy!
 35. Oooh Aah Just A Little Bit (Gina G): insert dienen emoji van dienen aap met zijn handjes voor zijn oogskes :-p
 36. Eye Of The Tiger (Survivor): power song van de bovenste plank!
 37. Warmth (Bastille)
 38. Free Fallin' (Tom Petty)
 39. Time After Time (Cyndi Lauper): dit hoorde ik tijdens mijn 'mentaal zwart gat' van km 30 tot 35. Kwam toen heel goed van pas, kan je je wel voorstellen.
 40. Judy (Douglas Firs): idem dito
 41. Blauw (The Scene): idem
 42. Goud (Bazart)
 43. What Lovers Do (Marron 5 & ZSA)
 44. Sugar (Maroon 5)
 45. Intoxicated (Martin Solveig & GTA): een blijvertje op mijn playlist. Zo'n nummer dat ik niet beu geraak! 
 46. Don't Be So Shy (Imany)
 47. Wegue Wegue (Buraka Som Sistema)
 48. Runaway (Galantis): tja, dat moést er gewoon op hé
 49. Be My Lover (La Bouche): ge zijt een 90s kid of ge zijt het niet hé!
 50. For You (Liam Payne & Rita Ora)
 51. Paris (The Chainsmokers)
 52. Dancing With Tears In My Eyes (Ultravox)
 53. Struggle For Pleasure (Minimalistixx): dit hoorde ik ergens rond 38 km. Ik was toen echt niet in de mood voor die boenkende marina-beat maar ik had geen fut om het te verzetten. Daardoor gaat dat nummer mij nu wel voor altijd bijblijven, wordt wellicht een classic op de playlist!
 54. Have A Little Faith In Me (John Hiatt): een van mijn mama haar lievelingsnummers dus verdient hier zeker ook een plaats.
 55. Be Right There (Diplo & Sleepy Tom)
 56. Trouble (Shampoo)
 57. The Rebel (Yves Deruyter): yes!
 58. Bette Davis Eyes (Kim Carnes)
 59. Waste A Moment (Kings of Leon)
 60. Italian Fireflies (Black Strobe)
 61. The Middle (Zedd)
 62. Lucky Man (The Verve): of lucky woman, zo voelde ik mij - op uitzondering van die paar lastige kilometers - de hele marathon lang. Lopen maakt me echt gelukkig!
 63. Tyson vs. Douglas (The Killers): grote Killers fan hier!
 64. Les Djinns (Trentemoller)
 65. Rebel Rebel (David Bowie)
 66. Say Yeah (X-Session)
 67. Halo (Beyoncé): een nummer dat heel wat heroïek en girl power bevat, vind ik. Dus ook dit moést erop!
 68. Wonderwall (Oasis)
 69. Shot At The Night (The Killers)
 70. Nothing To Find (The War On Drugs): een band die bekend staat om vele 'ooooeeeehs' en 'aaaaaahs' en dat is ideaal tijdens het lopen!
 71. Love Me Like You Do (Ellie Goulding): dit was het voorlaatste nummer, ik hoorde het toen ik de finish al kon ruiken. Zalig moment!
 72. Quarter Past Midnight (Bastille): het nummer was ongeveer in de helft toen ik de Markt van Torhout op liep richting finish. Ik heb mijn ipod dan gestopt omdat ik wilde genieten van het applaus :-) Het was toen 23u41 dus nog geen 'quarter past midnight'... al was dat eigenlijk wel een beetje de eindtijd die ik in gedachten had. Opnieuw zo'n nummer dat ik voor altijd aan deze herinnering ga linken!
Ziezo dat was ze, marathon playlist van deze looptrut! Wat vind je ervan? Staan er nummer op waarmee jij ook gaat lopen?

Love, Josie xo

12 opmerkingen:

 1. Leuke muziek, grappig dat we een gelijklopende (dus zeer diverse) muzieksmaak hebben! Tijdens het lezen vroeg ik me af of Opus ertussen zou staan, en daar was het!! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb graag uiteenlopende genres, dat zorgt voor wat afwisseling hé!

   Verwijderen
 2. Superleuke songs! Zelf loop ik het liefst van al ook op wat beats :-) Dan gaat het vooruit he, dus er zitten hier best wel wat loopsongs tussen die ook op mijn looplijst staan. En ook een aantal onbekende waar ik nu wel benieuwd naar geworden ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je Spotify? Lijkt me handig om zo eens te luisteren naar alles. Ik ken er al veel van, maar niet alles (of toch niet van naam).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het wel maar ik gebruik het niet om mijn playlists op te zetten... Maar ik kreeg de vraag al eerder dus misschien moet ik er toch eens werk van maken!

   Verwijderen
 4. Geen loper, maar er zitten een paar pareltjes tussen en een paar die ik allang vergeten was en blij terug te ontdekken. The Rebel, the rebel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi zo'n gelijke muziekkeuze... heb mijn "motivation running" aangevuld se :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ohja! Hier is "Sur ma Route" wel ook een gebruikelijke ... (k heb redelijk wat Franse chançons ertussen staan :) )

   Verwijderen
  2. Leuk dat onze smaken gelijk lopen :-)

   Verwijderen
 6. Dat van The Script staat ook op mijn looplijstje, het enige nummer van die groep dat ik echt goed ken trouwens. En voor de rest ben ik vooral fan van (hoe ironisch) Running Low van Netsky en topwijf Beth Ditto ��. Ik ga hoer wel wat ideetjes uithalen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier dus ipv hoer... typen op een tablet is toch ook niet alles 😣

   Verwijderen