maandag 9 november 2020

Mijn kleine gelukskes van 2020 #3

In deze rubriek blik ik terug op de kleine dingen die mij de laatste tijd blij gemaakt hebben. Natuurlijk is het hier niet altijd rozengeur en manenschijn. Zeker de laatste maanden, met corona, een tweede lockdown, mijn scheiding en hetgeen dat allemaal teweeg gebracht heeft (hier kan je mijn verhaal beluisteren), waren niet altijd a walk in the park. Daar moet ik geen tekeningetje bij maken hé. Maar dan nog zijn er élke dag wel dingen die mij blij maken en doen lachen, hoe stom en onbenullig ze voor anderen misschien wel lijken. Ik ben een positivo hé, en zelfs in deze weird times probeer ik altijd positief te denken. Ik heb dezer dagen vaak eens een slechte dag - en dat is OK - maar ik heb er een gewoonte van gemaakt om 's avonds, wanneer ik in bed kruip, ten minste 5 dingen op te sommen die mij gelukkig maakten die dag. Dat helpt om een mindere dag toch mooi af te sluiten! Het is een hele geleden dat ik nog eens een post schreef over mijn kleine gelukskes. Ik heb al vaak gemerkt dat jullie dat graag lezen, dus het is hoog tijd voor een bloemlezing van de voorbije maanden (september-oktober)!♥ Een zalig citytripje naar Nantes met mijn mama en mijn zus (toen dat nog mogelijk was, begin september) en beseffen dat het toch de max is dat we dat met ons drietjes konden/kunnen doen, dat wij zo'n goeie band hebben. En ook dat ik nu, in de tweede lockdown, nog vaak kan terugdenken aan de leuke tijd die we daar hadden. Reizen en buitenlandse tripjes maken gaat nu even niet, maar het zal wel terugkomen! ♥ Weer culturele uitstapjes kunnen doen nadat de musea en cultuurhuizen (veel te) lang gesloten waren in 't voorjaar. Cultuur inspireert, geeft zuurstof en verbindt mensen, zelfs op anderhalve meter afstand van elkaar. Ik heb dat echt nodig, daarom vind ik het vreselijk dat alles nu weer onverbiddelijk gesloten is... Maar goed, ik begrijp het wel hoor. En als er weer cultuur is, dan haal ik mijn schade zeker in. Ik woon op 1 minuut stappen van het cultureel centrum van Torhout dus dat komt helemaal goed! ♥ Emil die spontaan de wasmand met de opgeplooide kleren naar boven draagt. Zonder dat ik het hem eerst 10 keer moet vragen (lees: smeken/zagen/dwingen). Zelfs niet één keer moeten vragen hé! Toegegeven, dat gebeurt hier niet vaak (lees: ontzettend zelden) maar als hij het dan eens uit zijn eigen doet, vind ik dat extra lief. En dat zeg ik hem dan ook (lees: meer kans dat hij het nog eens doet en gewoon ook omdat ik vind dat het mag gezegd worden als het goed is!) ♥ Door alle rare toestanden en moeilijkheden de voorbije maanden voor de zoveelste keer beseffen wat voor een fantastisch lieve familie en vrienden ik heb. Ze zijn er altijd voor mij, zelfs op anderhalve meter afstand. En véél verder want de meesten van hen wonen niet vlakbij, waardoor we elkaar sowieso al niet vaak zien. Maar dat maakt dus niet uit, want ik weet dat ik altijd op hen kan rekenen en dat is zo ontzettend veel waard ♥ De gezever-en-gezaag Whatsapp-groep van 'de Bavotrutten', mijn Gentse vriendinnenkliek sinds de middelbare school. Want nonsens en onnozele grapjes helpen altijd als het moeilijker gaat. En eens een stevig potje zagen, klagen en janken ook ♥ Mijn 'coronawandelingvriendinnensquad' (misschien een woord om in de Van Dale op te nemen na 2020?): Kelly, Liese, Martine, Barbara... You're the best! ♥ Emil die in de trein begint te wenen na onze dagtrip naar het Zoniënwoud, die we eind oktober deden samen met mijn mama en zus. Gewoon omdat het zodanig leuk was en hij precies al een voorgevoel had dat er een nieuwe lockdown (en dus een moeilijkere periode) in aantocht was een paar dagen erna... En dan met hem een goed gesprek voeren over gemis, dat dat eigenlijk heel goed is want een teken dat je mensen graag ziet hé. Het is juist omdat je mensen graag ziet en je amuseert met hen, dat je hen zo mist als ze er niet zijn. Dat is hetzelfde in de weken dat hij niet bij mij is, zeg ik dan. Ik mis hem dan ook heel vaak, en ja dat is lastig en dan lig ik vaak wat te bleiten in mijn bed. Maar daardoor besef ik dan ook hoe 'goed' het eigenlijk is dat ik daar triestig om ben. Da's een teken dat ik hem heel graag zie en een reden om extra te genieten van onze momenten die we wél samen hebben, en die extra leuk te maken. Des te meer genieten van alle kleine, toffe dingen: een huizenhoog cliché maar 't is zo de waarheid! ♥ Massa's leuke reacties krijgen op de podcast van Loopuitderatrace, waar ik 'mijn verhaal' onlangs deed. Het opnemen op zich, met Lobke en Jade, vond ik al heel leuk. En dan al die warme reacties van de luisteraars: ik had dat niet verwacht dus ja, dat deed deugd. Want hetgeen ik daar verteld heb, kwam recht uit mijn hart en ik stel me tenslotte toch kwetsbaar op hiermee. Maar ik vind het belangrijk om open te zijn: het helpt mij om het te 'verwerken' en ik heb gemerkt dat ik er ook veel andere mensen mee geholpen en geïnspireerd heb ♥ Net voor de 'kickoff' van de nieuwe lockdown nog een warme winterjas kunnen kopen. Voor de duidelijkheid: ik was niet een van die vele 'lockdownshoppers', ik begreep echt niet wat al die mensen bezielde maar bon... live & let live hé. Maar ik ben een verschrikkelijke koukleum en ik had echt een nieuwe, degelijke winterjas nodig. Des te meer omdat ik wil blijven 'coronawandelen' de komende tijd en dan heb ik het graag comfortabel warm. Anders is er ook niet veel leuks aan hé. Ik wist in welke winkel ik moest zijn (ik had nog een bon van nieuwjaar die bijna verviel) en daar vond ik de jas die ik zocht. Ik kocht er nog een toffe muts bij ook. Laat die winter nu maar komen... op voorwaarde dat het zonneke blijft schijnen en hij moet ook wel niet té lang duren hé! ;-) ♥ Kringloopgelukskes scoren voor in mijn huis en zo van mijn huizeke stap voor stap een gezellige thuis maken. Het staat nu efkes 'on hold' doordat de winkels gesloten zijn en interieurspullen koop ik niet graag online. Ik koop eigenlijk zo weinig mogelijk online, ik vind het beter/leuker om iets eerst echt te zien, te voelen etc. Ik moet nu dus wat 'afkicken' van mijn kringloopverslaving (net als mijn mama trouwens, haha) want normaal ga ik daar elke week wel eens rondsnuisteren. De dag dat de winkels weer opengaan, is de kringloop de eerste winkel waar ik weer naartoe ga. No doubt about that! ♥ De slappe lach krijgen met Emil terwijl we lezen in 'Daantje de wereldkampioen' (van Roald Dahl), omdat de flik (Brigadier Bever) een spraakgebrek heeft waardoor hij de 'h' in het begin van woorden weglaat, of er soms één uitspreekt waar een geen is. Een beetje gelijk Kwak of Boemel uit Jommeke. En dan samen ook zo beginnen te babbelen onder ons twee, zalig gewoon ♥ Mijzelf trakteren op een lekker taartje, bijvoorbeeld van chez mariette (want ik doe hier zoveel mogelijk van #supportyourlocal). Gewoon, omdat het kan. En ook omdat ik nog altijd wat kilo's probeer bij te komen (niet eenvoudig maar ik doe flink verder, het komt wel in orde als ik mijn tijd ervoor neem!) ♥ Mij in mijn bed nestelen met mijn waaaaaaarm kersenpitje ♥ Geurkaarsen, voor de geur (duh) en de gezelligheid die ze in huis brengen ♥ Mijn kat Muffin die op mijn voeten komt liggen. My poezeken knows me well, ik heb namelijk altijd koude voeten! ♥ De weekendgazet lezen. Van voor tot achter, van a tot z, lekker op 't gemak. Zo zalig hé! ♥ De zee zien, horen, ruiken, voelen, proeven (dat zout op mijn lippen van de wind hé, niet dat ik daar sta te drinken van het zeewater of zo, zo knettergek ben ik nog net niet!). Ik kom zo graag aan de zee, bij voorkeur in het najaar of het voorjaar want dan is het rustiger. Ik kom er altijd tot rust ♥ Dat het dankzij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het nieuws ein-de-lijk niet alleen meer over coronacoronacorona gaat want ik heb het wel een beetje gehad met die onophoudelijke nieuwsstroom daarover. Los daarvan boeien die verkiezingen mij ook wel, ik hou enorm van Amerika en alles wat ermee te maken heeft. En ik ben grote fan van Björn Soenens zijn verslaggeving op de VRT! #fangirl ♥ Een redelijk spontaan (lees: maar 3 dagen op voorhand gepland, een record!) uitstapje naar zee met een vriendin en haar 2 dochters. We trokken naar Wenduine/De Haan, we hadden geluk dat het de hele dag mooi weer was. We konden dus de ganse dag genieten van de zalige buitenlucht en de kinders amuseerden zich enorm (ondanks het feit dat ze elkaar eigenlijk niet kenden, zalig om te zien hoe die kleine pagadders elkaar toch meteen 'vinden' hé). Voor mij en mijn vriendin was het ook leuk om eens 'coronaproof' te kunnen bijpraten want we hadden elkaar al lang niet gezien. Een dag waar ik met volle teugen van genoten heb en die mij veel energie gegeven heeft! ♥ Alles met pompoen erin ♥ En kaneel, véél kaneel! Kaneel op en in alles  Mijn dagelijks knuffelmomentje met Emil in de zetel, voor hij naar zijn bed gaat. Dat is meestal rond 19u, we kijken dan samen naar het journaal op tv en dat is altijd heel gezellig, met ons Muffin erbij. Nieuwsgierig als hij is, stelt hij dan veel vragen over het nieuws en hij heeft ook altijd zijn commentaar klaar, haha. Een soort vast ritueel dat ik niet graag oversla ♥ Plannen maken over wat ik na deze lockdown allemaal wil doen. Ik weet het, het kan nog efkes duren en de 'eindmeet van de marathon' is nog niet echt in zicht, maar ik mag daar toch al aan denken hé. Want dit gaat niet blijven duren en dromen en plannen maken helpt mij om positief te blijven. En er is zoveel leuks om van te dromen! ♥ Improviseren met wat er in mijn frigo ligt (want ik gooi geen restjes weg) en daar dan een ovenschotel mee in elkaar flansen die echt suuuuuuperlekker blijkt te zijn ♥ Een DJ zien rijden met de schitterende naam 'Ear C-Andy' en spijt hebben dat ik er geen foto van genomen heb. You rock, Andy! ♥  Mijn DVD-box van Sex and the City nog eens van onder 't stof halen (bij gebrek aan series naar mijn goesting op Netflix). En daarna is Desperate Housewives aan de beurt! Gaan wandelen met Emil. We doen dat heel veel, ik ben zo blij dat hij de wandelmicrobe ook te pakken heeft. Tijdens onze wandelingen babbelen we veel, soms over serieuze dingen maar even vaak ook onzin. Allebei even leuk :-) We doen ook soms een kwisje onderweg waarbij we elkaar om beurt een vraag stellen. Heel simpel spelletje maar al kwissend denk ik dat Emil ne marathon kan wandelen zonder het dor te hebben ♥ Emil die PMD zegt tegen een BMW. Ik kan het ergens wel begrijpen, 't is allebei oud metaal hé... 


Wat maakt jou zoal gelukkig de laatste tijd? Laat het gerust weten, ik vind het leuk om dat te lezen omdat ik er zelf dan ook blij van kan worden!

Liefs,
Josie x

3 opmerkingen:

 1. Welkom terug! Wandelen maakt mij ook altijd blij (wie niet? :-)), zeker met een goeie babbel erbij. Weekendkranten met mokken koffie ook, en Hello Fresh-gerechten die niet te moeilijk zijn. En herfstzon. En mijn nieuwe wintersloefen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke lijst met een hoop gelukjes! Welkom terug :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne lijst, en zo lang! Ik kom hier zo graag lezen, dus ik ben fijn dat je terug bent :-). De podcast bij Loop uit de Rat Race beluisterde ik, ook al ben ik totaal geen loper. Je eerlijkheid en oprechtheid: wauw!
  Hier ook grote fan van kaneel en pompoen, trouwens. Gisteren bakte ik pompoenmuffins, en in het weekend wellicht nog eens pompoenkaneelrollen.

  BeantwoordenVerwijderen