zondag 8 februari 2015

Plog 8/2/'15

Vandaag was een zondag zonder "verplichtingen", en dat was al een tijdje geleden. Vaak zijn zo'n zondagen, waarop ik de dingen gewoon laat gebeuren, de allerleukste. Hoog tijd dus voor nog eens een plogje! 

Rond 7:30 worden we gewekt door een vrolijke Emil. Hij ligt nog een beetje bij ons in bed tot ik tegen achten met hem naar beneden kom voor het ontbijt.


Een boterham met njo-njo (choco) wil meneer, er is geen andere optie. Ach, het is zondag, dus ik geef hem zijn zin. Hij eet ook een kiwi en een peer dus dat compenseert de Nutella toch een beetje :-)


Na het ontbijt is het tijd om de vaat te legen terwijl Emil rustig een treintje bouwt en het zonlicht stilaan begint binnen te vallen. Ik voel het: het wordt een mooie zondag!


Het is mooi weer en ik start de dag graag sportief. Dus ik trek m'n loopschoenen aan om een uurtje te gaan joggen in het bos in onze buurt. Het is koud en winderig maar wel zonnig: heerlijk!


Emil en ik gaan Piet en Mimi achterna: we bakken chocolate chip cookies met de superhandige Make & Bake Mix van Hema. Ik ben geen typische "bakmama", want als ik hoeveelheden moet afwegen (wat een must is bij het bakken) dan loopt het gegarandeerd faliekant af. Deze mix komt dus als een geschenk uit de hemel: enkel boter toevoegen en klaar is kees!


De koekjes zijn echt superlekker!!! Maar ook wel heel zwaar, dus ik besluit om een doos mee te geven naar Emils crèche morgen. 


Na de baksessie is het etenstijd en daarna steek ik Emil in bed voor een deugddoende siësta. Pieterjan is ondertussen het huis uit: hij is met zijn maten naar het veldrijden gaan kijken. Boys will be boys and they should be! :-) Ik heb dus het kot voor mij alleen, perfect om een dweilke te slaan. We hebben een poetsvrouw die iedere 2 weken een halve dag komt op maandag. Morgen komt ze niet, en aangezien ik graag heb dat alles proper ligt, steek ik met plezier wat tijd in het huishouden.


Daarna heb ik nog even tijd om wat te werken voor mijn bijberoep. Met verse bloemetjes, de zon door de ramen en wat muziek op de achtergrond voelt dit helemaal niet aan als werken. 


Na Emils dutje trekken we erop uit. Het is koud maar zonnig weer: ideaal om eens op stap te gaan naar Brugge. Ik heb 8 jaar in Brugge gewoond dus het is altijd fijn om nog eens terug te zijn. Emil geniet van de buitenlucht, en ook wel van de quality time met zijn mama, denk ik :-)


Ik maak van de gelegenheid gebruik om wat te windowshoppen en inspiratie op te doen voor mini lenteschoentjes. Coole shoes in frisse kleurtjes: I like! En ik begin alvast te sparen... ;-)


Het plan was om een pannenkoek te gaan eten met Emil, maar alle leuke koffiebars die ik ken zijn jammer genoeg gesloten vandaag. Omdat ik geen zin heb om verzeild te geraken in een obscure tourist trap (die kans is zeer reëel in Brugge), wijzig ik mijn plannen en zet ik koers naar het kleine maar o zo fijne speeltuintje vlak bij ons vroegere appartement. Voor Emil is het een zeer blij weerzien! Hij ravot erop los en ik geniet ervan om hem bezig te zien en te horen.
Ik wil graag eens een "normale" foto van ons 2 maken, maar het zal voor een volgende keer zijn...


Tegen zessen zijn we thuis na een heerlijke namiddag. Het is tijd voor het avondeten, en dat doet Emil graag in het gezelschap van Hopla (die stilaan Bumba van de troon aan het verdringen is, hallelujah).


Op zondag maak ik steevast een kom verse soep voor de week die komt. Courgette, raapjes, wat ajuin en verse peterselie: meer dan voldoende vitamientjes om de week door te komen!


Tanden poetsen als een baas (en met veel show) en daarna is het bedtijd voor deze deugniet.


Pieterjan is onderweg naar huis. Ik trotseer nog snel een mand strijk voor hij arriveert en we samen van onze zondagavond kunnen genieten. Ik strijk met zicht op onze "zitput" en de TV, dus dat is nog zo erg niet.


En dan is het tijd voor een lazy Sunday evening! Traditiegetrouw kijk ik naar Biker Boys en ondertussen geef ik mijn nagels een vers kleurtje. Ik heb ze de hele winter zwart of donkerblauw gehad, maar ik krijg stilaan lentekriebels dus ik gooi het over een totaal andere boeg...

Met dit frisse kleurtje ben ik klaar om morgen een nieuwe week te starten!

Lots of love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Ik heb ook mijn nagels zitten lakken tijdens Biker Boys ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet ver van waar je naar de schoenen hebt staan kijken is een leuke koffiebar, open op zondag. Wel geen pannenkoeken daar maar lekker vers gebak. En voor pannenkoeken: Tonka op het Walplein.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke koffiebar is dat dan? Let me know!
   Tonka staat genoteerd, merci!
   X

   Verwijderen
 3. Het heet Vero Caffé. Ongeveer recht tegenover filou & froends heb je dat kleine pleintje. Daar is een straat naast, gewoon inslaan en dan kom je het tegen op je linkerkant ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat was de koffiebar waar ik naartoe wilde! maar hij was gesloten :-( misschien jaarlijks verlof of zo? ik had er al veel over gehoord en gelezen dus wilde zeker eens gaan kijken... ik zal wel nog eens teruggaan!

   Verwijderen