vrijdag 27 september 2013

Be Ridiculously Happy

"If you can make a woman laugh you can make her do anything"
"Beneath the makeup and behind the smile I'm just a girl who wishes for the world"
"I don't mind living in a man's world, as long as I can be a woman in it"
"Keep smiling, because life is a beautiful thing and there's so much to smile about"

Lieve lezer, het aantal fantastische oneliners die ooit uit de bevallige mond van Marilyn Monroe kwamen is niet op één hand te tellen. Vandaag kwam ik een andere uitspraak van haar tegen die ik bijzonder treffend vind: “It’s better to be absolutely ridiculous than to be absolutely boring”. Ik herken mezelf enorm hard in deze woorden. Wat zeg ik, ze zijn me op het lijf geschreven. Ik ben me er terdege van bewust dat ik soms (lees: heel vaak) dingen doe of zeg die anderen belachelijk, oppervlakkig of volslagen nutteloos vinden. Ja, ik hou ervan om iedere twee dagen mijn nageltjes te lakken in een ander fel kleurtje. Ja, ik word blij van alles wat enigszins roze is of glittert. Ja, ik lees tijdens het weekend veel liever TV-Familie en Nina dan De Morgen Magazine of Weekend Knack. Ja, als ik alleen thuis ben doe ik niks liever dan onder mijn dekentje in de zetel naar brainless tv-programma's kijken. Ja, ik breek mijn hoofd liever over welke schoenen ik bij welk kleedje ga dragen dan over de hedendaagse politieke verwikkelingen in ons belgenlandje. Ja hoor... Als sommige mensen dat oppervlakkig en belachelijk vinden, dan trek ik me daar lekker niks van aan. Ik ben wie ik ben en ik doe met niet graag intellectueler, serieuzer en diepzinniger voor dan ik echt ben. Waarom zou ik? Waarom zou ik op een vrijdagavond als deze, wanneer ik alleen thuis ben, naar Ter Zake zitten kijken als ik op hetzelfde moment de bevoorrechte getuige kan zijn van de totally amaaaaazing adventures van Astrid Bryan, of mijn verstand op nul kan zetten na een lange werkweek door BV's gracieus in het water te zien duikelen op de buis? Inderdaad, mijn keuze is snel gemaakt :-)

Ik probeer gewoon, in de mate van het mogelijke uiteraard, zoveel mogelijk dingen te doen die mij gelukkig maken. En, al lees ik elke dag de krant, geniet ik enorm van een goed boek, bezoek ik graag een mooie kunsttentoonstelling en ben ik een fervent film- en muziekkenner (dat weet iedereen die mij een beetje kent), ik neig ook vaak - héél vaak - naar de bovenvermelde, voor anderen misschien "ridiculous stuff". Maar who cares, want ik word er zooooooo gelukkig van. En dat brengt me naadloos bij een uitspraak van die andere prachtige actrice, Audrey Hepburn...
 
 
"Happy girls are the prettiest": een wijsheid die geen enkele vrouw ooit zou mogen vergeten (hoewel ze natuurlijk ook opgaat voor mannen!). Met deze wijze woorden rest mij enkel nog je een fijn en (ont)spannend weekend te wensen, lieve lezer. Voor mij is dit weekend trouwens bij voorbaat geslaagd want ik heb een shoppingtripje in Gent op het programma staan morgen. Er volgt dus zeker nog een update over mijn favoriete hotspots in Gent dit weekend!
Josie xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten