vrijdag 15 november 2013

Serie to Watch: New Girl

De dagen worden kouder en korter, dat zal iedereen intussen wel al door hebben... Een gevolg hiervan is dat mijn serieverslaving weer welig kan tieren. Niks gezelliger dan mij op "home alone" avonden in de zetel nestelen met een leuke serie (onder mijn dekentje, in een fluffy pyjama, met een lekker theetje erbij, ah oui bien sur!). Just me, myself & I... en m'n favoriete tv characters!

Een serie die ik ten zeerste kan aanraden is New Girl. Ik volg ze al een tijdje, maar zoals zoveel andere dingen ben ik ze een beetje uit het oog verloren na mijn bevalling. Het gaat over de stuntelige, o zo schattige Jess (een héérlijke Zooey Deschanel) die samen in een appartement woont met 3 vrijgezelle mannen: de labiele bartender Nick, macho-man Schmidt en spring-in-'t-veld Winston. Ik hoef het wellicht niet te vertellen, maar dat leidt tot veel drama en superleuke verhaallijnen.


Zooey Deschanel is perfect gecast als de prettig gestoorde Jess - volgens mij is ze in het echte leven ook zo. Ik zit me telkens te vergapen aan haar fleurige, kleurige en ever so girly outfits met een vintage touch. Je hoort mij wellicht al komen: I want that lady's wardrobe! :-)

Mijn favoriet onder de mannen is met ruime voorsprong Schmidtie. De oneliners die hij voortbrengt, zijn ronduit geniaal. Een kleine bloemlezing van Schmidt-isms:

"Schmidt happens. Thumb ring, bitch! You’ve got some Schmidt on your face."
"I had figure skating lessons until I was 13, and then my mom sobered up and realized I was a boy."
"Befriending Kanye is the most efficient way for me to jump social strata. Now all I have to do is meet him, and then dazzle him to the point that we’re each other’s last call before bed."
"Can someone please get my towel? It’s in my room next to my Irish walking cape."
"Know this: your caveman ideas about manhood are so over. Manhood today is about exfoliation, cheese courses, emotional honesty and Paxil."

Leuk is dat een aflevering slecht een 20-tal minuten duurt. Ik vind dat ideaal, omdat ik niet altijd heel veel tijd heb... Of gewoonweg te moe ben om een aflevering die de 20 minuten overschrijdt (zoals bij Grey's Anatomy, bijvoorbeeld) uit te kijken zonder 10 keer in slaap te vallen en te moeten terugspoelen, waardoor het uiteindelijk nog veel langer duurt :-)

Nog meer redenen nodig om te kijken? Ik dacht het niet... Je moest al aan het kijken zijn! :-)

Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Ik ben ook fan!! Hopelijk komt er nog een nieuw seizoen aan... (of is dat er al en in BE niet?)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet het niet... Ik kijk online en zit nog maar in seizoen 2 van de 3, ik ben dus nog wel een poosje zoet :-)
    Hopelijk komen er nog vééééél seizoenen!
    xo

    BeantwoordenVerwijderen