woensdag 13 november 2013

Nagellakdieet

Ik ben verslaafd aan kleur. En ik sta op dieet. En ja hoor, het één heeft wel degelijk wat met het ander te maken.

In mijn kledij & accessoires, mijn appartement en alles wat ik koop voor Emil kies ik steevast voor kleur. Vrolijke, felle kleurtjes die al eens ferm mogen knallen. Want geef toe, zonder kleur is ’t leven toch maar een saaie bedoening? Vandaar dat je mij vrijwel nooit zal zien rondlopen zonder een kleurtje op m’n nagels. Want nagellakjes, ik word er zo happy van. Je kan dus wel zeggen dat deze afbeelding heel erg van toepassing is op mij:

Voor een nagellaksessie (ik ben trouwens een fervent DIY-ster, gelish en andere stuff zijn niet aan mij besteed en vind ik doorgaans niet mooi) maak ik maar al te graag tijd vrij. Al betekent dit dat het ’s avonds laat moet gebeuren, wanneer ik eindelijk in mijn zetel neergeploft ben. Nu ja, bij nader inzien is het maar goed ook dat ik dit doe wanneer Emil slaapt en ik geen ander huishoudelijk werk meer moet doen. Anders mag ik er prat op gaan dat ik, in al mijn gracieuze elegantie, met mijn versgelakte nagels iets vaststek waardoor al mijn lakwerkzaamheden voor niks geweest zijn. Een lelijke kap in versgelakte nagels: er is werkelijk weinig meer frustrerend dan dat!

En zo belanden we naadloos bij Truth N°50:
 
Let’s talk colors again now. Want als nailpolishionista beschik ik over een vrij uitgebreide collectie kleurtjes. Zeker niet overdreven, zoals je op de foto hieronder kan zien. Maar inderdaad wel genoeg, no need denying that... Zo komt het dat ik mezelf een tijdje op nagellakdieet heb gezet. En dat ik me een tijdje zal moeten inhouden wanneer al die mooie kleurtjes mij tijdens het winkelen weer maar eens toefluisteren: koop ons, pleeeeeaaaase, wij zijn zo schattig en vrolijk... Ik zal sterk moeten zijn en weerstand bieden, want ik zit nog met een aantal flacons die ik nauwelijks gebruikt heb. En die ik nochtans per sé moést hebben... En dus ook eerst wil opgebruiken.
Zeg nu zelf, zoveel zijn dat er nu ook weer niet hé?

Zoals de zwarte van Isadora, die ik zag bij Astrid Bryan en dacht: amaaazing, die wil ik ook! Of zoals de Blue Boy 555 van Chanel (my most precious!), die ik plots in werkelijk álle boekskes zag opduiken en waarvan ik dacht: hebben!hebben!hebben!nu! En ook zoals de kakigroene, die ik zag in Gossip Girl en daarna ook onmiddellijk ben gaan kopen. Nu ja, deze drie zijn ook typische winterkleurtjes dus ik zal ze de komende maanden wel vaker opdoen, denk ik.
Verder bestaat mijn collectie vooral uit rozetinten, en bij uitbreiding oranje en rood. Door deze kleuren word ik automatisch aangetrokken, het is gewoon sterker dan mezelf. Roze nagels vind ik schattig en vrolijk, past perfect bij me dus J Rozetinten zijn trouwens uitgebreid vertegenwoordigd in mijn hele garderobe. Behalve de chihuaha, het blonde haar en het rechtendiploma (en Luke Wilson als loverboy maar mijn PJ kan daar wel aan tippen hoor J) kan je me zo’n beetje vergelijken met Elle Woods uit Legally Blonde. And hell yeah I’m proud of it J

Ook al heb ik mezelf momenteel ten strengste verboden om nieuwe lakjes te kopen, het kan nooit kwaad om een verlanglijstje te hebben... Een mens moet kunnen dromen hé J Ik ben momenteel volledig wég van alle kleurtjes van OPI (I want them all! Check zeker eens hun website), en vooral de metallics collectie, met de nodige glam en blingbling. Ik ben ook zwaar fan van de lakjes van de Hema (spotgoedkoop, cool kleurenpallet en blijft lang) en van Isadora (verkrijgbaar bij Inno, heel degelijk van kwaliteit en ontelbaar veel kleurtjes om bij weg te dromen).
Dus misschien dat ik binnenkort toch zwicht en héél even zondig tegen mijn “dieet”... Maar hey, een beetje sparkle tijdens de donkere dagen die eraan komen is superbelangrijk, niet? Dus for the sake of happiness moét ik me eigenlijk gewoon een nieuw lakje aanschaffen! Right? Right! J

Dus wat hebben we geleerd vandaag? Dit:
Nail them, ladies! Love, Josie xo

P.S.: Dit lijkt me een leuk boek om wat extra creativiteit aan de dag te leggen tijdens het lakken. Geschreven door een leuke blogster bovendien! Lijkt me een ideaal boek voor onder de kerstboom... Samen in een cadeautje met een OPI-lakje misschien? J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten