zaterdag 2 februari 2019

Mijn 15 favoriete badass power songs

Een paar maand geleden schreef ik over mijn 25 favoriete feel good nummers. Zo van die liedjes die mij een instant happy boost geven, zelfs op mega shitty kakdagen. Er zijn ook veel nummers die mij het gevoel geven dat ik een total badass bitch ben die de hele wereld aankan. Nu ja, een evil trut bén ik wellicht gewoon, maar als ik bepaalde liedjes hoor voel ik mij extra sterk en powerful om vollen bak ervoor te gaan en keihard mijn goesting te doen! 
Er zijn véél liedjes hoor... Maar ik heb toch een selectie gemaakt van 20 power songs die voor mij altijd werken. Niet toevallig zijn ze allemaal, behalve eentje, gezongen door vrouwen...

1. Roar - Katy Perry: Cause I am a champion and you're gonna hear me roar, louder than a lion...
2. Nobody's Wife - Anouk: It's too bad, but that's me!
3. Titanium - Sia: You shoot me down but I won't fall, I am titanium... 
4. Bitch - Meredith Brooks: I'm your hell, I'm your dream, I'm nothing in between, you know you wouldn't want it any other way...
5. Drop Dead Gorgeous - Republica: Shut up, I'm talking, this time you'll listen...
(off the record: ik wou ook zo van die schone rode mèchen in mijn haar en een blinkend kort kleedje gelijk die zangeres van Republica. Ze was mijn stijlicoon als 13-jarige!)
6. Vow - Garbage: I came to shut you up, I came to drag you down, I came around to tear your little world apart...
7. Sweet But Psycho - Ava Max: She's poison yet tasty, yeah people say 'Run don't walk away!'
8. One Life - Xandee: We got one life, let us be free! (#noshame want ik hoor da zo graag!!!)
9. Wild Dances - Ruslana: Just maybe I'm crazy... (serieus, 'badasser' dan een wijf met vellen aan haar lijf dat met zwaarden staat te zwieren en uit volle borst 'heyhowheyhey' aan 't kwelen is: dat bestaat toch gewoon niet?)
10. Invincible - Carola: Never gonna run away, I'm not gonna hide...
11. Euphoria - Loreen: Euphooooooriaaaaa, we're going up up up up up!!!!
12. Suddenly I See - KT Tunstall: Suddenly I see this is what I wanna be...
13. Rebel Rebel - David Bowie: You love bands when they're playing hard, you want more and you want it fast...
14. Strings Of Life - Soul Central: I'm stronger on my own!
15. Buffalo Stance - Neneh Cherry: You better watch, don't mess with me!!!!!!!

Het spreekt voor zich dat al deze power songs goed van pas komen tijdens het lopen! Ze staan uiteraard ook allemaal in de #LOPENTRUT playlist op Spotify. Zeker het ontdekken waard, zeg ik u :)

Heb jij ook zo van die nummers die goed zouden passen in de badass power bitches' club? Laat maar weten!

Love, Josie xo

3 opmerkingen:

  1. O, daar staan wel lekkere nummers tussen inderdaad ( en ook veel die ik niet ken ). Ik heb nog wel twee suggesties: "The loneliness of the long distance runner" van Iron Maiden( https://www.youtube.com/watch?v=E49WgKKehbs ), weliswaar gezongen door mannen, maar hé, alleen al die titel... En "Queen of Denmark" van Sinead O'Connor ( https://www.youtube.com/watch?v=TLc-JE4oRLM ) zou volgens mij wel bij de badass power bitches'club kunnen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die twee nummers ken ik nog niet, bedankt voor de tips hoor! x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn ultieme powersong is 'Is this the way to Amarillo'. Daar ga ik altijd veel harder van rennen : )

    BeantwoordenVerwijderen