woensdag 8 augustus 2018

35 weetjes over mezelf

Overmorgen, op 10 augustus, ben ik jarig. Ik word 35. Ik ben niet zo'n 'verjaardagsmens' dus voor mij moet er op die dag niet veel speciaals gedaan worden. En al zeker geen onverwachte verrassingen! Gewoon lief en vriendelijk zijn, dan ben ik al vree content. Omdat ik mijn 35ste verjaardag toch niet zomaar wil laten voorbijgaan, deel ik 35 weetjes over mezelf. Sommige dingen weet je misschien al, andere dingen interesseren je wellicht geen hol... Maar het zijn 35 dingen die 'typisch ik' zijn!1. Mijn centen verdien ik als zelfstandig copywriter onder de naam Text Fairy. Het is de leukste job die je je kan voorstellen!
2. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor taal, lezen en schrijven. In het middelbaar deed ik Grieks-Latijn. Daarna ging ik Germaanse studeren aan de Ugent en ik volgde nog een master-na-master Meertalige Bedrijfscommunicatie. Alles in het teken van taal en communicatie dus.
3. Ik eet sinds 2001 vegetarisch. In feite ben ik pescotariër want ik eet af en toe nog een stukje vis. Ik mis absoluut geen vlees in mijn voeding, ik begrijp niet wat mensen daar zo lekker aan vinden. Maar hey, ieder zijn ding. Doordat ik sinds vorig jaar lactosevrij ben beginnen eten, eet ik nu steeds meer veganistisch. Dat bevalt mij enorm. Ik voel me zelfs energieker en fitter sind ik vegan eet.
4. Ik heb van mijn 7de tot mijn 21ste in de scouts gezeten. Ik heb er vree schone tijden beleefd, herinneringen voor het leven. Ik stond 3 jaar in de leiding bij de kleintjes, de kapoenen genaamd.
5. Ik ben beginnen lopen in 2008, in hoofdzaak om wat te sporten toen ik was gaan samenwonen met Pieterjan (en heel wat kilo's was bijgekomen). Ik ben pas 'fanatiek' beginnen lopen na de geboorte van Emil in februari 2013. Toen daagde ik mezelf uit om de Brussels Half Marathon te lopen 6 maand na mijn bevalling. Het lukte probleemloos en sindsdien is lopen mijn passie, mijn verslaving, mijn favoriete uitlaatklep.
6. Ik lees heel graag en heel veel, liefst in het Engels en altijd op papier (hier geen e-reader). Ik ben geen emo-lezer maar ik heb toch veel tranen gelaten bij 'One Day' (David Nicholls), 'A Little Life' (Hanya Yanagihara), 'The Fault In Our Stars' (John Green) en 'Tonio' (A.F.Th. Van der Heijden).
7. Ik ben thuis de jongste van 3. Ik heb 1 broer Ward (37) en 1 zus Katrien (36). Ik heb ook een stiefbroer David (35). 
8. Mijn papa is gestorven in een verkeersongeluk toen ik 16 was. Mijn mama betekent enorm veel voor mij, ik zou niet weten wat ik zonder haar moet doen. Ik heb een superlieve stiefpapa, Filip. Ook met hem heb ik een goeie band, hij heeft een gouden hart. Mijn familie in 't algemeen is héél belangrijk voor mij.
9. Ik ben geboren en getogen in Destelbergen, bij Gent. Ik ging naar school in Gent-centrum. In mijn laatste jaar aan 't unief leerde ik Pieterjan kennen, die mij 'ontvoerde' naar West-Vlaanderen. We hebben 7 jaar in Brugge gewoond voor we in 2014 verhuisden naar Torhout. Ik woon hier graag maar mijn hart ligt in Gent en dat zal vermoedelijk altijd zo blijven.
10. Naast Gent is mijn favoriete stad in België ongetwijfeld Brussel. Ik begrijp niet waarom zoveel mensen een afkeer hebben van onze hoofdstad. Ik vind het een bruisende en mooie stad. Ik heb er eigenlijk totaal ook geen onveiligheidsgevoel of zo... Bruxelles, ma belle!
11. Mijn kleren koop ik meestal bij Het Paleis in Gent of bij CKS. In die winkels vind ik alles wat ik nodig heb en wat bij me past. Shoppen als in 'de winkelstraten afschuimen tot ik erbij neerval', is niet aan mij besteed. Ik doe dat niet graag, ik ben een efficiënte shopper en op mijn vaste adresjes vind ik altijd rap mijn goesting.
12. Ik droom ervan om ooit een boek te schrijven. Ik weet nog niet precies over wat maar ik denk er veel over na en heb enkele ideeën. Dus ik hoop dat het ooit lukt...
13. Mijn allerbeste vriendinnen zijn 'De Bavotrutten'. We zijn met 8 die elkaar leerden kennen in het middelbaar, op het Sint-Bavohumaniora in Gent (a.k.a. 'de groentjes'). Vandaar onze welluidende naam. We zien elkaar nog vaak en ik vind het zalig dat onze vriendschap al zo lang blijft bestaan. Die meiskes betekenen echt heel veel voor mij. Elk jaar gaan we op weekend en we proberen maandelijks af te spreken om te gaan eten. We hebben ook een whatsapp-groep vol onzin en onnozele praat.
14. Thuis hadden wij altijd één of meerdere poezen. Sinds kort heb ik ook een tijgerkatje in huis, Lexie. 
15. Mijn auto is een zwarte Volvo V40. Voor ik zelfstandig werd, had ik altijd een bedrijfswagen. Toen ik zelf een auto moest kopen, heb ik eigenlijk niet getwijfeld. Ik vind hem mooi en hij past bij mij: vrouwelijk, elegant, sportief én makkelijk parkeerbaar. Ik rij graag met de auto maar ik hecht weinig belang aan merken of de status die er vaak aan verbonden is. 
16. Mijn smartphone is een champagnekleurige Samsung Galaxy S7. Ik ben een vaste Samsung-gebruiker, ik vind het supergoeie telefoons. Mijn ipad is wel van Apple.
17. Ik ben een echte introvert. Als ik iemand goed ken en me op mijn gemak voel bij hem/haar, ben ik een pak extraverter en babbel ik heel graag. 
18. Ik ben een theedrinker. Koffie drink ik zelden, ik vind het eigenlijk niet lekker. Ik drink het alleen af en toe 'voor de gezelligheid'. Maar achteraf beklaag ik het me vaak omdat ik er soms maagpijn van krijg.
19. Ik ben wellicht een van de minst romantische zielen ter wereld. Maar ik zie wel graag melige romcoms à la 'Love Actually', 'The Holiday', 'How To Lose A Guy In Ten Days', 'Notting Hill' etc. Heroïsche films over natuurrampen en zo (bv. 'Twister', 'Armageddon', '2012' en consoorten) vind ik ook de max.
20. Ik heb een zwak voor Ben Stiller. 'The Secret Life Of Walter Mitty' vind ik een van de beste films van het voorbije decennium. Die film heeft veel indruk op mij gemaakt, zo'n sterk verhaal. Om nog maar te zwijgen van de mooie settings (Ijsland!) en de goeie soundtrack (Arcade Fire!).
21. Ik ben zeer verdraagzaam maar racisten, zwartkijkers, azijnpissers en mensen die social media gebruiken om over alles en iedereen hun beklag te doen moeten toch niet te veel aan mijn deur komen kloppen.
22. Ik leerde Pieterjan kennen in mijn laatste jaar aan 't unief. We zijn samen sinds oktober 2005. We zijn niet getrouwd, trouwen zegt me absoluut niks. Dus we zullen ook nooit trouwen. Ik vind het goed zoals het is en trouwens, samen een kindje hebben is toch ook een band voor het leven?
23. Ik drink geen alcohol, sporadisch eens een goed glaasje wijn op restaurant of zo. Ik ben nog maar 3 keer echt 'zat' geweest in mijn leven. Ik heb niks tegen alcohol maar ik voel me er meestal niet zo goed door. Dus ik drink het liever niet en ik heb niet het gevoel dat ik daardoor iets mis in mijn leven. Er zijn tegenwoordig genoeg lekkere alcoholvrije drankjes verkrijgbaar!
24. De naam Emil stond altijd al bovenaan op mijn lijstje van jongensnamen. De schrijfwijze komt uit een Scandinavische serie ('The Killing' denk ik), ik vind het mooi en unieker dan een 'Emile' of 'Emiel'. Moest Emil een meisje geweest zijn, dan was het wellicht Leonie, Eloïse of Elodie geworden. 
25. Ik ben een echte ochtendmens. Ik vind de vroege ochtend het mooiste moment van de dag. Om 5u opstaan is voor velen een marteling, voor mij een echt plezier. De wereld zien en voelen ontwaken, dat vind ik zalig. Ik ben ook het productiefst tijdens de eerste uren van de dag. Dat ik een ochtendmens ben, wil niet zeggen dat ik elke avond vroeg ga slapen. Ik kruip er meestal in tussen 23u en 24u. Ik heb niet zoveel slaap nodig, ik ben een goeie slaper.
26. Vroeger wou ik graag 2 kindjes. Na Emil heb ik een miskraam gehad en daarna heb ik samen met Pieterjan besloten dat we het bij één kindje gaan houden. Ik vind het perfect zo en ik zie alleen maar de voordelen en de leuke kanten van één kind hebben. Ik heb veel bewondering voor mama's (en papa's) met 2 of meer kinderen maar ik ben er niet jaloers op. 
27. Ik draag nauwelijks juwelen. Vroeger droeg ik oorbelletjes maar ik vind dat mij dat nu niet meer staat. Ik heb wel mijn gaatjes nog. Ringen kan ik moeilijk verdragen rond mijn vingers, meestal vallen ze ook af omdat ik van de dunne luciferstokvingers heb. Ik draag af en toe eens een halsketting. Ik heb wel altijd armbandjes om. Dat past gewoon beter bij mij, vind ik.28. Ik heb PCOS (polycysteus-ovariumsyndroom). Dat wil zeggen dat ik wel vruchtbaar ben maar in sterk verminderde mate. Ik heb geen spontane eicelrijping en eisprong en kan dus niet op natuurlijke wijze zwanger worden. Ik ben zwanger geraakt van Emil met behulp van hormonen.
29. Op vlak van social media ben ik verslaafd aan Instagram. Facebook gebruik ik niet veel meer, er staat zoveel onzin op... Twitter ook bijna niet meer en Snapchat heb ik nooit gebruikt.
30. Ik kijk zeer weinig tv. Er zijn bijna geen programma's waarvoor ik thuis blijf, behalve De Mol en het Eurovisiesongfestival. Ik ben een grote Eurosong-fan, ik vind dat altijd een heerlijke tv-avond vol schitterende kitsch en wansmaak. I love it!
31. Ik eet liever gezonde dingen dan ongezonde 'bucht'. Mij doe je geen plezier met een pak friet, een zak spekken of chips. Geef mij maar fruit, groentjes, noten... Mensen vinden dat soms raar, ik trek mij dat al lang niet meer aan.
32. Ik supporter voor De Buffalo's (KAA Gent) maar eigenlijk ken ik geen hol van voetbal en het interesseert me ook niet echt. Ik doe het gewoon omdat ik 'van Gent' ben en om een beetje anti-Brugge te zijn, de ploeg waarvoor de meeste mensen hier in mijn omgeving supporteren...
33. Ik gruwel van rondslingerende haren die niet van mij zijn, bv. op hotel, in een vakantiehuisje, in het zwembad... Daarom neem ik altijd en overal een paar slippers mee, zodat ik er niet moet in lopen.
34. Ik ga heel graag naar de zee en het strand. Zeker in de herfst, winter en lente. In de zomer vind ik de kust soms wat te druk maar dan ga ik ook vaak hoor. In België ga ik meestal naar De Haan, Nieuwpoort of Oostende. Ik heb alleen wel een hekel aan het feit dat dat zand overal kruipt en dat mijn auto en huis na een zee-tripje altijd vol zand liggen. Gelukkig stofzuig ik graag!
35. Ik heb nauwelijks borsten en ik vind dat eigenlijk ferm gemakkelijk. Er is niks dat in de weg hangt tijdens het sporten en ik ben echt niet jaloers op vrouwen met een grote boezem. Moest ik iets kunnen veranderen aan mijn lichaam, ik zou jamais de ma vie voor een borstvergroting opteren. Ik zou eigenlijk niks willen veranderen aan mezelf. Ik ben niet perfect maar ik vind mezelf goed zoals ik ben!


Ik liet me voor deze post trouwens inspireren door Evi's Journey. Het is zeker de moeite om haar blog eens te checken, 't is een toffe! :-)

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. Zalige weetjes :-) ook voor mensen die je al een tijdje volgen! Heb bij veel dingen geknikt, maar vooral: onze tweede dochter heet Elodie <3. Geniet van je verjaardag xxxx!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh, een Elodietje, dat moet een fantastisch klein meisje zijn. Just like her mama :-)

   Verwijderen
 2. Heerlijk! Hier komt die 35 ook dichterbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh wat fijn dat ik je kon inspireren :-) Hopelijk heb je genoten van 'jouw' dag? En zalige weetjes, met heel wat herkenbare dingen tussen trouwens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hehe, kan ik me voorstellen, we hebben best wel wat gelijkenissen hé :-)

   Verwijderen
 4. Wat een mooie, fijne weetjes :)
  Ik hoop dat je een mooie verjaardag hebt gehad, lekker rustig en zulks..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, zo'n post vol weetjes, zeker als er enkele gelijkenissen bij zitten! Ik heb al inspiratie voor als ik binnen anderhalf jaar ook 35 word :-)

  BeantwoordenVerwijderen