woensdag 19 november 2014

Whatsup #8

Met zodanig veel dingen bezig zijn dat je het gevoel krijgt dat je niks tot in de puntjes kan doen: wellicht is dit herkenbaar voor velen… In mijn Whatsup-posts neem ik eventjes de tijd om stil te staan bij hetgeen me zoal bezighoudt, buiten werken en het dagelijkse leven dan. Volg je even met mij mee?

OP REPEAT

"Conrad", de nieuwste single van Ben Howard. Ik was al fan van de Britse singer-songwriter en surfer sinds "The Fear", de single waarmee hij doorbrak en die ik grijs heb gedraaid tijdens mijn zwangerschap. "Conrad" is ingetogen en sereen, bloedmooi en geeft mij bijna tranen in de ogen als ik het hoor. Ja, zo schoon. Luister zelf maar eens:


Van een heel ander kaliber is de nieuwe single van Kiesza. “Giant in my heart” is wat mij betreft het perfecte nummer om op te leggen in de auto op weg naar huis na een werkdag. Geeft mij direct een energy boost zodat ik er ’s avonds nog een paar uurtjes stevig tegenaan kan. En zeg nu zelf, die “wah-tu-tu-tu-tu-tu-tah” is toch de max?


OP MIJN BORD
Op dit eigenste moment bevind ik mij weer in een soep-periode. In de zomer ben ik verzot op slaatjes, die ik vanaf het wat kouder begint te worden vervang door hun vloeibare variant, zeg maar. Pompoen- en erwtensoep zijn mijn favorietjes du moment. Het leuke aan soep is dat het makkelijk is om te maken: ik koop meestal een zak diepvriesgroenten (bv. in de Colruyt is er heel veel keuze), die ik dan gewoon in de pot kieper met een paar bouillonblokjes en wat kruiden erbij. Misschien een luiewijvenoplossing, die diepvriesgroenten, maar wel snel en even lekker! En bovendien supergezond: met een goeie tas soep heb je al een groot deel van je dagelijkse portie groenten binnen.

Maar het mag ook wel eens hartig zijn… Want dit weekend maakte mijn vriend nog een keertje zijn overheerlijke lasagna. Ik vind dat sowieso een van de lekkerste gerechten die er bestaan, en die van hem is echt zo onweerstaanbaar dat ik al vanaf ’s morgens liep te denken aan die lekkere lasagna die ik ’s avonds zou verorberen. Hij heeft er gelukkig genoeg gemaakt (onder lichte dwang van mij, jawel), zodat er nu nog 3 porties in de diepvries liggen te wachten en ik op een later moment nog eens culinair kan genieten.


OP PAPIER

Tot mijn grote schaamte ben ik na 2 maand nog steeds bezig in “Geachte Heer M.” van Herman Koch. Ik maak echt geen vooruitgang en ik vind dat heel erg van mezelf. Het is niet dat ik het geen goed boek vind, integendeel. Ik ben ’s avonds gewoon te lang met andere dingen bezig (werken, bloggen, ipadderen, huishouden, brainless tv kijken) zodat ik in bed als een blok in slaap val of hooguit een paar pagina’s kan lezen voor mijn ogen finaal dicht vallen. Ik heb me voorgenomen om er toch een beetje op te letten en iets vroeger in bed te kruipen, want lezen is enorm ontspannend en het zorgt voor een goede nachtrust. Bovendien wil ik ook graag beginnen in Woesten” van Kris van Steenberge (winnaar van de Bronzen Uil 2014 voor de beste debuutroman), die ik een tijdje geleden gekocht heb en waarvan ik hoge verwachtingen heb. Ik wil ook graag “Oorlog en Terpentijn” aan mijn boekenkast toevoegen, het meesterwerk van Stefan Hertmans dat vorige week nog bekroond werd met de AKO Literatuurprijs. Een boek dat zo bejubeld wordt langs alle kanten, dat wil ik gewoon ook graag gelezen hebben. Het gaat over de oorlog, net als Woesten trouwens, en dat is niet 100% mijn ding. Maar als ik ze zelf niet graag lees, dan zullen deze boeken bij mijn vriend wel in goede aarde vallen want hij is enorm geïnteresseerd in De Grote Oorlog.Oh, voor ik het vergeet, het Blogboek van Kelly Deriemaeker a.k.a. Tales from the crib ligt ook op mijn nachtkastje. Ik heb er al veel in gelezen, het is een ideaal boek om af en toe een hoofdstukje in te verslinden. Om daarna weer supergemotiveerd en boordevol ideeën verder te gaan bloggen. Een leuke voor onder de kerstboom, denk ik, tenminste als je graag blogt of van plan bent er eentje uit de grond te stampen.

OP MIJN TO DO LIJST

Op mijn to do lijst staat heel veel, maar wat ik écht dringend moet doen, is alle dozen verder uitpakken die 2 maand na onze verhuis nog steeds op mijn zenuwen staan te werken in onze vrije kamers op de bovenverdieping. Ik hoor van veel mensen dat zij zelfs een jaar na hun verhuis nog niet compleet geïnstalleerd waren, maar ik heb nu eenmaal graag alles netjes aan de kant. In het begin kon ik ermee leven, maar nu begin ik me echt te storen aan die rommel. Plus het is ook gewoon irritant als ik iets nodig heb en ik moet beginnen roefelen in god-weet-welke doos… In het weekend slaag ik er niet in om mij hiermee bezig te houden, dus ik heb binnenkort een dagje verlof gepland om me 100% op die dozen te storten.


Daarnaast wordt het ook hoog tijd dat ik eens werk maak van de closet sale die ik wil organiseren ten voordele van Music For Life. Ik weet al min of meer hoe ik het ga aanpakken, maar voor ik het weet zal het half december zijn dus het is tijd om alles een beetje concreet te maken! Je leest er zeker meer over binnenkort hier op mijn blog.


OP DE PLANNING
De Sint is in het land, en voor Emil staan er al verschillende bezoekjes aan de goedheilige man gepland. Vorig jaar was hij nog een beetje te klein, maar nu is hij bijna 2 dus ik vind dat hij wel eens nader kennis mag maken met Sint – en vooral met zijn Pieten. Ik ben benieuwd hoe hij gaat reageren! Emil is doorgaans heel stoer en heeft van heel weinig dingen schrik, dus ik zie al taferelen voor mij van mijn kind dat aan de baard van Sinterklaas zit te pulken of schaamteloos in de zak van Zwarte Piet graait naar snoep. Maar anderzijds: ik was zelf een enorme bleitkous bij Sinterklaas (op élke foto sta ik met traantjes in mijn ogen of toch minstens een bloedrode kop) dus als hij een béétje op mij lijkt... Ik kijk ernaar uit en je ziet zeker een Sint-foto op Instagram verschijnen.


Nog op de planning, over een maandje, staat een overnachting met mijn vriend in The Hotel Brussels. We gingen er al een paar keer en ik vind dit een van de beste hotels van Brussel. Het is een trendy fashion hotel met supermooie kamers en een uitstekende ligging om de hoofdstad te verkennen. Deze keer combineren we het met een concert van The Sore Losers in de Ancienne Belgique. We zijn allebei fan van deze band, en het leek ons een zaligheid om na het concert heerlijk te kunnen gaan slapen in een zacht bed van The Hotel. Plus het is ook gewoon een uitje voor ons twee, en zoiets komt nooit ongelegen.

OP EN TOP
Tussen alle drukke bezigheden wil/mag ik zeker niet vergeten te genieten. Zo ben ik momenteel aan het kijken naar het 6de seizoen van Modern Family, mijn favoriete serie. Een episode duurt maar 20 minuutjes dus dat is ideaal voor als ik al wat moe ben. En ik lig telkens plat van het lachen! Verder heb ik er vorig weekend van genoten om 2 “oude vriendinnen” van in mijn studententijd, die ik intussen al 8 jaar niet meer had gezien (je weet hoe dat gaat als je afgestudeerd bent hé), weer te ontmoeten tijdens een supergezellige brunch bij Clouds in my coffee. Het leek alsof we elkaar gisteren nog gezien hadden want het gesprek viel op geen enkel moment stil. Uit het oog was duidelijk niet uit het hart, en ik ben heel blij dat ik opnieuw de draad kon oppikken met deze ladies! Er is zelfs al een nieuwe date gepland! Nog zo'n leuk moment was Emil die na een week "onthouding" eindelijk weer samen met zijn papa in de douche mocht. Hij is vorige week gevallen en genaaid op zijn voorhoofd. De wonde mocht niet nat worden dus het arme kind moest een week lang geweerd worden uit de douche, anders een van zijn lievelingsplekken in ons nieuwe huis. Vanmorgen mocht hij voor het eerst weer mee onder de regendouche en hij begon luid te roepen van plezier (en was not amused toen moeder hem uit de douche haalde, maar dat lag in de lijn der verwachtingen). Echt zalig om te zien.

Lots of love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. hihi, dat van die dozen, herkenbaar. Bij ons was alles binnen de maand uitgepakt, ik zou gek worden anders ;-) Maar nu, meer dan een jaar na datum, wordt er wel nog steeds verplaatst en heringericht. Toch mooier als dit zo is, toch handiger als dat zo is, kasten optimaal proberen benutten,... Onze living kreeg deze week voor de derde keer een nieuwe indeling, en nu zitten we eindelijk goed! Pas wanneer je een tijdje ergens woont, vindt alles langzaam maar zeker zijn plekje. Maar die dozen: I agree, weg ermee :-) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het was ook mijn plan om alles direct uit te pakken, want ik kan ab-so-luut niet tegen rommel... maar het is anders uitgedraaid, veel te veel met andere dingen bezig geweest. maar bon, binnen 3 weekjes is er dat dagje verlof dus dan komt het wel goed als ik me enkel en alleen daarop focus :-) en 't is inderdaad zoals je zegt, verplaatsen en herinrichten hoort er ook bij!

   Verwijderen
 2. elke zomer lees ik een goed boek, en doe dat nu verder. interessanter dan uren op fb en consoorten te blijven gapen! :) herkenbaar! ga es luisteren naar de liedjes, ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja zo is dat! ik kan er echt zo van genieten om op te gaan in een boek. ik leg de laatste tijd vaak heel bewust die smartphone en ipad efkes aan de andere kant van het huis zodat ik er niet door afgeleid word...

   Verwijderen
 3. Oh zo lief :-)) Denk er net hetzelfde over! Zit trouwens ook in zo een fase dat ik vanalles wil doen en het komt er gewoon niet van... Een van die dingen is ook aan een boek beginnen: Al wat schittert van Eleanor Catton. Een klepper van 800 pag! Denk dat het eentje voor in de kerstvakantie wordt :-) Succes met al je plannen! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kijk echt al uit naar onze dinner date!
   ik heb je boekentip alvast gepind, voor als ik door de rest van mijn boekenstapel geraakt ben ;-)
   xxx

   Verwijderen