woensdag 15 april 2015

(ge)Zon(d)


Aaaaah, we looooove the sun! Zouden er eigenlijk mensen zijn die niét houden van zo'n lekker weertje als vandaag? Van zodra ik kan, trek ik naar buiten om te genieten van de onweerstaanbare summer vibes die de zon met zich meebrengt. Ik hou van een zomers tintje op mijn huid, maar ik hou ook altijd die ene grote negatieve eigenschap van de zon in het achterhoofd: schadelijke UV-stralen. Omdat ik er op m'n 40ste niet volledig verrimpeld wil uitzien en om te vermijden dat mijn huid ernstige schade oploopt (én omdat ik toppezot ben van dit nummer), smeer ik me altijd in tegen de zon. Ik weet het, je denkt er niet altijd aan en het is soms een heel karwei. Maar als je zorgt dat je in de zomer altijd een flacon zonnecrème bij je hebt (tegenwoordig bestaan er compacte verpakkingen dus no excuses), dan is de klus snel geklaard. Je huid zal je dankbaar zijn! Ik geef graag enkele tips om veilig te zonnen:

7 HOTSPOTS
1. Hoofd en nek - vergeet je oorlellen, neus, lippen en schedel niet!
2. Armen
3. Borstkas
4. Buik
5. Voorkant benen en bovenkant voeten
6. Achterkant benen
7. Rug

HOEVEELHEID
* 2 mg zonnebeschermingsproduct per cm² lichaamsdeel = 35 mg voor het hele lichaam = 7 koffielepels
* Crème - voor elke hotspot: breng een dikke laag crème aan van de tip van je middelvinger aan tot aan je pols
* Spray - verstuif 15 keer op elke hotspot

TIJDSTIP
* Vermijd de zon tussen 11u­ en 15u
* Smeer je 20 minuten voor het zonnen in
* Herhaal om de 2 uur

EXTRA BESCHERMING
* Draag een zonnebril met UV-bescherming want ook je ogen zijn erg gevoelig voor de stralen van de zon.
* Drink voldoende water om uitdroging tegen te gaan. Zorg er gewoon voor dat je bij warm weer altijd een flesje water bij je hebt.
* Let op: make-up met SPF dient niét als zonnebescherming op zomerse dagen waarop je de zon opzoekt!

EN DE MINI'S...
* Vermijd langdurige directe blootstelling van je kids aan de zon.
* Zorg voor een hoedje/hoofddeksel, T-shirt en zonnebril van goeie kwaliteit (kinderoogjes zijn nog zoveel fragieler dan die van ons!)
* Gebruik altijd een zonnebeschermingsproduct met hoge factor.

Als je deze tips in acht neemt, dan wordt de zomer nog zoveel mooier, warmer, leuker... én huidvriendelijker! :-)


Momenteel ben ik zelf verlekkerd op de Transparante Mist Dry Touch van Eucerin - deze ligt standaard in mijn wagen. Ik heb een hekel aan dat plakkerige gevoel dat je krijgt van veel zonnecrèmes, en daar maakt dit product definitief komaf mee. De Dry Touch technologie zorgt ervoor dat de crème onmiddellijk geabsorbeerd wordt, waardoor de huid mat en zacht aanvoelt. En dankzij het vernevelingseffect kan ik zelfs de moeilijkst te bereiken zones van mijn lichaam optimaal beschermen. Nog een ander pluspunt is de overheerlijke geur. Geen muffe, typische zonnecrèmegeur, maar een fris en zomers parfum. Like like like!

Wat zijn jullie sterkhouders qua zonnebescherming?

Lots of love,
Josie xo

16 opmerkingen:

 1. Mijn lief en ik doen net geen strootje trekken als we de kleine moeten insmeren, ook al beseffen we maar al te goed dat nodig is. Zo'n spray lijkt me ideaal om dat plakkerige gevoel te verdrijven. In de warmere dagen hoort zonnecrème smeren bij mijn dagelijkse routine, in no time ben ik een kreeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van ons haat dat ook, ingesmeerd worden. Ik zie er altijd zo tegenop! Aan zijn zonnebril is hij gelukkig intussen gewend, hij smeekt zelfs om hem te mogen aandoen.

   Verwijderen
 2. Dan moet ik die zeker eens proberen. Ik haat dat plakkerig gevoel maar vind het ook erg belangrijk dat smeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. maakt deze geen plekken? Heb zo'n slechte ervaring met eurcerine for kids :( Alle kleertjes van G.zijn 1e zomerjaar zijn naar de vaantjes: vieze gele vlekken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nog geen ervaring gehad met vlekken door zonnecrème, ook niet van andere merken... hopelijk blijf ik ervan gespaard!

   Verwijderen
 4. Oh echt, het gevoel van die plakkerige zonnecreme...ik neem altijd natte doekjes mee (heb ze meestal wel bij met de baby) zodat ik m'n handen direct kan afkuisen! Goeie tip, die Eucerin, ga ik eens naar piepen!
  Geniet nog van de zon!
  Liefs, Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat ik niet de enige ben die de kriebels krijgt van dat plakkerige, wakke gevoel! Maar toch wil ik me goed beschermen dus ja... Zeker eens proberen, die Eucerin!
   Ik heb ook altijd vochtige doekjes bij me. Komt bv. ook goed van pas als je je auto volgetankt hebt en je handen ruiken naar brandstof :-)

   Verwijderen
 5. tips voor zonnebril voor de mini?

  ik gebruik zonnecrème op natuurlijke basis en niet getest op dieren (maar dat verwachtte je waarschijnlijk al haha), smeert moeilijker uit maar vind het toch wel belangrijk, naar mijn gevoel zou ik anders mijn lichaam vergiftigen tegen een ander gif :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emil zijn bril is van Oakley, een sportmerk. Mijn vriend en ik zijn allebei al jaren Oakley-dragers en de brillen zijn supergoed! Ik moet er wel bij zeggen dat dit brilletje al 25 jaar oud is, want het is nog eentje van mijn vriend zijn broer toen die klein was :-)

   Ik bewonder je dat je altijd natuurlijke cosmetica gebruikt. Zelf val ik nog veel te vaak terug op de mainstream merken...

   Verwijderen
 6. ja ik ken Oakley :)
  't goh bewonderen is ook niet echt nodig :) Je kan bijvoorbeeld al beginnen met dierproefvrij te gaan? Daar is het van mij allemaal mee begonnen... succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik probeer... ik lees alvast je blog voor inspiratie!! :-)

   Verwijderen
 7. Leuke tip, die Eucerin! Zelf ben ik grote fan van het gamma van Louis Widmer. Sinds we dit merk gebruiken, hebben we nooit meer last van een rode huid (wat met een supermarktmerk wel al eens durfde tegenvallen).
  Momenteel heb ik voor het gezicht een hele lichte crème van La Roche-Posay, die toch een SPF 50 mee draagt. Hiervoor laat ik mij trouwens steeds aanraden door mijn apotheker. :) Bon, tijd om mij in te smeren en in het zonnetje te lunchen!

  ps: extra tip voor in de zon: ik heb een leuk assortiment aan hoedjes om mijn hoofdhuid zo veel mogelijk te beschermen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hoed is inderdaad een leuk accessoire. Jij staat er echt goed mee! Ik denk dat ik ook eens ga kijken voor eentje deze zomer. Vrijdag ga ik shoppen... Ideaal! :-)

   Verwijderen
 8. Joanna smeert graag, net zoals de mama :-) Bij mij is het echt van moeten met mijn bleke velletje: het kan echt niet tegen de zon. Ik op mijn bruinst is waarschijnlijk ongeveer jij op je bleekst ;-) Ik smeer dus altijd en overal zodra dit weertje eraan komt. Met de kindjes ben ik ook extra voorzichtig, liever zo dan te laks... Ik heb ook een zonnehoed (en Joanna ongeveer dezelfde ;-))
  Ik gebruik ook liefst van die "droge olie". Ik ben niet trouw aan een merk: gezien mijn vroegere werkervaring en opleiding, kan ik goed inschatten welke producten goed hun werk doen. Dit jaar test ik onder andere eens Uriage, die met een nieuw gamma op de markt kwamen (in de apotheek). Verder heb ik altijd de pocket versies van nivea in m'n handtas, zowel voor mezelf als voor de kindjes. Voor hen is er nu ook zo'n handige kleine roller, vinden ze leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook zo'n roller, dat is inderdaad een succes bij Emil. Hij zou smeren en blijven smeren ermee, tot zijn huid glimt van de vettigheid :-)
   Goed dat je veel smeert! Ik zie nog veel te veel mensen die echt uren liggen te bakken in de vlakke zon zonder veel zonnebescherming, en mijn verstand kan daar echt niet bij!

   Verwijderen