maandag 13 januari 2014

Love Is All I Got

Vandaag ben ik exact 11 maand mama - élf maand, for god's sake, wat gaat de tijd toch snel! Nog een maandje te gaan en het is al tijd voor Emils eerste grote verjaardagsparty, die PJ en ik volop aan het plannen zijn. Op 15 februari (2 dagen na datum want dat is de zaterdag) dus niks dan crazy party pics met véél taart, leuke cadeautjes en ongetwijfeld ook truckloads aan happy faces & gekke bekken. Maar deze maand wil ik me graag nog eens de vrijheid veroorloven om er een lekker melige post van te maken. Sorry op voorhand  dus:-)

Vorig jaar rond deze tijd huppelde ik met mijn tonneke vrolijk rond van hot naar her om punt na punt van mijn to-do-before-Emilio-list af te vinken. Nestdrang, ik had er ferm van, en dus kocht ik fleurige bloemen, indringende geurkaarsen en superzachte dekentjes dat het een lieve lust was. Ik voelde mij kiplekker en ging quasi dagelijks 70 baantjes trekken in het zwembad. Last had ik in de verste verten niet, behalve dan dat ik elke nacht een paar keer moest opstaan wegens een overvolle blaas (maar dat vond ik alvast een goeie voorbereiding op de komende maanden, dus geen erg) en dat ik niet veel meer kon eten omdat ik bij elke hap het gevoel had dat ik mijn kind verpletterde met een stortvloed aan eten. Maar soit, buiten wat oprispingen en pufkes kon ik ook daar perfect mee leven.

Vorig jaar in januari begon ik ook stilaan mijn valieske te maken voor in het moederhuis. Het was in feite een valies om "u" tegen te zeggen, met zorgvuldig uitgekiende outfits en accessoires voor elke dag, zélfs eentje om naar het ziekenhuis te gaan op de dag van de bevalling. Wist ik veel dat ik op 13 februari in allerijl met 9 cm ontsluiting naar het ziekenhuis ging moeten crossen omdat mijn kind wel zeer gehaast was, en dat ik dus van geluk zou mogen spreken dat ik nog net een slonzige trainingsbroek en afgesleten ballerina's uit de kast zou kunnen vissen voor ik bij ambulancier PJ in de auto zou waggelen. Had ik dat op voorhand geweten, dan was ik wellicht geen uuuuuuren bezig geweest met het maken van die valies :-)

Vorig jaar vandaag had ik nog geen flauw benul van wat me allemaal te wachten stond. Ik had bewust niet veel (zeg maar: niks) opgezocht over de bevalling en de eerste weken als mama. Ik zou dat allemaal wel aan den lijve ondervinden. Ik was dus ferm op mijn gemak!

Ja, vorig jaar vandaag, ik vond dat een vree wijze periode. Het lijkt alsof het eergisteren was, en 't is verdorie al dertien maand geleden!

Die elf maanden met Emil die intussen verstreken zijn, vond ik zo mogelijk nog leuker. Al zal ik niet ontkennen dat de eerste weken best wel lastig waren, dat is bij alle kersverse mama's wel zo denk ik. Maar als ik erop terugblik en terugkijk naar al mijn foto's (intussen al een 2000-tal, ça va nog, nee?), dan overheerst één gevoel: liefde. Eindeloze liefde voor dat kleine mormel.

Wat ik voel, wordt eigenlijk perfect samengevat door 2 songs van Crystal Fighters, een electropopgroep waar ik grote fan van ben: Love Is All I Got en You & I. Die 2 nummers, da's pure liefde, happiness, bliss en levensvreugde. Ze zijn dus dé perfecte soundtrack voor het reisje door de tijd waarop ik jullie hier wil meenemen... Zet ze dus even op en ga met mij mee... Ik heb er voor de zekerheid ook nog eens de songteksten bij gezet :-)

1 maand 
  
Now love is all I got / I can't live / Love is all I got / Only love in my life / Love is all I got

2 maand
 
Love is all I got lived / Life with love and trust that love will come down to earth and save us all / Love is all I got
 
3 maand
 

I can live with everything I've lost because love will come to save us all / So save us all

 
4 maand
 
Wake your soul with love in the morning / Feed your soul with love in the evening / Expand your soul with love on the weekend / Cause love is all I got
5 maand
 
I can give you what you want / If all that you want is love

6 maand
And baby I can give you what you need / If all that you need is my love
7 maand
Happy, spinning, clapping, laughing, dancing, in the blackness of magic
8 maand
One life, live free, big dreams we’re all about ‘em / You’re finding it, take it, take it in it’s all a hit
9 maand
You and me, no-one else, it’s nothing else but us right now
10 maand
 
And I ain’t need nothing else, no-one else but you and I
11 maand

And it ain’t me, it ain’t you, it’s only us, it’s us right now 
Mijn allerliefste Emilio, hyperactief sloeberken, the king of kermistoten, the love of my life: love is really all I got for you & I don't need anything else but you + me... And your daddy too of course! :-)
Op naar je eerste grote party volgende maand!
xoxo

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten