zondag 29 december 2013

Bye Bye 2013...

Iedereen doet het dezer dagen, terugblikken op het voorbije jaar in een lijstje. En ik hou enorm van lijstjes, dus hier is ze dan... Pom-pom-pom... Mijn Hoogstpersoonlijke Eindejaarslijst!

* Boek van het jaar: Post Mortem van Peter Terrin, meer dan terechte winnaar van de AKO-Literatuurprijs. Ik ben wel blij dat ik dit gelezen heb voor de geboorte van Emil, want het is een enorm aangrijpend verhaal. Momenteel ben ik nog bezig in Poppenspel van Mo Hayder en dit boek verdient zeker ook een vermelding in dit lijstje. Wegens gruwelijk spannend en een pageturner van formaat.

* Album van het jaar: Reflektor van Arcade Fire is mijn absolute nummer één -wie het album zelf liggen heeft, zal wel begrijpen waarom. In het "lichtere genre" mag zeker ook Gunther D's Ultieme Botsautomix (Vol. 1 & 2) niet ontbreken. Omdat eens goed zot doen af en toe een absolute noodzaak is. En ook wel omdat er diep in mij een beetje een Marina schuilt die begint te jumpen for joy als ze deze muziek hoort :-)

Ook in mijn zoon van 10 maand oud schuilt er al een beetje van een Johnny... And I love it! :-)

* Nummer van het jaar: niet zo origineel, maar dat is zonder twijfel Afterlife van Arcade Fire. Dat is gewoon hét perfecte nummer. Watch Out For This (Bumaye) van Major Lazer vond ik ook een bom van een nummer. Het was voor mij de soundtrack van de lente en de zomer, net als Can't Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis. Free van Rudimental ft. Emeli Sande vind ik, maanden nadat het is uitgebracht, ook nog altijd een supernummer.

* Concert van het jaar: The Killers op 17 juni in Vorst, en The Reflektors (alwéér Arcade Fire, jaja) op 24 november in De Hallen Van Schaarbeek. Dat waren twee absolute topavondjes!

24-11-2013: me & my man having fun @ Les Halles

* Serie van het jaar: Girls was een aangename nieuwe ontdekking. Verder was ik al zwaar verslaafd aan Modern Family en New Girl en dat is in 2014 alleen maar verergerd. Van eigen bodem dan, heeft Eigen Kweek mij zes zalige afleveringen lang (of nee, veel te kort!) doen lachen. En gisteren ben ik met PJ beginnen kijken naar The Bridge 2, we hebben er al twee afleveringen op zitten en ik voorspel dat deze reeks mij, net als de eerste, weer van mijn sokken zal blazen!

* Film van het jaar: da's een hele moeilijke. Ik ben dit jaar maar één keer naar de film geweest, namelijk naar Inside Llewyn Davis. Goeie film, daar niet van, maar toch niet 100% mijn ding. Truth is, sinds ik mama ben, ga ik op vrije avonden veel liever iets gaan eten of gaan drinken dan mij 2 uur op te sluiten in een donkere zaal. Ik heb thuis wel veel films gehuurd, maar niks dat een ferme indruk heeft nagelaten. Ik weet wel nog dat ik op zondag 17 februari 2013, de avond voor ik naar huis mocht met mijn nieuwbakken zoon, op VTM voor de honderdste keer of zo naar Coco Flanel heb zitten kijken vanuit mijn ziekenhuisbed, en dat ik er nog altijd even hard mee moest lachen als de eerste keer dat ik hem zag :-)

* Restaurant van het jaar: Lieven in Brugge. Ik ging er eten op mijn verjaardag en het zal zeker niet bij die ene keer blijven. Absoluut een aanrader!

* Belangrijkste gebeurtenis van het jaar: niks zal ooit nog hetzelfde zijn na 13-02-2013, de geboorte van mijn lieve kleine sloeber Emil. Daarnaast was 6-10-2013 ook een heel leuke en belangrijke dag voor mij. Toen liep ik immers de Brussels Half Marathon, acht maanden na mijn bevalling. Ik was de uitdaging aangegaan met mezelf en was supertrots dat ik het heb kunnen verwezenlijken!


* Site van het jaar: Het Nieuwblad en De Redactie om op de hoogte te blijven van de actua, Elle om mee te zijn met all things beauty, fashion & celebs, en Les Bonnes Manières en Asos blijven met stip mijn favoriete webshops. 

* Blog van het jaar: dat zijn voor mij zonder twijfel de blogs van Belmodo, Tales From The Crib en Sprinkles On A Cupcake. Gewoon omdat ik daar élke post van begin tot einde lees.

* App van het jaar: ik vrees dat ik niet echt origineel ben op dat vlak... Instagram heb ik ontdekt tijdens mijn zwangerschapsverlof en ik ben nu zwaar verslaafd. Daarnaast ben ik ook verknocht geraakt aan Twitter om op de hoogte te blijven van alles. Facebook is natuurlijk ook een app die ik vaak gebruik, en voor een muziekliefhebber als ik is Shazam verdomd handig als een nummer mij bekend voorkomt en ik niet op de titel kan komen.

* Man(nen) van het jaar: geen twijfel mogelijk, deze award gaat naar mijn twee supercoole huisgenoten:

21-07-2013: mini en maxi relaxy in 't park

* Vrouw van het jaar: eveneens zonder twijfel: mijn eigen mama. Omdat ik, door zelf mama te worden, pas echt besef wat zij allemaal voor mij gedaan heeft sinds 10-08-1983. En nog steeds doet, want ze was een supergrote hulp tijdens mijn zwangerschap en na de geboorte van Emil. Daarom verdient zij een plaats in mijn eindejaarslijstje! Cheesy, I know, but oh-so-true...

Ziezo, na het lijstje van 2013 is het tijd om aan de voornemens van 2014 te beginnen. Hou mijn blog in de gaten want die komen er een dezer dagen aan!

Love, Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Bedankt Josie, zo lief! Ik ben hier ook erg graag komen lezen! Leuk lijstje. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan, de waarheid mag gezegd worden he! Prettig eindejaar! X

      Verwijderen