maandag 9 december 2013

Whatsup? #5

Bezig zijn met heel veel verschillende dingen: check! De ideale aanleiding dus voor een knapperverse "Whatsup"-post, intussen uitgegroeid tot een traditie op mijn blog. Off we go again!

Luisteren naar: Ai 't nie wil toen, ai 't nie wil toen, we doe ta tanny - sinds ik een interview met hen heb gelezen in Elle (zie verder in deze blogpost), ben ik totally into de Gentse undergroundsensatie Kenji Minogue. Want: twee knettergekke wijven (jonge mama's bovendien) die zichzelf volledig (maar dan ook 100% vol-le-dig hé!) geven op het podium: you just gotta love it! En quotes à la "We maken onszelf lelijk, maar het is geweldig om niet mooi en sexy te moeten zijn" make me love them even more! Van een totaal ander kaliber is Emeli Sande. Haar nummer "Free" in samenwerking met Rudimental is nu al een tijdje uit, maar het gaat mij écht niet vervelen. Heden ten dage staat het dus heel vaak op m'n playlist. Het doet mij ook teruggrijpen naar dat andere heerlijke nummer van Rudimental, met John Newman deze keer, namelijk "Feel The Love". Dat heerlijk dansbare nummer werd vorig jaar uitgebracht rond de tijd dat ik ontdekte dat ik zwanger was. Het doet me altijd terugdenken aan die leuke periode waarin enkel PJ en ikzelf (plus nog een paar selecte ingewijden) wisten dat er een mini-PJ/Josie op komst was. Sweet memories :-) Ten slotte nog een nummer dat ik net ontdekt heb en dat ik - wonder boven wonder - heel mooi vind:
 
Waarom zo verwonderlijk? Wel, het is nogal melig, suikerzoet en romantisch, en dat laatste ben ik ab-so-luut niet. Maar bon, dit nummer horen doét mij wel iets. Plus ik vind Miss Ellie gewoon ook een straffe madam met een fantastische stem, en zo kunnen er voor mij niet genoeg zijn.
Stiekem luisteren naar: Gunther D's Ultieme Botsautomix 2. Ja, ik ben fan. Meer nog: ik ben wellicht een van Gunther D's allergrootste fans. En dat wéét hij inmiddels. Maar zeg me nu eens, wie kan er in godsnaam weerstaan aan pakweg 2 Brothers on the 4th Floor, of aan deze overheelijke retro house classic? Weinig mensen denk ik... Ik hoef me dus helemaal niet te schamen voor mijn voorliefde voor botsautomuziek. Ha! Plus: ik ben niet te beroerd om toe te geven dat er diep in mij een beetje marina verscholen zit. And I'm proud of it.

Lezen: Net als twee weken geleden ben ik nog steeds bezig in "Poppenspel" van Mo Hayder. Het leest vlot en is superspannend. Waarom ik het dan nog niet uit heb? Wel, ik lees er namelijk niet elke avond in, want soms is het zo eng dat ik bang ben om te lezen als PJ niet naast mij ligt. No kidding! De voorbije week heb ik ook veel in het verjaardagsnummer van Elle gelezen, een heerlijk dik nummer ter ere van het 10-jarig bestaan. Ideaal om een avondje héérlijk in weg te lezen (een aanrader voor iedereen!) en bakken inspiratie op te doen, niet alleen voor kledij en outfits, maar ook voor leuke kerstcadeaus, boeken, films en muziek.

Van mij mogen er nog vele decennia bij, lieve Elle! :-)
Eten: Afgelopen weekend heb ik een topadresje ontdekt in Gent, met dank aan mama & zus. Eethuis De Fobie, gelegen in de Lange Violettestraat, biedt overheerlijke dagverse gerechten in een supergezellig kader. Of zoals ze het zelf omschrijven op hun website: lekker + eerlijk + gezellig. Ik at de veggie lasagne en ik heb geen enkel brokje laten liggen! Het doet me wat denken aan een ander restaurantje dat ik deze zomer leerde kennen: Villa Bardon (deze was met dank aan mijn allerliefste bavotruttenbende). Wegens: dezelfde familiale huiskamersfeer, beperkte en dus verse kaart, veel veggie en groentjes, en last but not least perfect geschikt voor een gezellige ladies' night out.

Kijken naar: Op tv is er heel weinig dat ik volg behalve "Eigen Kweek"; ik vind het magistraal en popel dus om de slotaflevering (boehoe) te zien morgen. In de cinéma dit weekend zag ik een trailer voor deze Indische film die binnenkort uitkomt. Ik heb 'm alvast op m'n to see-lijstje gezet. En dan nog een serie waar ik enorm hard naar uitkijk: "The Bridge 2", die sinds kort uit is en die ik op mijn kerstverlanglijstje heb gezet. Hopelijk dus binnenkort onder een kerstboom, en daarna in mijn dvd-speler! De eerste reeks van "The Bridge" was ijzersterk en ik heb dus hoge verwachtingen voor het vervolg. In dezelfde sfeer van Scandinavische crimi kan ik trouwens aan iedereen ook het meesterlijke "The Killing" (1, 2 en 3) aanraden. Sarah Lund, haar beroemde gebreide trui en natuurlijk de superspannende plots houden je uren aan het scherm gekluisterd. PJ en ik keken er altijd samen naar, en we lagen steevast veel te laat in ons bed... De verhaallijnen zijn soms wel vrij complex, ik was dus maar al te blij dat ik een slimme man aan mijn zijde had die mij van tijd tot tijd alles nog eens haarfijn kon expliceren :-)

Uitkijken naar: Een weekje vakantie dat er zit aan te komen tussen kerst en nieuw. Welverdiend, al zeg ik het zelf. Een paar uitstapjes doen met my loved ones, genieten van wat rust en thuis-zijn, en véél tijd doorbrengen met de familie tijdens de feestdagen. Neen, meer moet dat écht niet zijn.

To-do-very-very-very-urgently: mijn auto grondig kuisen en het appartement een ferme poetsbeurt geven met alles erop en eraan. Het eerste is denk ik al geleden van tijdens mijn zwangerschapsverlof (Emil wordt vrijdag 10 maand so you do the math...). En het tweede... euhm... ook al véél te lang! Ik stofzuig wel heel veel (zeker met mijn nieuwe baby die ik van de Sint kreeg) en alles ligt hier altijd heel proper op 't zicht. Maar ik kan mijn eigen naam schrijven in het stof op de kasten en kuisfreak zijnde schaam ik me daar echt enorm voor. In het bovenvermelde verlof waar ik zo naar uitkijk zal ik dus ook maar best een kuisdagje plannen... Nu ja, ik vind dat niet zo erg hoor. Na een fikse kuisbeurt kunnen rondlopen in een proper huis dat naar bloemetjes ruikt en blinkt langs alle kanten, is een van die vele "little things" die mij zo gelukkig maken en die de bestaansreden zijn van deze blog.

On my shopping list: "Le Blanc" van Chanel is een crème die de roodheid uit je huid trekt, zodat je een mooie egale teint krijgt -of toch dat belooft hij. Lijkt me ideaal voor mijn huid, omdat ik vaak last heb van rode vlekjes. Zal misschien niet passen in het budget van de maand, hoewel: komt die eindejaarspremie er niet bijna aan? En oh ja, deze trui moét ik ook gewoon hebben. For very very obvious reasons:


I'm on Team Ryan, yeah! :-)
Gefascineerd door: De Wetenschap. Ik ben totaal niet wetenschappelijk aangelegd, maar mijn mond viel open van verbazing toen ik las over een smart bra die in ontwikkeling is, en die vroegtijdig gezwellen in de borst kan ontdekken. Het is namelijk zo dat weefsels, vlak voor er zich een kanker ontwikkelt, een hogere metabolische activiteit en een sterkere circulatie vertonen dan gezond weefsel (dit haal ik uit een boekje hoor, for the record). Dat leidt tot een hogere temperatuur rond de tumor, die deze slimme beha kan waarnemen. Dat zoiets überhaupt kan, dat gaat mijn petje te boven en vind ik ronduit geweldig, want een aantal mensen in in mijn nabije omgeving zijn al getroffen door (borst)kanker en alle onderzoeken en uitvindingen ter bestrijding van kanker krijgen mijn onvoorwaardelijke steun.

Verbazen over: Wat gaat de tijd toch snel!!!! Het jaar is bijna weer voorbij, en het lijkt alsof het nog maar net begonnen is. Misschien komt dat doordat ik in februari mama geworden ben en het tijdens die eerste maanden met een baby nog wat zoeken was naar de juiste plooi en het juiste ritme. En toen werd het zomer, my favourite time of year, en die gaat ALTIJD te snel voorbij. En nu is het verdorie al najaar, en vrijdag wordt Emil al 10 maanden... Verwacht jullie maar aan de nodige portie meligheid en emotionaliteit dan :-) Ik vrees dat ik hier het cliché gelijk moet geven dat zegt: time flies when you're having fun!
Conclusie: ik ben met heel veel bezig! Een constante hierbij is trouwens dat ik onophoudelijk hoest, nies, snotter en snuit. Want nu Emil eindelijk van zijn snotvalling en slijmpjes verlost is, hebben PJ en ik er ferm van. As we speak hangen er zonder overdrijven een 20-tal zakdoeken te drogen aan onze wasdraad. Maar hey, liever zo dan dan dat onze kleine prot het zitten heeft hoor. Onszelf verzorgen is de enige boodschap. Misschien moeten we ook eens met neusspoelingen beginnen bij elkaar, want it does the trick bij onze kleine aap :-) We zouden eventueel ook onderstaand advies ter harte kunnen nemen, maar ik denk dat het toch beter is dat we dat niét doen...

  Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten