zaterdag 22 februari 2014

Plog #2

Ik had gisteren een dagje vrij en dat leek me de perfecte gelegenheid om nog eens te gaan ploggen. Ik vond dat de vorige keer namelijk vree wijs.

Het dagje verlof had geen specifieke reden of doel, behalve dan dat ik nog een vakantiedag van 2013 staan had die ik voor eind februari 2014 moest opsouperen. Ik had niet echt iets gepland, maar je zal zien dat het wel een plezant druk dagje is geweest...

Ik sta op en na mijn ontbijt maak ik Emils tas klaar om een dagje naar oma te gaan. Op vrijdag gaat hij nooit naar de crèche en wordt hij wekelijks afwisselend in de watten gelegd door oma (PJ's mama) en meme (mijn mama).


Daarna is het tijd voor mijn vaste morning routine, bestaande uit een verkwikkende douche gevolgd door de Garnier Perfect Blur & BB Cream. Twee crèmekes die mij helpen er fris en uitgeslapen uit te zien, zelfs wanneer dat niet 100% het geval is. Toppertjes!


Om 7u (hij is redelijk klokvast dus ik weet intussen wanneer ik klaar moet zijn met mijn eigen ochtendroutine) laat de kleinste thuis horen dat hij goed geslapen heeft. Emil is de man des huizes momenteel, want PJ staat 2 dagen op Batibouw voor zijn werk en is vannacht in Brussel blijven slapen. Mieltje vervult zijn rol met verve :-)


Er is tijd voor een badje deze ochtend, en daar geniet Emil van. In het water is onze kleine meneer altijd content. Jawel meneer, er zijn nog zekerheden in het leven.


Rond de klok van acht zijn we klaar om naar Torhout te vertrekken. De buggy moet in mijn auto en PJ is er niet om mij te helpen - bummer. Dat betekent dat ik even een klein worstelgevecht aanga om het ding in mijn koffer te krijgen.


Ik laat Emil achter voor een dagje dolle pret en verwennerij bij oma. Hij is al te druk aan 't spelen... Zwaaien naar mama zit er dus niet meer in.


Ik zet mijn tocht verder en op weg naar mijn volgende bestemming passeer ik de legendarische feestzaal La Palma in Gits, de thuisbasis van vele Vlaamsche Artiesten. Een schitterend monument, kijk zelf maar:


Even verder bereik ik mijn volgende bestemming: Albert Heijn. En mijn hart begint spontaan een paar tellen sneller te slaan.


Een van de vele redenen waarom ik daar zo graag ben, is hun enorm aanbod aan zuivel: lekkere yoghurt, kwark, platte kaas, vla,... in alle smaken en kleuren. Yummie!


Op de terugweg naar Brugge passeer ik langs een héél mooi huis.


En kom ik eveneens tot de onthutsende vaststelling dat Avicii een nieuwe single uit heeft. Oh néé-héé-héé, denk ik. En ook: oordopjes, snel!


11u30, thuis maak ik lekkere verse pompoen-tomatensoep. Dat is het fijne aan zo'n snipperdagje waarop je niks echt gepland hebt: dan heb je tijd om op 't gemak dingen te doen die anders in zeven haasten moeten gebeuren. Waardoor er al eens wat soep in 't rond vliegt door te snel te willen mixen, maar vandaag dus niét!


Na het eten onderwerp ik Emils slaapkamer aan een kuisbeurt. Het is nu dat ik het moet doen, want als hij thuis is kruipt hij als een bezetene achter mijn stofzuiger en drukt hij het knopje in van de hardste zuigstand. Waardoor ik ei zo na mijn stofzuiger niet meer van de grond krijg. Dat vindt het kind enorm grappig, en ik ook. Het werkt echter niet bevordelijk voor de stofzuigprestaties. Maar vandaag loopt het dus wél vlot!


15u: tea-time, papperassentijd! Ik ben nu naast mijn voltijdse job ook zelfstandig copywriter in bijberoep (een droom die ik al lang koesterde en die ik nu eindelijk heb waargemaakt), en dat brengt wat extra administratie met zich mee.


Er ligt een enorme mand strijk te wachten op mij, maar het is mooi weer en dus besluit ik om die mand te laten voor wat ze is en de stad nog even in te trekken. Het zijn de laatste maandjes dat ik zo vlakbij het stadcentrum woon, ik kan er maar beter nog wat van profiteren! Twee minuutjes wandelen en ik sta op 't Zand in Brugge:


Als ik door de winkelstraat loop, kan ik nooit weerstaan om even de Hema binnen te glippen en te grasduinen door hun collectie nagellakjes: ze zijn niet duur en ik vind ze prima van kwaliteit! Zoals altijd slaag ik er niet in om zonder een nieuw kleurtje het pand te verlaten. Het is paars geworden deze keer, gotta practice what I preach!Onderweg kom ik deze leuke affiche tegen. En zo komt het dat ik voor de rest van de dag met Belinda Carlisle in mijn hoofd zit. Maar er bestaan ergere dingen in het leven, denk ik dan.


Ook nog gespot onderweg: dit prachtige kleedje met flamingo's. De lengte is precies zoals ik het liefst heb, en door de print heeft het iets schattigs en speels... Het ideale kleedje voor mij dus! Maar ik kan me beheersen en stap stoïcijns de winkel voorbij. En ik denk: ik kom later wel eens terug... :-)


Voor ik Emil ga oppikken in Torhout, hang ik snel nog een wasje buiten. Het zonnetje schijnt, en ook al hebben we maar een klein balkon waar mijn wasrek ternauwernood op past, ik vind het heerlijk als mijn wasgoed gedroogd wordt door zon en wind!


18u30: in Torhout tref ik een sloeber aan met een grappige pinnenmuts op z'n hoofd. Blijkbaar heeft er eentje een heel plezante dag achter de rug!


Het was zelfs zo plezant dat de sloeber zijn oogjes niet meer kan openhouden tot we thuis zijn...


19u: etenstijd! Emil heeft deugd gehad van zijn powernapje en vindt zijn krachten terug. Krachten die hij gebruikt om zijn lepel tot tien keer toe op de grond te gooien, bijvoorbeeld.Na het eten maken we nog snel een selfie en dan is het bedtijd!


Ik test nog enkele producten uit het LOOxX Skincare testpakket dat ik ontvangen heb (binnenkort op mijn blog meer hierover!) en daarna is het tijd om in mijn zeteltje neer te ploffen... Rond 21u30 komt PJ thuis, moe maar voldaan na 2 dagen Batibouw.


Doordat ik gisteren al het grootste deel van de huishoudelijke taken heb kunnen doen (behalve de strijk) heb ik vandaag veel tijd om met Emil door te brengen en leuke dingen te doen. We zijn vanmorgen al op bezoek geweest bij PJ op de werf, waar hij de hele dag elektriciteit aan het leggen is samen met zijn broer en mijn broer.

Nu ik toch bezig ben met een picture overload, nog even deze twee leuke sfeerbeeldjes van op onze holy ground:
Happy Saturday allemaal!
Lots of love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten