dinsdag 15 oktober 2013

These Boots Are Made For... Me!

De zoektocht naar een nieuw paar laarzen hoort bij de switch van zomer- naar wintergarderbobe als bier bij een café. Maar het is een queeste die elk jaar toch wel wat stress met zich meebrengt...

Reden één: het juiste paar laarzen is moeilijk te vinden. Héél moeilijk. Ofwel is de hak te laag of te breed (ik heb het graag hoog en smal), of zit de laars te wijd aan mijn kuiten, of is hij gewoon te nonchalant... Kortom, er is meestal wel iéts wat me niet kan bekoren. Misschien lijk ik nu een moeilijk mens, maar eigenlijk ben ik net het tegenovergestelde. Want het enige wat ik wil is een paar eenvoudige schoenen. Stijlvol, liefst bruin, zonder al te veel franjes en frullen, met een hoge elegante hak, én combineerbaar met zowat elke outfit. Zeg nu zelf, zo moeilijk is dat toch niet? J
Reden twee: laarzen kosten geld. Véél geld. Veel te veel geld voor wat het is, vind ik, maar soit, daar kan ik niks aan veranderen. Voor ik zo’n grote som geld neertel wil ik natuurlijk wel 100% zeker zijn van mijn investering. Ik twijfel dus doorgaans een aantal weken voor ik me een nieuw stel laarsjes aanschaf. En dat gaat gepaard met de nodige kopzorgen, ja.

Maar dit jaar was de keuze verrassend snel gemaakt. Ik weet intussen dat ik meestal bij Schoenen Torfs terecht kan voor degelijke, leuke schoenen. Ik winkel daar trouwens heel graag omdat de verkoopsters (die altijd heel vriendelijk zijn) je ongestoord laten rondkijken en laten passen zoveel je maar wilt (én de winkels zijn open op zondag, hoera!). Tijdens mijn eerste prospectietocht een aantal weken geleden was de keuze eigenlijk al zo goed als gemaakt. Van zodra ik deze mooie schatten zag en hen paste, wist ik: wow, deze zijn echt gemáákt voor mij! Ze leken mij wel zachtjes toe fluisteren: koop ons alsjeblieft, je zal er écht geen spijt van krijgen! En ja hoor, een aantal dagen later lagen ze al mooi te blinken in hun nieuwe thuis...

Ze zijn van het Italiaanse merk Duee, wat altijd een goeie referentie is voor degelijk schoeisel. Zoals je kan zien zijn ze de eenvoud zelve, en – ik heb het uiteraard al uitvoerig getest! – ik kan ze dragen op élke mogelijke outfit, van gekleed tot casual, van kleedje tot broek. Let op, ik heb ze nog niet effectief gedragen om op stap te gaan hoor. Want zo ben ik altijd als ik me nieuwe schoenen of kleren aangeschaft heb: ik geniet er dan van om die “verse” zaken een plaatsje te geven in mijn kleerkast en ze op tijd en stond eens te bewonderen in hun nog maagdelijke, onaangetaste glorie. Maar nu het kille, miezerige weer definitief in het land lijkt, ga ik ze toch voorgoed uit de kast laten komen, denk ik. En ik ben er zeker van: my boots and me, we’re going to have a great time together!

Winter, ik ben zo klaar voor jou! Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten