vrijdag 7 december 2018

Mijn kleine gelukskes

In deze rubriek blik ik terug op de kleine dingen die mij de laatste tijd blij gemaakt hebben. Natuurlijk is het hier niet altijd rozengeur en manenschijn. Zeker op van die donkere, regenachtige dagen heb ik het soms een beetje moeilijk omdat ik daar écht niet voor gemaakt ben... Maar dan nog is er altijd wel iéts dat mij doet lachen, hoe pietluttig of onbenullig het ook is. Die kleine gelukskes, daar geniet ik echt van. Want weet je: het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen!
lasagne van mijn mama want daar kan echt niks tegenop (néé, ook niet die van de uwe!)  eigenlijk is al mijn mama haar eten het beste wat er is  koekskes bakken en het hele huis dat ernaar ruikt  een nieuw sporthorloge want mij doet ge écht geen plezier met dure juwelen of zo, geef mij maar een speelgoedje voor rond mijn pols waar ik uren loopplezier mee kan beleven  meedoen aan een wedstrijd om een fruitmand te winnen in mijn lokaal groentewinkeltje, meedoen maar ervan uitgaan dat ik toch niet zal winnen 'want ik win toch nooit niks jong' en een paar dagen later telefoon krijgen van de lieve uitbaatster dat ik toch wel gewonnen heb zekerst!!!!!!!  eindelijk in een warm bad kunnen kruipen na een hele dag mij misselijk gevoeld te hebben met koude rillingen all over mijn lijf  bijna een uur in dat bad liggen weken en bijna in slaap vallen na dat bad mij, nog steeds misselijk maar toch al ietske beter, naar de zetel slepen en daarin ploffen om naar een brainless tv-programma te kijken terwijl ik eigenlijk nog vanalles wilde doen die avond maar hey: fuck it all jong, morgen kan dat ook nog  mij daarna in mijn bed smijten  met mijn kersenpitkussentje (inclusief de heerlijk subtiele zweetgeur die erin hangt en waarvoor ik mij niet schaam dat ik dat eigenlijk wel graag ruik, ja)  en na nog geen minuut wegzakken in een zalige slaap  na 2 mottige dagen eindelijk weer kunnen eten zonder dat mijn maag volledig omkeert  na 2 mottige dagen eindelijk weer kunnen gaan lopen want ik werd bijna zot! ♥ Emil die volledig opgaat in Sinterklaas en spontaan (d.w.z. zonder dat ik het eerst 10 keer moet vragen om het dan uiteindelijk zelf te doen uit wanhoop) begint op te ruimen zodat de spiekpietjes het zouden doorgeven aan de Sint #sinterklaasallyearlongplease nen halven dag water achter mijn trommelvlies voelen en dat het er dan eindelijk uitkomt WANT ZO'N ZALIG GEVOEL DAT DA IS  of ook: een vuilke in mijn oog dat er maar niet uit wil en dan plots is het weg en dat voelt ook zo bevrijdend aan!!!  mij er weer ne keer laten inluizen door mijnen Emil in den Euroshop a.k.a. de Neuroshop, hem een archilelijke 'TY knuffel' kopen in de vorm van ne wasbeer, en dan zien dat hij er zotcontent mee is waardoor ik zelf ook zo blij word  massa's werk hebben en vaak niet goed weten waar mijne kop staat, maar dan beseffen dat dat toch de max is dat mijn bedrijfje zo goed draait en dat ik zoveel superleuke kansen krijg en dat is zo wijs hé!  Emil die mijn hand komt vasthouden wanneer ik op de tandartsstoel lig voor mijn jaarlijkse tandsteenreiniging omdat ik hem had gezegd dat ik dat echt niet leuk vind en het altijd een beetje pijn doet  mijn naam als copywriter in het dankwoord van een boek  dat dat boek na 4 dagen al in derde druk gaat en dat het na amper 1 week al op nummer 2 in de boeken top-10 staat  onverwachte, superlieve complimentjes van klanten  een koffietje met la mamma op een koude zondagmiddag  mijn kleurrijk boekenrek aanschouwen en denken: ik ben misschien niet rijk maar ik heb tenminste toch een schat aan boeken (en wijsheid ook natuurlijk!)  superveel mensen die laten weten dat ze mijn #lopentrut playlist de max vinden  groot dromen want dat mag, wat zeg ik: dat moét! een droom stilaan tot een plan omvormen ♥ een boek dat mij volledig meesleept en waarvoor ik zelfs wat vroeger in mijn bed zou kruipen om nog een beetje te kunnen lezen (ik lees nl. alleen in mijn bed)  'wie is het' spelen met Emil en terug gekatapulteerd worden naar mijn jeugd want ik heb dat zeker een miljard keer gespeeld toen  de zon die eindelijk eens komt piepen op een grijze, druilerige dag  gaan lunchen met een klant op een leuke plek en daarna nog efkes daar blijven verder werken en denken: zo zalig dat ik dat kan I LOVE LOVE LOVE MY JOB Wat waren jouw kleine gelukjes de laatste tijd?

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Zalige lijst! ;)
  (Hier ook een kersenpitjes-lover, ze. Al vindt den Husband da da uren in de wind stinkt... ik sleep da spel iederen avond mijn nest in :D )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hier ook nen kersenpit-hater... maar daar trekken we ons lekker niks van aan hé ;-p

   Verwijderen
 2. Zalig lijstje!
  Hier zijn er in november ook vieze maagbeestjes geweest, en daarna weer kunnen eten is zalig. Niet kunnen / mogen eten is voor mij als foodie echt een straf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. voor mij ook wel, ik voel me dan meteen zo slap en machteloos en ik haat dat gevoel!!

   Verwijderen
 3. Mijn klein gelukje van de laatste weken: de boekingen voor 2019 voor Maison HB die vlotjes beginnen binnen komen! Zalig en niet te evenaren gevoel!En trouwens:van die lasagne zou ik ook wel eens willen proeven, hoor :) Liefs, Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zaaaaalig dat de boekingen zo vlot binnenkomen zeg! zo blij voor jullie! x

   Verwijderen