dinsdag 23 september 2014

Series To Watch

Ik schreef al in mijn laatste Whatsup-post dat ik toen samen met mijn vriend naar de serie LES REVENANTS aan het kijken was. Deze Franse horrorserie (laat je niet misleiden door het woordje "horror", 't is geen serie waar Freddy Kruegers, Chuckies en consoorten hun opwachting maken) werd onlangs uitgezonden op vrijdagavond op Canvas. Wij hebben inmiddels seizoen 1 uitgekeken: supergoed en ongelofelijk spannend, maar met een zodanig open einde dat ik toch wel heel nieuwsgierig ben naar het tweede seizoen, dat in 2015 uitkomt. Kortom, een echte aanrader voor wie graag al eens aan het scherm gekluisterd zit voor een topserie!Nu ik toch tips aan het geven ben, deel ik graag mijn 9 andere all-time-favorite series met jullie:

FRIENDS: de eerste Amerikaanse serie die ik ooit echt beginnen volgen ben op 12-jarige leeftijd. Ik denk dat ieder kind van de jaren 90 vrijwel elke episode en een aantal legendarische oneliners, vooral van Chandler Bing, uit het hoofd kent. Wij hebben de volledige box en kijken er nog vaak naar, met buikpijn van het lachen als gevolg. Wist je trouwens deze dingen al over Friends?

THE O.C.: op aanraden van een goede vriendin ben ik de serie beginnen volgen, lang nadat ze afgevoerd was van de buis. Ik was vanaf aflevering 1 volledig verslaafd. Ze speelt zich af in The Orange County, een rijke community in California, en laat dat nu net de Amerikaanse staat zijn waar ik mezelf ooit nog wel zie wonen - of waar ik tenminste nog vele vakanties wil doorbrengen. The O.C. is voor mij dus heerlijk wegdromen, meeleven met endless love triangles, regelmatig een potje bleiten en vooral veel lachen met de zalige jokes van funny guy Seth. Genieten!

DESPERATE HOUSEWIVES: voor mij een van de series met de allerbeste verhaallijnen, die mij nooit een seconde verveeld heeft. In elk van de hoofdpersonages herken ik wel iets van mezelf. Herkenbaar, spannend (elk seizoen is er een nieuwe bewoner in de straat die voor veel omwentelingen zorgt) en gewoon ook enorm grappig. Ja, ik zou in plaats van naar Torhout best ook wel naar Wisteria Lane kunnen verhuizen ;-)
 


GOSSIP GIRL: New York, fabulous fashion, sappige intriges, all about the rich & the famous en steengoeie soundtracks. Need I say more? XOXO!

MODERN FAMILY: deze serie werd onlangs voor de vijfde keer op rij bekroond met de Emmy Award voor beste comedy. Volledig terecht, want de hilarische avonturen van de nieuw samengestelde "modern family" Pritchett-Dunphy-Tucker zijn niet te versmaden. Plus een aflevering duurt maar 20 minuutjes, wat ideaal is na een drukke dag wanneer je ogen al een beetje zwaar beginnen te wegen...

SEX AND THE CITY: doe mij niet dood als je het niet eens bent, maar ik vind dat deze serie verplicht zou moeten zijn voor elke zichzelf respecterende jonge vrouw. Carrie, Samantha, Charlotte & Miranda: I learnt so much from you! En dan heb ik het zeker niet alleen over hun adembenemende outfits, maar vooral over onvoorwaardelijke vriendschap tussen vrouwen.
 


THE KILLING: superspannende misdaadseries, in Scandinavië kunnen ze er wat van. Denk maar aan Borgen en The Bridge (die net mijn selectie niet gehaald heeft, want kiezen is altijd verliezen). Het Deense tv-fenomeen The Killing, met Sara Lund en haar intussen legendarische gebreide trui, is een klepper van formaat. Vorig jaar kwam het derde en meteen ook laatste seizoen uit, jammer. The Killing is zo'n serie die je veel te laat in je bed doet kruipen omdat je wil blijven verder kijken (en een aflevering duurt al gauw een uur), en die je daarbovenop nog slapeloze nachten bezorgt omdat je zodanig bezig bent het mysterie te ontrafelen. I love it!

ORANGE IS THE NEW BLACK: een serie waar ik onlangs op aanraden van een aantal mensen naar beginnen kijken ben. "Jij gaat dat de max vinden," zeiden ze. Ik heb nog maar 2 afleveringen bekeken en de tipgevers hadden gelijk. De setting is totaal anders dan het idyllische Wisteria Lane of het poepsjieke New York uit mijn andere favo series: een grauwe vrouwengevangenis. De serie is schrijnend en grappig tegelijkertijd, en ik ben razend benieuwd wat er nog allemaal te gebeuren staat!
 


NEW GIRL: mijn liefde voor de prettig gestoorde Jess en haar 3 male roomies betuigde ik vorig jaar al in deze blogpost. Vandaag kijk ik nog steeds met veel plezier naar hun dramatische, grappige avonturen. Om nog maar te zwijgen van de superleuke outfits van Zooey Deschanel, hét boegbeeld van de hipster nerd generation.

Haalden de selectie net niet, maar zijn zeker ook het kijken waard: Girls, Grey's Anatomy (Mc Dreamy > Mc Steamy, definitely!), Army Wives, Glee, Blackadder, en van eigen bodem ook het legendarische Buiten De Zone (Moesjamarramarra!), Het Eiland ("Zeg dan toch nééééééééé Guido!") en zeer recent nog Eigen Kweek (tweede reeks op komst, wiehie!).

Wat zijn jullie all-time favorite series? Let me know!

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. Miranda! En ik kijk ook al uit naar de tweede reeks van Eigen Kweek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ja miranda, i love that woman!
   ik hoop vooral op een nieuwe reeks onvergetelijke oneliners uit eigen kweek :-)

   Verwijderen
 2. Friends & The O.C. staan zeker op 1! Ik heb mijn dvd's al kapot gespeeld denk ik ..
  2 Broke Girls kan me ook heel erg bekoren, 21 minuten pure ontspanning. Het eerste seizoen was iets minder, maar 2 en 3 zijn heeeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 2 broke girls ken ik niet, ga ik noteren, thx voor de tip!
   wie is jouw favoriet uit the o.c.: seth of ryan?

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. ha ja, daar heb ik al véél over gehoord... ooit, als ik nog eens veel tijd heb, komt dat er nog wel van :-)
   thx voor de tip!

   Verwijderen
 4. Ik denk dat wij volledig dezelfde smaak hebben wat tv-series betreft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal akkoord met SATC, Grey's Anatomy, Friends, Desperate Housewives... En nog een toppertje uit het verleden: ER! Well hello Mr Clooney :-) En nog verder terug in de tijd: Beverly Hills 90210! Nu ben ik vooral verzot op Amerikaanse misdaadreeksen met op kop CSI gevolgd door Criminal Minds en Law & Order: Special Victims Unit. Veel liever series dan een film! En mijn guilty pleasure: al van kinds af volg ik Home & Away :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Home & Away en ER heb ik nog nooit gezien... Zonde wellicht! Zoiets is ideaal tijdens een zwangerschapsverlof, dus als ik ooit nog eens 3 maand thuis zit dan maak ik er werk van! Maar is nog niet voor meteen ;-)

   Verwijderen