woensdag 28 januari 2015

Oorwurmen #1


Muziek is heel belangrijk in mijn leven. Over mijn muzikale smaak kan gediscussieerd worden – ik koester bijvoorbeeld al jaren een liefde voor Vlaamse Schlagers, waarover je binnenkort meer op deze blog zal lezen – maar ik denk dat het globaal genomen nogal meevalt. Toen ik eind vorig jaar mijn jaaroverzicht aan het schrijven was, vond ik het heel moeilijk om een aantal topsongs uit te kiezen die voor mij dé nummers van 2014 waren. Daarom heb ik dit plan opgevat: vanaf nu blik ik elke maand terug op de 5 beste oorwurmen van de afgelopen 30 dagen. Een beetje om voor mezelf het overzicht te bewaren dus, maar ook (en vooral) om mijn muzikale voorkeuren met jullie te delen, te horen wat jullie ervan vinden en welke nummers ik volgens jullie zeker eens moet beluisteren. Inspiratie, dáár draait het allemaal om!

In januari 2015 waren dit mijn favoriete oorwormen:

1. Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk: een catchy, funky en immens aanstekelijk nummer waarvan ik mij afvraag of er überhaupt iémand kan blijven stilzitten als hij/zij het hoort. Er is trouwens een hilarische mashup gemaakt met een zingende Obama in de hoofdrol. Zeker eens beluisteren!


2. The War On Drugs – Burning: de nieuwe single van de groep waarvan ik zeker ben dat ze in 2015 nog meer potten gaan breken dan in 2014. Ik ben niet zo’n emo-persoon, maar dit nummer is zo schoon dat ik er haast tranen van in mijn ogen krijg.

3. Years & Years – King: de Londense groep kreeg van de BBC de prestigieuze titel “Sound of 2015”, wat concreet betekent dat we deze gasten zeker in de gaten moeten houden. Ze werkten deze zomer al samen met the one and only The Magician voor diens magistraal summer anthem Sunlight, en nu knallen ze opnieuw met het uiterst dansbare en zeer poppy “King”. Ik hou hen zeker in het oog dit jaar!

4. Bakermat – Teach Me: zijn debuutsingle “Vandaag” vond ik eerlijk gezegd een beetje irritant. Ik kon dus eerst moeilijk geloven dat deze knalplaat ook van hem is. Dit is echt liefde op het eerste gezicht: fris, uptempo, en ideaal om de volumeknop volledig open te draaien en luid mee te kwelen en te dansen! Oow yeah.

5. Charlie Winston – Lately: dit nummer heeft vooral door het aanstekelijke gefluit een plaatsje in mijn hart veroverd. Het doet me een beetje denken aan Young Folks van Peter, Bjorn & John. Zeer fijn deuntje dat lang blijft hangen. Enneuh… Die Charlie mag er best wel wezen hoor.

Wat vinden jullie van mijn top-5 van januari? Wat zijn jullie favorietjes van ’t moment?


Lots of love, Josie xo

Foto's: Pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten