donderdag 12 september 2013

Oh Summer, I Loved You So!

Wanneer ik ’s morgens opsta, is het nog donker. De nachten worden kouder. Ik heb ’s avonds zin om me onder m’n dekentje te nestelen in de zetel, met een lekker theetje erbij. Ik ga alvast op zoek naar mooie nieuwe pantoffeltjes en haal nog net niet mijn dearly beloved kersenpitkussentje tevoorschijn uit de kast (maar lang zal het niet meer duren!)... Jawel, lieve lezer, het is weer zover. De herfst is aangebroken! Ik ben een echte summer girl, dus ik ben daar eigenlijk niet zo blij mee. Maar omdat ik een gloeiende hekel heb aan zwartkijkers en pessimisten, ga ik er niet over zeuren. Want laten we eerlijk zijn, het is een hele mooie zomer geweest. Een zalige, zonnige, superwarme zomer zonder veel regen. En ik heb ervan genoten. Met het aanbreken van een nieuw seizoen zal ik ook mijn garderobe een opruimbeurt moeten geven...
Mijn kleerkast is namelijk te klein voor al mijn kleren, waardoor ik elk seizoen noodgedwongen de kleren van het vorige seizoen in een grote valies moet opbergen (correctie: 't zijn er eigenlijk drie maar da's een klein detail...). Anwyway, die wardrobe switch bezorgt me steevast stress en kopzorgen, want er zijn zoveel leuke nieuwe trends en ik wil ze het liefst allemaal in mijn kast hebben (Blingbling! Nepbont! Roze! Ruitjes! Animal prints! XL jassen!). Maar helaas is mijn shoppingbudget niet eindeloos en dus moet ik kiezen. Bovendien heb ik vanaf nu dubbele stress, want ook mijn zoontje moet stijlvol voor de dag komen in het najaar en dus zal ik ook voor hem een shopping spree moeten ondernemen. Maar bon, ook daar ga ik niet over klagen: er bestaan ergere dingen in het leven J
Nu de herfst zich aankondigt, begin ik dus al stilaan afscheid te nemen van mijn favoriete zomerkleertjes. In de zomer ga ik meestal gekleed in een simpel kleedje en mijn trademark high heels (nu ja, in de winter ook hoor, alleen is dat dan een kleedje aangevuld met een cardigan + sjaal + broekkousen + high heeled laarsjes). Mijn topstukken van deze zomer waren een toonbeeld van eenvoud: een sober wit kanten kleedje en een paar bruine torenhoge sandalen.

Op het witte kleedje was ik meteen verliefd toen ik het zag hangen in de winkel. Ik vind het superschattig, en het is heerlijk licht om te dragen. Het is van het Franse merk Egerie en komt van bij Alternatief in Gent, mijn "hofleverancier" voor leuke kleedjes, cardigans en accessoires (ik wijd zeker nog een blogpost aan deze leuke shop want mijn visakaart en ik gaan binnenkort op uitstap naar daar...). De schoenen zijn van het Belgische merk Hampton Bays (ik kocht ze bij Torfs). Toegegeven, ze zien er niet zo gemakkelijk uit (hoeveel mensen mij al niet gevraagd hebben: "Kan jij daarop lopen?"), maar dat zijn ze echt wel! Ik vind ze superstijlvol en elegant, en door hun mooie bruine kleur zijn ze gemakkelijk combineerbaar. Ik koop regelmatig schoenen van HB omdat ik de kwaliteit heel goed vind.


Omdat ik nog niet 100% klaar ben voor de vestimentaire overschakeling naar het nieuwe seizoen, heb ik besloten om het geleidelijk te doen. Knitwear is in, dus ik heb me alvast twee schattige wollen truitjes aangeschaft bij New LookAren't they cute?

Voor de rest van de vernieuwde garderobe plan ik dus over enkele weken een uitje naar Gent, mijn hometown en all-time favorite shopping city. Op mijn vaste shopadresjes zal ik zeker vinden wat ik zoek! Ik hou jullie dus ongetwijfeld op de hoogte in een uitgebreide blogpost met al mijn shoppingtips en véééééél foto's van "de buit"!

Josie xoxo

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten