woensdag 4 december 2013

Zomerheimwee

Brrrrrrr wat is het koud geworden! Na een uitzonderlijk zachte herfst wordt het nu blijkbaar toch écht wel winter. Bij mij wil dat steevast zeggen: hello wintertenen en vooral –vingers, aaaaaaah heerlijk kersenpitje als vaste compagnon in bed en in de zetel, en auw-auw-auw als ik ’s morgens moet opstaan uit een warm en knus bedje en vervolgens in een veel te koude auto moet stappen (alhoewel ik eigenlijk geen klagen heb want de mijne slaapt binnen).

Ik heb het hier al meermaals geschreven: ik ben een echt zomermeisje, en ik zou er dus absoluut niks op tegen hebben dat het een heel jaar lang zomer is met lekker warm en droog weer. Met korte rokjes en kleedjes. Met zwierige topjes en fleurige sandaaltjes all year long. Met een zonnebril, met mijn geliefde Havaianas-slippers. Of nog beter, op blootsvoets...
OK, stop, stop, stoooop!!!!!! Want het is winter nu. I have to face it –and I will. Maar: dat belet mij niet om tijdens koude, miezerige winterdagen (vandaag was er een waar schoolvoorbeeld van) met warme gevoelens, én met enige heimwee, terug te denken aan de zomer. Aan die mooie, warme zomer van 2013. Want dat was het wel: na de eerste maanden als kersverse mama die, let’s be honest, niet altijd rozengeur waren, kwam een zalige zomer met een al even zalig kind, met mijne vent, en met héél veel leuke activiteiten.

Muziek – ja sorry zenne, ik ben hier weer met mijn my life is music-gepalaver – kan mij in één klap terug katapulteren naar die heerlijke zomer. En wel 2 nummers in ’t bijzonder, niet toevallig van 2 groepen die ik op Rock Werchter gezien heb deze zomer (eigenlijk de 2 groepen waarvoor ik speciaal naar RW afgezakt ben). Ten eerste “Lisztomania” van mijn Franse chéries Phoenix –een nummer dat mijn in een soort summer-o-mania brengt. En dan ook nog het magistrale “Something Good Can Work” van mijn favoriete Ieren van de Two Door Cinema Club. Hun muziek maakt mij sowieso altijd instant happy, en dan vooral dat ene nummer. Het heeft vandaag meermaals door de speakers van mijn autoradio gegalmd! Ik kan écht niet begrijpen dat er mensen zijn die niet blij worden van dat nummer, luister nu zélf eens:
 
En oh ja, als ik heimwee heb naar de zomer leg ik in de auto ook vaak mijn eigen zelfgemaakte summermix-cd’tjes op die ik elk jaar samenstel voor we op vakantie vertrekken. Voor PJ is het telkens een complete, UITERAARD enorm aangename verrassing wat er nu weer allemaal gaat opstaan. Maar één ding staat vast: ambiance verzekerd met de Josie-on-the-road cd’s! Intussen beschikken we al over een bijzonder uitgebreide collectie, lo and behold!

Vraag maar eens aan PJ wat z'n hoogstpersoonlijke favoriet is; wedden dat hij de "Josie's Flemish Classics" antwoordt?

Naast muziek zijn er natuurlijk ook duust foto’s van die mooie zomer waar ik heel vaak naar terugkijk om de summer vibes en al die leuke herinneringen opnieuw te beleven. Een kleine bloemlezing:

Zomer is... Uuuuuuren waterplezier onder een heerlijk zonnetje
In de zomer genieten we van de zon als een koning te rijk!
Zomer is... Samen terraskes doen!
Zomertijd = festivaltijd
 
Een zomer zonder schoon zonnebrilleke is als een café zonder bier
 
In de zomer maken we zo onze eigen interpretatie van Déjeuner sur l'Herbe
Zomer is gewoon 100% happiness!
Oh summer of 2013, I loved you so...

Maar denk nu maar niet, lieve lezer, dat ik de hele winter lang depri en down ga lopen te wezen, want dat is niet de aard van het beestje! Mijn heimwee-momentjes gaan altijd snel weer over. Ik geniet heus wel van de winter en al wat erbij hoort: een warme choco bij de haard, binnenkort een weekje vakantie, de kerstsfeer en de vele bijhorende familiemomenten, Emil eerste verjaardag die er over een tweetal maand al aankomt, onze skireis naar Vaujany/Alpe d’Huez eind maart,...
Looking forward – en voor ik het weet, zal het alweer zomer zijn J
Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten