maandag 11 november 2013

Met Drie

Maandagavond in Brugge. Bijna tijd om het kersenpitje te verhitten en onder de wol te kruipen want morgen is 't weer van travakken geblazen...

Maar niet voor ik eerst het weekend op gepaste wijze afgesloten heb. Zeker een lang weekend als dit, waarin ik drie dagen heb genoten van quality time met de 2 mannen van m'n leven. Dat zijn tot nader orde nog steeds deze twee, ja:


Drie heerlijke, rustige dagen met ons drietjes waren het. Ik kan dan ook geen betere manier bedenken om dit weekend af te sluiten dan met een prachtig liedje van Het Zesde Metaal, getiteld "Met Drie".

Ik leerde het kennen via mijn mama, zij is fan van de groep rond Wannes Capelle. Vorig jaar nam ze me mee naar een concert in de Brugse Stadsschouwburg. Toen was ik zwanger en bij dit liedje zaten we samen gezellig te snotteren. Ik kon het toen nog steken op de zwangerschapshormonen, oh wat was me dat een heerlijk excuus negen maanden lang! :-)

Kijk en luister, het is wondermooi:


Zeer herkenbaar wellicht voor alle vrouwen die ooit zwanger geweest zijn. Of - als er ünberhaupt mannen zijn die mijn blog lezen, wat ik ten zeerste betwijfel maar bon - voor mannen die ooit "papa in spé" geweest zijn. Of voor iederéén tout court, want de tekst is magnifiek. In 't West-Vlaams evenwel, een al even magnifiek taaltje vind ik... En dat een ingeweken Gentse dat zegt, dat is al heel wat hoor! (Al zal ik nooit zo ver gaan als PJ en beweren dat West-Vlaams de basis is van de Nederlandse taal, en bij uitbreiding dat West-Vlaanderen de bakermat is van alle beschaving. I object your honor!)

De wereld es gestopt met draaien rond mie
maar 'k ben der nog dronke van en 'k zie
nog nie veel klaar voor ogen

We kunnen 't nie zien omdat het hem verduikt
maar 't zit een kindj' in uwen buik
a' j' onzen dokteur meugt geloven

'T et een hertj' en al 't begun van oren
we doen 't voorzichtig, we willen 't nie storen
ge weet nooit wat da z' onthouden

Van nu voort zijn we met drie
van nu voort zijn we met drie

Gie verdikt en 't leven dat verzwaart
ik ben aan 't sparen voe nen baard
voor iets te doen 't en binst het wachten

Gie volgt een strikt en streng regime
voe mie et dat eigenlijk weinig zin
maar 'k doe wel mee soms in gedachten

Zijn we nie nog wa jong
zijn we nie nog wa te jong

Uw moeder wist het d'rect
hoe da ze da zag
ik ben eerder enthousiast
ik kan nie wachten tot den dag
da 'k 't magge zeggen aan min exen
ik doe min deel
maar 't grootste werk doe je gie
de natuur et andere dingen aan heur hoofd
ze peist zie duidelijk niet
aan 't evenwicht der sexen

Gaan we 't dopen voe de goeie vrede
wie kent er ier ne paster
die nog ok es
gaat het junn' of minne name kriegen
zijn we eerlijk over sinterklaai
of gaan we derover liegen
ga j' 't liever zien dan mie?
Ga j' t liever zien dan mie?
Ge zegt: "ik weet het nie,
maar van nu voort zijn we met drie
van nu voort zijn we met drie"

Ziezo, met deze mooie woorden ben ik ongelofelijk klaar voor een nieuwe werkweek!

Sweet dreams, Josie xo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten