maandag 15 september 2014

Clouds In My Coffee


Er zijn zo van die plekjes waar ik elk weekend wel wat tijd zou willen doorbrengen. Omdat het er gezellig is, ik er tot rust kom, en er bovendien heel wat lekkers te eten en te drinken valt. Clouds In My Coffee, in Sint-Amandsberg bij Gent, is zo’n hotspot. Ik ging er gisteren voor de eerste keer om te ontbijten met vriendinnen, en het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn. Afspreken op zondagochtend is iets wat wij trouwens de laatste tijd steeds vaker doen. Nu velen onder ons kindjes hebben in combinatie met een drukke job, is zondagvoormiddag (vroeg wakker zijn we toch, met een natuurlijke wekker in huis…) het eenvoudigste moment om iedereen samen te krijgen. En nu we Clouds ontdekt hebben, zullen we het misschien nóg vaker doen!


Als je doorheen de Dampoortbuurt rijdt, zou je op het eerste zicht niet verwachten dat er achter de vrij onopvallende gevel van Clouds zo’n gezellige koffiebar schuilt. Maar eens je de deur opent, kom je binnen in een knap ingericht pand. Het interieur mag er zijn: veel licht, bleek hout, allerlei curiosa aan de wand achter de toonbank die je nieuwsgierigheid prikkelen, leuke decoratie zoals de glitterflosjkes die ik ook graag in mijn eigen huis zou hebben. 

Mijn vriendinnen en ik namen het I Love You A Latte ontbijt (13,50 €). We werden verwend met kraakvers donkerbruin brood, melkerijboter, kaas van Hinkelspel, gandaham, bioconfituur, een koffiekoek, een eitje, bioyoghurt met crunchy muesli, koffie of thee, en een cava of een groot glas versgeperst fruitsap. Een heel mooi, goed gevuld bord dat smaakte van de eerste tot de laatste hap. De koffie wordt trouwens geleverd door Caffènation. Ik ben zelf geen koffiedrinker maar blijkbaar is dat een klinkende naam onder de coffee addicts. 

Naast ontbijt kan je bij Clouds ook terecht voor aperitief of lunch, en taart in de namiddag. De taarten worden geleverd door Tartes de Françoise, een begrip in het Gentse. Ik heb nog overwogen om een stuk chocoladetaart mee te nemen naar huis. Ik deed het uiteindelijk niet omdat ik meer dan voldaan was na het stevige ontbijt, maar ik heb er spijt van gehad dat ik als vieruurtje mijn tanden niet kon zetten in een smakelijk stukje taart! Als lunch is er soep, boterhammen, quiche en allerlei soorten toast. Er zijn lekkere sapjes te verkrijgen en verschillende bieren (Vedett, La Chouffe, Westmalle Tripel). Kraantjeswater kan je gratis nemen op de toog, dat vind ik heel sympathiek.

 
Huiselijke sfeer, lekker eten, vriendelijke bediening: ik ben fan van deze koffiebar! Er is trouwens ook wifi. Dit lijkt me de ideale plek om tussen 2 afspraken door een koffie te komen drinken en intussen mails te checken. Nog een pluspunt is dat je niet tot in het centrum van Gent moet rijden, want dat is niet altijd een makkie. 
 
Clouds In My Coffee heeft ook een mooi terras. Een leuk weetje: de achterliggende gebouwen waren vroeger een school en zijn nu een co-houding project voor gezinnen. Omdat niemand zin had om langs de drukke Dendermondsesteenweg te wonen, werd er besloten om daar een koffiehuis in te richten om de ruimte niet verloren te laten gaan. Dat was een lumineus idee, want toen wij er gisteren waren zat het er afgeladen vol, en volgens wat ik hoor is dat meestal het geval. Reserveren is de boodschap!

Tot slot nog een beetje praktische info:
Clouds in my Coffee – Drinks & Dreams, your favorite waste of time
Dendermondsesteenweg 104, 9040 Sint-Amandsberg, Tel 09/336.84.34
Open van 9.00u tot 18.00u, vrijdag tot 19.00u, gesloten op maandag.
Volg hen op Facebook!

Zijn er mensen die al in Clouds geweest zijn? Vonden jullie het even leuk als ik?
Lots of love,
Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Ik ben er vrijdag met het werk gaan lunchen, altijd een aanrader daar! Ik moet er dringend wel eens gaan ontbijten, is er nog niet van gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker eens gaan ontbijten, is echt een heerlijk begin van de dag. ik wil er graag ook eens gaan lunchen, als ik nog eens in de buurt ben rond het middaguur dan ga ik zeker daar mijn buikje rond gaan eten :-)

      Verwijderen