zondag 6 juli 2014

Elke Dag Schrijven


Schrijven, ik doe dat graag. Ik verdien er deels mijn kost mee (als freelance copywriter), het ontspant mij (op mijn blog) en ik heb het soms nodig om bepaalde zaken van me af te kunnen schrijven. Het is gewoon mijn manier van creatief zijn, waar anderen bijvoorbeeld gaan naaien, breien, juwelen maken, bakken,...

Alsof al dat schrijven dat ik voordien al deed nog niet genoeg was, heb ik me een tijdje geleden twee schrijfboekjes aangeschaft om de schrijfmicrobe nog een beetje meer aan wakkeren en te voeden. Ik had er al over gelezen bij veel andere blogsters en dus ging ik ook voor de bijl...

Het eerste is een soort dagboek voor een periode van 5 jaar. In het Q&A A Day - A Five Year Journal beantwoord je elke dag een vraag, en dezelfde vraag komt dan een jaar later terug, het jaar daarop weer, tot de 5 jaar uiteindelijk verstreken zijn. Hoe wijs gaat dat niet zijn na vijf jaar om al mijn antwoorden te herlezen?! De vragen zijn soms héél simpel, à la:

* How many cups of coffee did you drink today? (ik drink al een tijdje geen koffie meer dus ik hoef zelfs niet te tellen)
* What was the last fruit you ate? (ik eet massa's fruit dus ik moet daar nauwelijks over denken)
* Messy or neat? (ik ben een netheidsfreak dus ik hoef mijn hersenen niet te pijnigen voor een antwoord op deze vraag...)


Maar soms moet ik er wel wat langer over denken, zoals:

* Write the first sentence of your autobiography.
* What makes a good friend?
* Is something in your way right now, and can you move it?

De vraag die ik vandaag moet beantwoorden, is: Who is your best friend? Dat lijkt eenvoudig, maar ik moet daar toch eens goed over nadenken... Nog werk aan de winkel vanavond dus! :-)

Ik vind dit schrijfboekje super omdat het me ertoe "dwingt" om op het einde van elke dag even stil te staan en na te denken. Voor iemand als ik die aan 200 km per uur leeft, is dat nog zo slecht niet :-)


Daarnaast kocht ik ook het boekje Mom's One Line A Day. Ik ben doorgaans geen melige moeder die elke scheet, kreet, stap en val van haar kind neerschrijft en tot op de milliseconde registreert. Maar dit boekje is top! Niet alleen omdat het mooi zachtroze is met een gouden randje, maar ook en vooral omdat ik er elke dag (ook gedurende 5 jaar) iets in schrijf over mijn zoontje Emil. Dat kan gaan over iets wat we samen deden, iets grappigs dat hij uitspookte, wat ik voel voor hem, kattenkwaad dat hij uitgehaald heeft, een slechte dag die hij had - noem maar op. Ik ben amper twee maand bezig hiermee, en ik vind het nu al de max om terug te lezen! Ik denk dat ik het hem later ga laten lezen en dat we dan samen veel plezier gaan hebben om de soms wel onnozele dingen die ik opgeschreven heb. En misschien wel samen een traantje zullen wegpinken, wie weet, want op bepaalde dagen kan ik ook eens emotioneel uit de hoek komen :-)

Vandaag zou ik bijvoorbeeld in zijn boekje kunnen schrijven: We gingen vandaag assorti gekleed in matching navy stripes. En we vonden het allebei superleuk.

Kijk maar hoe wijs het was:


De Mom's One Line A Day en Q&A A Day boekjes zijn heel makkelijk te bestellen via Amazon, de mijne waren op een weekje geleverd! Blijkbaar kan je ze ook bestellen bij bol.com, en er bestaan nog tal van varianten op de journals. Neem zeker eens een kijkje, er zit wel iets bij wat jij leuk vindt! De boekjes zijn trouwens in handig meeneemformaat, dus je kan ze gerust in je valies stoppen als je op vakantie gaat, zodat je achteraf geen weken hoeft in te halen!

Voor jonge mama's is het One Line A Day journal echt een aanrader. En de Q&A A day is gewoon leuk voor iedereen, je hoeft er heus geen groot schrijver voor te zijn. Want ik geef toe dat ook ik soms, na een lange dag, gewoon wat bullet points neerpen hoor... Het gaat tenslotte niet om de mooie schrijfselen, 't is hem vooral om de schone herinneringen te doen!

Door de drukte van alledag lukt het me helaas niet om dagelijks te bloggen, maar door mijn schrijfboekjes heb ik toch het gevoel dat ik elke dag iéts geschreven heb. And that makes me happy!

Lots of love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Klinkt superleuk! Ik heb ze ook net besteld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk! je zal het je niet beklagen, veel plezier ermee!! xxx

   Verwijderen
 2. Ook besteld! Maar om cadeau te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. is ook heel leuk om cadeau te geven, de ontvanger zal blij zijn!! :-)

   Verwijderen
 3. Oh, zo'n leuke boekjes! Inderdaad, ook supertof die laatste als bv zwangerschapscadeautje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, een leuk cadeautje voor een zwangere vriendin. ik vind het jammer dat ik er pas in beginnen schrijven ben als emil al 1 jaar gepasseerd was, want die eerste maanden vergeet je zo snel!

   Verwijderen