zondag 22 februari 2015

25 dingen die je nog niet wist over mij


Wie mijn blog volgt, kent mij intussen al redelijk goed. Toch zijn er wellicht nog dingen die je niet weet over mij. Zoals:

1. Ik eet supergraag rozijnen, maar enkel in de droge vorm zoals in studentenhaver. Van zodra ze ingebakken zijn bijvoorbeeld in koffiekoeken, rozijnenbrood of crumble, dan walg ik.
2. Ik ben doodsbenauwd voor spinnen. Als ik er één zie, dan begin ik ofwel luid te roepen (naar mijn vriend om ze te komen vangen) ofwel te bleiten (als mijn vriend er niet is).
3. Ik ben totaal geen romantische ziel, maar ik heb wél een zwak voor romcoms. "How To Lose A Guy In Ten Days" (ongeveer 10 keer gezien) en "The Holiday" (nog maar een 3-tal keer but I'm working on it) staan bovenaan mijn favorietenlijst. 
4. Toen ik 16 was, was ik een beetje verliefd op Bart De Pauw, alias Raf ("Rafke" voor de aanbidsters) uit "Buiten De Zone".
5. Ook op mijn 16de was ik een onnozele trien die naar opnames van Tien Om Te Zien ging en zelfs een single van Willy Sommers liet signeren in zijn privé-caravan. En dat was de tijd van mijn leven.
6. Op mijn 31ste heb ik in mijn auto nog altijd een TOTZ-compilatie liggen. Ik ga volledig uit mijn dak bij "Wondermooi" van Leopold 3 en "Yo Yo" van Plaza.  
7. Ik heb nog nooit van mijn leven foie gras gegeten en ik ben er zeker van dat ik dat op mijn sterfbed nog altijd ga zeggen.
8. Mijn lievelingsbloemen zijn lelies, bij voorkeur roze.
9. Over kleuren gesproken, mijn kleren hebben alle kleuren van de regenboog behalve donkergroen. Ik heb 12 jaar een "bavogroen" schooluniform gedragen en sindsdien koop ik onbewust geen groene kledij meer - ook niet voor mijn zoon.
10. Als ik zou moeten/mogen verhuizen naar de andere kant van de wereld, steek mij dan maar op de vlieger richting LA, California. Iéts zegt mij dat ik mij daar rap thuis zou voelen.
Malibu Beach, Santa Monica, LA, California - 19 juli 2009 - #takemeback
11. Mijn favoriete band is The Killers. Leren kennen door de serie "The O.C.". Die zich afspeelt in, jawel, sunny California.
12. Ik heb nog geen enkel boek van de "50 Shades of Grey" reeks gelezen, ik heb al zeker de film niet gezien, en ik ben ook niet van plan om dit ooit te doen.
13. Iedereen zingt de loftrompet over het boek "Extremely Loud & Incredibly Close" van Jonathan Safran Foer. Ik vond het maar niks. Wat dan wél mijn lievelingsboeken zijn? "Tonio" van A.F. Th. van der Heijden en "Zomerhuis met Zwembad" van Herman Koch.
14. Ik heb 1 broer (Ward, 34), 1 zus (Katrien, 33) en 1 stiefbroer (David, 32). 
15. Ik ben geboren en getogen in Destelbergen, vlakbij Gent. Ik ben 17 jaar naar school geweest in Gent en ben daarna de liefde gevolgd naar West-Vlaanderen, eerst 7 jaar in Brugge en sinds kort in Torhout.
16. Ik ben een flexitariër. Ik eet geen rood vlees, maar wel kip en vis. Ik doe dat al sinds mijn 20ste en ik voel me er supergoed bij, al moet ik wel voortdurend waakzaam zijn voor ijzertekort.
17. Mijn favoriete TV-series zijn "Friends" (ik herken veel van mezelf in Monica), "Modern Family" (idem voor Claire Dunphy) en "Gossip Girl" (I looooove Serena van der Woodsen's style!).
18. Ik ben een dikke nul in bal- of contactsporten en ik sport het liefst alleen. Dus loop ik maar de benen van mijn lijf. And I love it.
Nacht Van West-Vlaanderen, halve marathon - 20 juni 2014 - heel zwaar afgezien maar enorm trots op mezelf
19. Ik ben soms een beetje wereldvreemd. Bijvoorbeeld: toen ik mijn vriend ontmoette en hij mij vertelde dat hij van Torhout afkomstig was, was ik er heilig van overtuigd dat hij van Vlaams-Brabant kwam. Omdat ik dacht dat Torhout vlak bij Werchter lag, ah ja want dat was toch gemakkelijker voor de artiesten op het toenmalige TW? Ik zeg er wel volledigheidshalve bij dat Pieterjan totaal géén West-Vlaams accent had, omdat hij bij onze ontmoeting net 4 jaar in Brussel had gestudeerd en zijn dialect een beetje vervaagd was. Maar toch, het is en blijft schaamtelijk dat ik dat überhaupt dacht.
20.  Mijn favoriete sweet sin: cheesecake! Het lekkerste stuk ooit at ik in het Cheesecake Café (hoe kan het ook anders?) in Las Vegas.
21. Mijn favoriete winkels om mijn garderobe te updaten: Het Paleis, Alternatief en Garderobe in Gent, H&M en New Look.
22. Mijn stiliconen zijn Tiany Kiriloff en, iets verder van huis, Blake Lively. Zij volgen niet klakkeloos de trends, hun outfits zijn kleurrijk en origineel én het zijn 2 natural beauties!
23. Ik heb 16 jaar in de scouts gezeten maar vraag mij nu niet meer om op vakantie te gaan kamperen want daar heb ik geen goesting meer in. Je mag me wél nog vragen om een survivaltocht te doen, op ruiltocht of rivierentocht te gaan op spel-zonder-grenzen te spelen.
24. Ik kan niet langer dan een half uur stil zitten. Of ik moet al heel ziek zijn.
25. Op mijn 12 jaar wou ik graag Hélène zijn. En op mijn 16de Roxanne...

... Het is enigszins anders uitgedraaid. Maar ça va nog, denk ik dan.

En jullie... Wat moet ik weten over jullie? Schrijf het in de comments hieronder, of maak er zelf een leuke blogpost over!

Lots of love, Josie xo

12 opmerkingen:

 1. Ha, dat deed ik een paar weken geleden al! Hier sie: http://denbuiten.blogspot.be/2015/01/30-willekeurige-weetjes-over-mijzelf.html En weetje 31: ik vind bavogroen wel een mooi kleur intussen! Heb het ook jaren geweerd, maar ik ben "erover" hoor. Wel typisch dat je het kleur nu al jaaaaren met gemak in de winkelrekken vindt en dat, toen wij naar school gingen, het gewoon nergens te vinden was (of toch niet in stijlvolle modellen). Dan maar kaki ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh, leuk!
   dat bavogroen is echt onbewust hoor. het is ook gewoon niet echt mijn kleur denk ik, ik sta beter met felle kleurtjes en pastellekes en zo :-)

   Verwijderen
 2. 1,2 en 4 check :-). En die serie van Helene ... die was ik COMPLEET vergeten!! Man man man. Leuke post, ik steel je ideetje misschien eens binnenkort :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was die serie ook een beetje vergeten maar onlangs werd ik er opnieuw aan herinnerd... Met CriCri :-)
   Dat is niet stelen, gebruik deze post gerust als inspiratie!
   xo

   Verwijderen
 3. Ja, Amerika....wij deden een rondreis tot aan Yellowstone in 2010...zalige reis! Zou ik zo weer overdoen...
  Santa Monica beach, LA, Hollywood,...geweldig!
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt de reis van mijn leven. Wij deden de ene zomer een rondreis California-Arizona-Utah-Nevada-California, en de zomer erna gingen we naar Canada (Rocky Mountains) en Yellowstone. Ook onvergetelijk! Ik heb echt mijn hart verloren in Amerika :-)

   Verwijderen
 4. haha, zalige weetjes! Moet soms echt hardop lachen met jouw schrijfsels! Ook ik ben een rasechte Monica en een Friendsadept. Mijn 3 kids (15, 13 en 10) zijn ook al volledig ondergedompeld in de Friendswereld en zo hebben we thuis zelfs van die situaties als "gij zijt een echte Ross gij" of "you pulled a Chantalleke". Super! Ook Modern Family is bij ons een familie-serie geworden, en ja, Claire Dunphy is ook mijn alter ego. de TOTZ is aan mij voorbij gegaan, maar Bart De Pauw is nog altijd een van mijn toppers!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, dan moeten wij wel erg veel trekjes van elkaar hebben :-)
   blij dat ik je aan het lachen kan brengen :-)
   xo

   Verwijderen
 5. Love it love it love it!

  K denk vaak na 't lezen van je blog "oh dat moet ik ook kunnen", maar nog voor ik maar gezocht heb hoe ik een profiel moet aanmaken om er effectief woordjes op te zetten, is 't alweer van "naaaa, zo goed als je voorbeelden kan je nooit worden".
  Maar hé: The holiday (hier wel met stip gevolgd door Love Actually), zomerhuis met zwembad (!), Rafke (mmhhh, volgens mij was 't zijn droopy gehalte die 't hem deed), de nacht van Vlaanderen (oké, enkel nog maar de 10k, halve marathons zocht 'k wat verder op), Friends (al lijk ik vaak de Rachel zonder stijl en make up :-) ), ... we seem to have some things in common :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe, die blog! Als je tips wil, let me know! Het is echt superleuk om je eigen online plekje te hebben.
   Woon je in de buurt van Torhout? We hebben inderdaad wel wat raakpunten blijkbaar. Mocht je bijvoorbeeld weer willen meedoen aan de NVV, dan kunnen we hem samen lopen :-)
   Xoxo

   Verwijderen
  2. Gistel
   Voorlopig staat lopen op laag pitje: zoontje van 3, dochtertje van bijna 7 maand, nieuwe job sinds bijna 4 maand, manlief ook nieuwe job sinds een 6tal maand, manlief fervent sporter, dus we zoeken nog naar organisatiemogelijkheden. Had de intentie terug te gaan zwemmen over de middag, maar daar steken de openingsuren van 't zwembad aan 't werk een stokje tussen. lopen over de middag voorlopig geen optie want geen douchemogelijkheden. en lopen tussen stoppen op 't werk en sluitingstijd crèche voorlopig ook nog geen optie... maar better days will be coming :-) Zou graag tegen mei terug wat kilometertjes malen en ik had de intentie me in 2015 of 2016 aan het grotere werk te wagen, maar voorlopig nog niet aan de orde...

   Verwijderen
  3. mijn vriend en ik zijn ook allebei fervente sporters dus ik ken dat, het is veel plannen en puzzelen. bij ons lukt het heel vlot omdat onze zoon intussen 2 is, maar er zijn ook weken dat ik nauwelijks kan sporten.
   lopen over de middag zou ik ook heel graag doen maar dat lukt ook niet op het werk. jammer, want zou veel tijd besparen!
   ik ga altijd direct na mijn werk sporten, tussen 18u30 en 20u. pieterjan gaat emil dan afhalen in de crèche, ofwel mijn schoonouders want zij wonen vlakbij.
   ik wens je veel succes als je het lopen hervat! moest je ergens deelnemen aan een run in de west-vlaanders, let me know, dan kunnen we elkaar daar misschien treffen! :-)
   xoxo

   Verwijderen