maandag 17 februari 2014

All The Small Things

"Great things are done by a series of small things brought together."
(Vincent Van Gogh)
 
Die Van Gogh mag dan wel zijn eigen oor van z’n kop gesneden hebben, hij heeft ook deze enorm wijze uitspraak op zijn palmares staan (naast tal van prachtige kunstwerken, natuurlijk). Anders geformuleerd komt het hierop neer: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Mocht je het soms moeilijk hebben om dat “kleine” te vinden, lieve lezer, weet dan dat ik daarin gespecialiseerd ben (hence this blog) en dat ik je graag een handje help.

Mijn klein geluk, dat is bijvoorbeeld:

* Wandelen in het vroege lentezonnetje en onderweg grappige taferelen spotten. Seriously, how much of a man can you be? Mwu-ha-ha.


* In afwachting tot het écht lente wordt, alvast mijn fleurigste lenteschoentjes uit de kast halen en beginnen dromen... Hello my babies, good to see you again!


* Mijn schaterende zoon, die graag in z’n blootje zit... De zorgeloosheid en joie de vivre van dat kleintje doen mij op slag mijn eigen zorgen vergeten.

 
* Op een vrije dag genieten van tea o’ clock met een chocolaatje en een modeblaadje erbij. Omdat niets moét op zo'n dag.
 
 
* Naar mijn slapende zoon kan ik uuuuuuren kijken, en ik ben ook supergraag de eerste persoon die hij ziet 's morgens. Maar ik vind het even leuk om na een girls' night thuis te komen en het lege bedje te zien, omdat dat betekent dat ik de volgende ochtend alleen maar aan mezelf moet denken. Een klein beetje egoïsme af en toe kan heus geen kwaad, zeker niet als je weet dat het kleine spook in supergoeie handen is bij zijn lieve oma.


* Tijdens het kuisen de maquette van ons huis tegenkomen en blij worden van deze toch wel erg mooie vooruitzichten. In de zomer is het zover, yay!* Een verkwikkend gezichtsmaskertje maken met een restje avocado: budgetvriendelijk én lief voor de huid (ook al ziet het eruit alsof het al eens opgegeten is, I know). Daar kan ik enorm van genieten!


* De sloebertoot van Emilio a.k.a. het badmonster... Soms zou ik hem echt opeten!


* Hello New Zealand: vrienden aan de andere kant van de wereld die de eerste verjaardag van je kind niet vergeten, die moet je koesteren, that’s for sure.


* De glimlach van mijn kind op de ochtend van zijn eerste verjaardag. Kindje blij, mama ook blij (al was ik wel een beetje ziek die dag). Als PJ me zegt dat Emil op deze foto enorm op mij lijkt, dan ben ik trots. Héél trots.
 
 
* Na een werkdag aankomen bij dit huis, waar mijn zoon elke dag supergoed gesoigneerd wordt. Uit de auto stappen en bijna spurten naar de deur omdat ik zo verlang om zijn schattig totje te zien...


Op Instagram doe ik nog steeds elke dag vlijtig van #dingendiefijnzijn (dag 37 vandaag, counting down to 100!) dus wie nog meer inspiratie nodig heeft kan daar zeker eens een kijkje komen nemen, of zelf meedoen!

Happiness is everywhere, sweethearts!

Lots of love, Josie xo

3 opmerkingen:

 1. Lap, Blink 182 in mijn hoofd voor de rest van de dag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Het is ook vooral mijn dochter, haar lach, haar streken, het feit dat ze zo blij kan zijn me te zien aan de schoolpoort,... die mij mijn zorgen doen vergeten. En ik ga akkoord, ook de avondjes zonder haar en het (eindelijk nog eens kunnen) uitslapen dat daarvan het gevolg is, doen mij ook enorm deugd. En thee, och thee, mijn dagelijkse troost ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hey milie, kom je ook naar de blogmeetup?
   Ben net je blog beginnen volgen, heel leuk!
   xoxo

   Verwijderen