woensdag 12 maart 2014

R is for Relax

R staat voor heel veel. Robuchonpuree, radiant orchid, running mate, Ryan Gosling - to name just a few. Maar daar ga ik het nu niet over hebben want deze onderwerpen zijn hier al eens de revue gepasseerd. Vorige week vrijdag ging ik op stap met mijn beste vriendin en toen stond R voor het volgende...

RUST...
We kwamen op adem in een sfeervol en uiterst verzorgd 10.000 m² complex met maar liefst 8 sauna's, elk met hun eigen therapeutische werking (Finse sauna, biosauna, meditatiesauna, infraroodsauna,...). We hadden geluk want de avond voordien was de gloednieuwe Himalaya-sauna geopend, waar "chakra's" en de weldadige effecten van zoutsteen centraal staan. Deze sauna is heel draaglijk van warmte en het was zalig om er de vermoeidheid van de werkweek van me af te voelen stromen. Ondanks het feit dat het vrijdagavond was, vond ik het heel rustig in het complex. Dat het "opgietweekend" eraan zat te komen daags nadien, kan er natuurlijk ook mee te maken gehad hebben. In ieder geval, de rust en kalmte deden enorm veel deugd!


RELAX...
Naast flink zweten en ontgiften in de verschillende sauna's was er ook tijd voor ontspanning in het zwembad, de scrubhut en de jacuzzi. Bij mooi weer kan je van de zon genieten op de ligweide of het speciaal aangelegde strand. In een van de vele rustruimtes of tijdens een weldadige opgietsessie (telkens in een ander thema, ze maken er echt wel hun werk van) word je totally zen


RODDELWIJVERIJ...
Al wellnessend roddelen, ratelen en gezellig bijpraten met mijn allerbeste vriendin, de zotste doos die ik ken, de lieve meter van mijn zoon: tell me what's not to love? Tussen al dat chitchatten door stond R ook bijna voor een serieus rugletsel, toen ik in al mijn elegantie tegen de vlakte knalde in het dompelbad en zo op mijn rug belandde. Ik ben efkes moeten gaan liggen (daarvoor zijn er in dit complex gelukkig faciliteiten genoeg) en het is allemaal goed gekomen want ik huppel en spring heden ten dage nog steeds vrolijk rond. Misschien toch een tip voor de uitbaters om de richel van het dompelbad iets veiliger te maken, want ik hoorde van een andere saunagast dat hij nog al mensen zien vallen had...


ROYAAL GENIETEN...
Tussendoor genoten we van een gezonde maaltijd en verfrissende drankjes in Bistro R. Deze grenst aan het saunacomplex en je kan er dus gewoon in je comfy badjas gaan eten. Er zijn jammergenoeg geen drinkfonteintjes in het complex aanwezig (een verbeterpuntje?) en het is verboden om zelf drank mee te nemen, dus wij hadden vooral véél dorst! In de Bistro is het rustig zitten en op de kaart vind je een ruime keuze aan pasta's, salades en snacks. Mijn vriendin koos de salade met geitenkaas en spekjes, ik ging voor de salade met gebakken kip. Lekker en verzorgd, we moesten er wel vrij lang op wachten maar hey, het was relaxy-time dus we hadden geen haast. Intussen konden we nog een beetje babbelen en mensen kijken, always big fun :-)


Om eindelijk to the point te komen: R staat voor relaxen in Thermen R te Roeselare, dat terecht een van de mooiste wellnessresorts van België wordt genoemd. Naast de thermen, die wij bezochten (publiek en zonder badkledij, always good to know), kan je er ook terecht voor diverse wellness- en beautybehandelingen. Alle info vind je op de website.

Mijn eigen bijna-rugletsel ten spijt kan ik alvast met zekerheid zeggen dat ze mij ginder in Roeselare nog heel vaak gaan terugzien. Hopelijk hangt er tegen dan wel anti-slip op de rand van het dompelbad... En anders zal ik mijn uiterste best doen om wat eleganter te zijn. Wouldn't be such a bad thing after all ;-)


Nood om eens volledig te ontstressen, lekker te relaxen of gewoon op je luie krent te genieten? Dan staat R voor rep je als de bliksem naar Thermen R te Roeselare, want dat is een absolute aanrader! Ik ga vaak naar de sauna en deze is toch wel een van de beste die ik al gedaan heb.

Lots of love, Josie xo

Tussen al dat relaxen, genieten en babbelen door had ik helaas geen tijd om zelf foto's te nemen. De foto's in deze blogpost komen van de website van Thermen R Roeselare.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk, moet ik dringend nog eens inlassen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me zalig! Alleen vrees ik dat mijn beste vriendinnen moeilijk te overhalen zullen zijn als het zonder badkledij is. En eerlijk, ben daar zelf ook niet zo'n fan van, als het in eigen regio te doen is ;-)

    BeantwoordenVerwijderen