dinsdag 3 februari 2015

Bucket List

Zondagavond keek ik zoals elke week trouw naar Biker Boys, de serie van Bart De Pauw op Eén. De meningen zijn verdeeld, maar ik vind het een zeer goed programma. Ik ben altijd al een grote fan geweest van BDP, al sinds “Buiten De Zone”, en dat is vandaag nog steeds zo. Den Beire, de Jokke en den Benji waren in Schotland en zouden daar hun bucket list afwerken. Zo gingen ze “benji-jumpen”, zetten ze een tattoo en overnachtten ze in een spookkasteel. Dikke zever uiteraard, maar het bracht mij aan het denken: wat zou ik graag doen/verwezenlijken in mijn leven?

Ik ben niet met de dood bezig, maar ik droom wel graag en hou van plannen maken. Daarom vond ik het een leuk idee om mijn bucket list op te stellen, de dingen die ik graag wil doen voor ik ooit het loodje leg:

·      Road trippen door de USA samen met mijn gezin.
·        Nog eens gaan road trippen door Yellowstone National Park en The Rocky Mountains. We gingen al in 2009, maar we hebben toen een hele mooie trail niet kunnen stappen door hevige mist en bear alert. We moéten dus nog wel eens terug om dit te doen!
Grand Prismatic Pool in Yellowstone National Park
·        The Big 5 zien tijdens een safari in Afrika.
·        Een rondreis door Ijsland.
·        Skireis in The Rocky Mountains in Canada.
·        Samen met mijn vriend nog eens op luilekkervakantie met 2 naar Casas Las Palmeras, de hemel op aarde in Marbella waar we onze zomervakantie doorbrachten toen ik net zwanger was van Emil. Het was onze laatste vakantie met 2 en we denken er nog vaak met mooie herinneringen aan terug. Om de rust te bewaren zijn kinderen er trouwens niet toegelaten.


·        Nieuw-Zeeland met de camper.
·        Schotland met de camper.
·        Fjordencruise in Scandinavië.
·        Een avontuurlijke berghuttentocht in het Mont Blanc massief.
·        Op vakantie met mijn mama en zus, just the 3 of us.
·        Met mijn 8 allerbeste middelbareschoolvriendinnen op vakantie naar een verre exotische bestemming, waar niemand ons kent.
·        In eerste klas vliegen met alles erop en eraan.
·        Een dartspijl op een wereldkaart mikken en reizen naar waar hij landt.


·        Gewichtloosheid ervaren.
·        Bungee jumpen.
·        Leren surfen.
·        Het Noorderlicht zien.
·        Kerst of Nieuwjaar vieren in New York.


·        Mijn eigen bib hebben thuis, de “book wall” waar ik al zo lang van droom.
·        Een selfie nemen vlak voor het Hollywood sign in Los Angeles, California.
·        Een marathon lopen.
·        Een triatlon finishen.
·        Mijn eigen paar Louboutin pumps in de kast hebben.
·        Een walk-in closet hebben.
·        Gitaar leren spelen en optreden voor meer dan 1000 man, inclusief skydive.
·        Een supergrote party geven in een enorme circustent voor alle mensen die ik graag zie.
·        Een boek schrijven.


·        Mijn eigen kledingzaak opstarten, ik noem het liever een “fashion concept store” want als ik dit ooit doe, dan zal het iets héél speciaal zijn!
·        Vrijwilligerswerk doen in een kinderziekenhuis en een dierenasiel.
·        Kerst vieren als vrijwilliger in een daklozencentrum.
·        Nieuwjaar vieren op een exotische bestemming in bikini en met teenslippers.
·        Naar Glastonbury, Roskilde of Coachella gaan festivallen.
·        Chinees leren.
·        Op de evenaar staan.
·        Mijn zoon zien afstuderen, hem de perfecte partner zien vinden en kinderen zien krijgen.
·        Trots kunnen zijn op het leven dat ik leid.
·        Gelukkig leven tot het gedaan is, met de mensen die ik het liefst van al zie.Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit zijn de voornaamste dingen die spontaan in me opkomen. Een duidelijke rode draad is reizen naar verre locaties. Sommige items zijn al wat haalbaarder dan andere, maar geen enkel is onhaalbaar. Want “impossible”, dat bestaat gewoon niet, want het woord zelf zegt: I’m possible.

En moest het dan toch niet zo vlot lukken om items van mijn lijst te schrappen, dan zijn de 3 laatste voor mij de allerbelangrijkste...

Heb jij ook een bucket list? Wat wil je zeker ooit doen in je leven? Laat het weten, of doe mee op je eigen blog en zet de link hieronder in de comments.

Lots of love, Josie xo

Afbeeldingen: persoonlijk archief en Pinterest

9 opmerkingen:

 1. Zalig, uw eerste puntje is direct ook het eerste dat bij mij opkomt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat moet ooit wel lukken hé!
   ik wil het pas doen als emil (en eventuele broer/zus) oud genoeg zijn om alles bewust mee te maken, dus ten vroegste op de leeftijd van 12 of zo.
   dat geeft ons ook nog wat tijd om geld te sparen ;-)

   Verwijderen
 2. Je hebt nog veel werk te doen, lijkt het zo, dus ik zou er maar snel aan beginnen :-). De laatste 3 zijn idd het belangrijkst maar het noorderlicht en nieuwjaar in New York zou ik wel willen meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad nog bergen werk... Maar ook nog zeeën van tijd!
   En ook nog heel veel geld nodig ;-)

   Verwijderen
 3. Leuke post en zoveel toffe dingen om naartoe te proberen werken! You can do it!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super lijstje (die Louboutins...smelt smelt). Zou ik eigenlijk ook es moeten doen, alleen vrees ik dat ik al een boek op zich kan schrijven met mijn Bucket list :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan ook nog lang verder gaan, nu ik het gepost heb komen er nog allerlei items mijn hoofd binnen :-)
   Die Louboutins zullen er ooit wel van komen!! :-)

   Verwijderen
 5. Toplijst! Hoop dat je na dit jaar al een paar kan afvinken! Als je eens gewichtloosheid wil ervaren, kan leren duiken de oplossing zijn, en dat op een exotische bestemming 🐠 met Nieuwjaar :-) en met dat surfen, kan ik je altijd helpen. ✔️ Bucket list ;-)

  BeantwoordenVerwijderen