zondag 21 september 2014

Weleda Skin Food


Crèmekes en tubekes, ik heb er zodanig veel dat het mij te ver zou leiden om ze allemaal op te sommen. Maar ik heb sinds kort een nieuwe aanwinst die ik toch graag even wil voorstellen. Ik had al veel gelezen over de nieuwe Weleda Skin Food op allerlei beauty blogs, en dus moést ik die wel eens proberen!

De crème is niet nieuw: hij is al op de markt sinds 1926. Wél nieuw is de naam “Skin Food”. Daarvoor heette het goedje gewoon “Huidcrème”. De groene tube bevat een natuurlijke alles-in-één crème voor het hele lichaam. Weleda Skin Food voedt alle plekjes op je lichaam die ruw en droog zijn en is geschikt voor jong en oud. Van droge knieën en ellebogen, gesprongen lippen, schrale handen tot ruwe voeten en zelfs het gezicht: Skin Food is een rijke crème die diep in de huid doordringt en herstelt. Een ideaal product om overal en altijd bij de hand te hebben, zeker nu het koude najaar eraan komt! 

De ingrediënten zijn, zoals altijd bij Weleda, 100% puur natuur:
* driekleurig viooltje (kalmerend)
* calendula en kamille (verzachtend)
* zoete amandelolie (minder huidirritaties en reguleert het vochtgehalte)
* zonnebloemolie (versoepelt je huid)
* bijen- en wolwas (geven een mooie shine)
* etherische olie van sinaas en lavendel (héérlijk geurtje)


De crème bevat geen synthetische parfum- of kleurstoffen, conserveringsmiddelen of minerale oliën. Hij is smeuïg van textuur, maar trekt toch vrij snel in. Ik hou van de zachte en plantaardige geur, die niet overheersend is. Ik gebruik Weleda Skin Food nu vooral als handcrème, omdat ik het hele jaar door last heb van droge handen. Mijn handen blijven lekker lang gehydrateerd – de crème doet dus zeker wat de naam zegt. Ik zal dus ongetwijfeld ook de rest van mijn lichaam ermee laten kennismaken binnenkort.
Weleda Skin Food mag trouwens al een heel lijstje celebrity-fans oplijsten: Alexa Chung, Victoria Beckham, Brooke Shields, Helena Christensen,… Ik ben overduidelijk in goed gezelschap! :-)
Ik kocht mijn Skin Food-tube in de natuurwinkel en betaalde 5,49 € voor 30 ml. Je kan ook een tube van 75 ml kopen voor 9,99 €. Weleda vind je ook in veel supermarkten en drogisterijen, en je kan de producten online shoppen, bijvoorbeeld via Farmaline. Meer info kan je ook vinden op www.weleda.be.
Ik gebruik trouwens dezer dagen ook de Weleda body lotions citroen & rosa mosqueta. Deze hydrateren zeer goed, trekken snel in en hebben een zalige geur. Ook een ferme aanrader!

Conclusie: heel veel liefde voor Weleda! Jullie ook?
Lots of love, Josie xo

P.S. Nog een Weleda-tip trouwens, voor als je zwanger bent: deze olie. Ik gebruikte hem toen ik zwanger was, echt topspul!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten