dinsdag 24 september 2013

Dolly & Daisy

Lieve lezer, het is hoog tijd voor een nieuwe, wellicht niet zo verrassende, bekentenis: ik ben een handtassenfreak. Net zoals ik intense blijdschap ervaar bij het shoppen van schoenen en kleedjes, kan het vinden van een leuke handtas mij euforisch maken. Ik ben echter niet bereid om voor één tas, net als voor de rest van mijn verslavingen trouwens, een volledig maandloon neer te tellen. Ten eerste omdat ik Astrid Bryan niet ben en er dus het geld (lees: de juiste kale geldschieter) niet voor heb. En ten tweede omdat ik eigenlijk liever iets goedkopere tassen heb zodat ik er meer van kan kopen, in plaats van één hele dure waardoor ik voor de rest van het jaar verplicht op “sjakossendieet” moet...


Gemakkelijk als ik ben, vind ik altijd mijn gading bij ketens als H&M en New Look. Het enige nadeel is dat ik geregeld iemand tegenkom met dezelfde tas. Op zich niet zo erg, al is het uiteraard leuk om een iets unieker exemplaar aan m’n arm te kunnen hangen. Zo kocht ik op citytrip in Budapest in een heel klein winkeltje een prachtige okergele, grote lederen tas. Ik heb er nog niks dan complimentjes over gekregen! Plus ze is superhandig en lekker ruim, ook niet onbelangrijk. Zeg nu zelf, isn’t she lovely?


Nu heb ik ook in eigen land iets nieuws ontdekt dat mogelijks een bedreiging kan betekenen voor mijn portemonnee. Hoewel, het is Belgisch, origineel en vooral betaalbaar: Dolly & Daisy. Dit is het label van ontwerpster Audrey van Der Velden, die wil tonen dat budgetvriendelijke tassen ook modieus kunnen zijn en dat een it-bag geen volledig maandloon hoeft te kosten. Voor een tassenlover met beperkt budget wegens huis-in-aanbouw klinkt dat als muziek in de oren. Van Der Velden gebruikt nepleder (of iets eerbiediger gezegd: “eco-leather”) en verwerkt dit in haar kenmerkende vlechtpatronen. Het resultaat zijn überstijlvolle, lichtjes “ongewone” tassen die zich onderscheiden van de mainstream. Voor elke collectie vertrekt de ontwerpster van een kunstwerk en de gevoelens die dat bij haar oproept. Origineel Belgisch doordacht design met een Aziatisch prijskaartje, wat wil een vrouw nog meer? Ik heb alvast m’n zinnen gezet op de lovely “Antonietta”, die verwijst naar de karaktervolle tassen van vroeger.


De website www.dollydaisy.com bevat (voorlopig) geen webshop, maar je vindt er wél een handige lijst van alle verkooppunten. Zo weet ik intussen dat de tassen in Brugge te koop zijn bij Gare de Robe, een boetiekje waar ze ook een aantal van mijn favoriete kledingmerken verkopen. Je weet dus waar je mij kan vinden dit weekend...

Dus dames (of heren die hun dame aangenaam willen verrassen J), neem zeker eens een kijkje op de website en knoop de wijze raad hieronder goed in jullie oren:

(Foto Antonietta tas: © www.dollydaisy.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten