donderdag 3 oktober 2013

My Fav Hotspots in Gent

Lieve lezer, ik had je nog een update beloofd van mijn favoriete winkeladresjes in Gent. Bij het aanbreken van een nieuw (kleding)seizoen zak ik steevast af naar de Arteveldestad om achteraf terug te keren naar Brugge met een koffer vol leuke nieuwe spullen om het seizoen door te komen. Ik heb zo mijn vaste adressen. Ze liggen eventjes buiten de grote winkelstraten maar ik weet dat ik er altijd vind wat ik zoek. Hier is mijn Top-10...


1. Alternatief (Ottogracht 12A) – Het kleine, gezellige winkeltje van de Gentse française Cécile is al 30 jaar een begrip bij modebewuste jonge vrouwen die helaas niet kunnen teren op een eindeloos shoppingbudget. Budgetvriendelijke, voornamelijk Franse en Italiaanse prêt-à-porter. Je kan er terecht voor klassieke basics over trendstukken tot gekke spullen met een hoek af. Je vindt er merken als Rinascimento, La Fée Maraboutée, Amélie & Amélie, Astuces, Fas à Fas, Egerie,... en heel veel leuke accessoires om in te snuisteren. Cécile gaat geregeld op en af naar Parijs, waardoor de collectie om de drie weken aangevuld en ververst wordt. Ik kan er alleszins niet buitenstappen zonder een goedgevuld zakje aan mij arm. Er is zoveel moois te vinden! Dit is mijn absolute favoriet, ik kan in dit winkeltje uren vertoeven en buiten komen met een volledige nieuwe garderobe. Een echte aanrader!
2. Garderobe (Jan Breydelstraat 33) – Rustige, onlangs vernieuwde boetiek. Kledij in dezelfde stijl en van vaak dezelfde merken die je vindt in Alternatief, met dat verschil dat het hier de iets duurdere stukken zijn. Aangenaam winkelen, de verkoopsters laten je op je gemak passen zonder hun mening te geven en dat vind ik heel belangrijk. Heel leuk zijn ook de ruime keuze juwelen, sjaals en handtassen.

3. Monsters With An Attitude (Sluizeken 34) – Met voorsprong mijn favoriete kinderwinkel in Gent. Kleurrijk, origineel, vintage, duurzaam zijn hier de sleutelwoorden. And I like! De dames hebben ook een heerlijke webshop waarover ik eerder al schreef.

4. Julie’s House (Kraanlei 13) – Shoppen is lastig, dus om alle verbrande calorieën te compenseren maak ik graag een tussenstop bij Julie’s House. Amper een paar jaar oud maar heeft intussen al een haast legendarische status verworden in Gent. De kaastaart met rode vruchten is mijn favoriet! Je kan ter plaatse je taartje of cupcake verorberen, maar take-away is ook mogelijk (en soms wel nodig want het kan er heel druk zijn).
5. Zoot Shoe Boutique (Hoogpoort 46A) – Een zeer gevaarlijke, maar o zo leuke plaats voor een shoe-lover als ik. Schoenen in felle kleurtjes, met bloemetjes, glitters... Je vindt ze er allemaal. Van gewoon tot heel speciaal, er is voor elk wat wils.

6. Petit Zsa Zsa (Serpentstraat 5) – Een eervolle tweede na Monsters. Kleurig, gezellig winkeltje vol leuke hebbedingetjes en spulletjes voor de allerkleinsten. Ademt retro en vintage. Ideaal snuisteradresje voor een leuk geschenkje! Aan de overkant ligt de bekende Zsa Zsa Rouge, ook een tof adres voor hippe, originele cadeautjes en accessoires.

7. Fruitco (Kammerstraat 3, op de hoek met de Vrijdagsmarkt) – Wanneer ik ga winkelen in Gent voorzie ik steevast een stop in het groente- en fruitwinkeltje van de Gentse Turk Bayram en zijn enthousiast team. Altijd supervers en helemaal niet duur. Er is een ruime keuze. Een begrip bij de Gentenaars. 
8. Al Castello (Geldmunt 2) – Recht tegenover het Gravensteen ligt zonder te overdrijven de allerbeste Italiaan van Gent. Bij kok Pino en zijn familie voel je je altijd op je gemak. De pizza’s zijn er heerlijk en worden voor je ogen gebakken. De heerlijke pizzageur in je kleren achteraf neem je er met plezier bij! Helemaal niet duur en goddelijk lekker. En een leuk detail: als vrouw krijg je altijd je pizza in de vorm van een hartje! Ik ga er heel vaak met mijn vriend. Reserveren is wel een absolute must!

9. Villa Bardon (Sluizeken 10) – Een adresje dat ik onlangs ontdekte tijdens een girls’ night. Klein restaurantje met een gezellige huiskamersfeer, uitgebaat door een jong koppel. De kaart is erg beperkt, waardoor je zeker bent dat er verse, seizoensgebonden producten gebruikt worden. Voornamelijk mediterraanse gerechten. Ideaal voor een avondje onder vriendinnen!
10. Gulhan (Sleepstraat 70) – Turkse pizza, ik ben er gek op! ’t Is niet alleen supergoedkoop, maar ook oooh zo lekker! In de Sleepstraat is er een uitgebreide keuze aan restaurantjes, maar mijn vriendinnen en ik gaan al jaren bij Gulhan. Met een mooi, ruim terras in de zomer. Voor verfijnde keuken moet je er niet gaan, maar smaken zal het zeker en je zal niet met honger naar huis gaan!

Ziezo, veel plezier in Gent, de mooiste stad van 't land!
Josie xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten