zondag 17 november 2013

Josie Just ❤ Julia

Toen ik gisteren aan het relaxen was in een hemels rustige sauna ergens te lande (verslag volgt gauw!), las ik in een boekske een artikeltje over Julia. Over Just Julia, om volledig te zijn. En ik wist meteen: I just ❤ this Julia. Door de mooie foto's (ja, prentjes doen het bij mij altijd). En ook door het mooie verhaal erachter.

En toen ik terug thuis was uit die sauna - waarover ik jullie dus zéker nog ga vertellen! - nam ik, razend nieuwsgierig, een kijkje op deze website... En was ik helemaal verkocht.

En omdat ik traditiegetrouw graag het weekend in schoonheid afsluit, wil ik dit graag met jullie delen. Lief van mij hé? :-)

Just Julia is de webshop van de 24-jarige (!) Charlotte. Zij wilde met Just Julia niet zomaar "de zoveelste webwinkel" starten, maar een verhaal vertellen. En daar is ze volgens mij wonderwel in geslaagd: ze heeft bijzonder knappe juweeltjes en accessoires van over de hele wereld in haar online winkelrekken hangen. De juwelen die ze verkoopt, werden ontworpen én handgemaakt door vrouwen uit Nepal, Brazilië, Thailand en Bali met wie ze nauw samenwerkt. Hierdoor verandert Just Julia ook het leven van deze vrouwen, want waar ze vroeger enkel op lokale marktjes verkochten, hebben ze nu een wereldwijde afzetmarkt, een bankrekening en een internetverbinding. Fair-trade met de juiste dosis glitter dus.

Awel, dat vind ik nu eens een prachtig verhaal zie: een jonge onderneemster die met al dat moois de wereld een beetje verbetert. I love it. Want het voorziet ook mijn leven van een tikkeltje extra sparkle en plezier :-)

En dan nu dus - om het weekend in schoonheid te eindigen hé! - de prentjes. Persoonlijk ben ik helemaal weg van de armbanden. En als ik dan toch moet kiezen (beetje op de centjes letten, OK dan...) in het bijzonder deze twee:

Just Julia Hot Pink Bracelet, uit de nieuwe Nepal collectie (ter info: één armband = één uur handenarbeid!)
Julia's Pearls Kleurenmix, just loooooove all them pretty colors!

Oh ja, ook nog even vermelden dat de juwelen niet enkel to die for zijn, ze zijn ook nog eens heel erg betaalbaar - zeker als je weet welke handenarbeid ermee gemoeid is.

Dus... Probably needless to say: ik heb de 2 bovenstaande beuaties alvast besteld :-)

Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten