woensdag 1 april 2015

Hello April!

Ik hou van nieuwe maanden. Op een bepaalde manier zijn ze altijd een klein beetje een "vers" begin. En elke maand heeft ook z'n eigenheid en charme. Augustus is ongetwijfeld mijn favoriete maand, omdat het dan (normaalgezien) hoogzomer is én ik verjaar :-)

Op de blog van de Amerikaanse Dani deed ik onlangs het idee op om bij het begin van een maand een lijstje op te stellen met zaken die ik graag wil verwezenlijken de komende 30 dagen. Een soort goede voornemens, maar toch ook niet, want mijn voornemens zijn vaak niet haalbaar en deze "April goals" toch wel. Enfin, dat denk ik toch... April is de vierde maand van het jaar, dus ik heb 4 doelstellingen:


1. Op professioneel vlak wil ik me de komende maand graag volledig inwerken in m'n nieuwe job. Het is nu mijn derde week en ik vind het superleuk: het is een bedrijf met een supergoeie sfeer in een boeiende sector, en mijn functie is zeer veelzijdig en uitdagend. Ik ben dus heel blij met de keuze die ik gemaakt heb. En ik vind van mezelf dat ik al redelijk goed "ingeburgerd" ben en mee ben met de projecten (als mijn nieuwe collega's dit lezen, dan hoop ik maar dat ze nu niet bij zichzelf denken: "maar kindeke toch, peisde gij da echt..."). In april ga ik in ieder geval verder op hetzelfde elan!

2. April wordt een maand met veel quality time, en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Mijn vriend en ik hebben 2 minitripjes gepland. Over 2 weken gaan we een nachtje op hotel zeer dicht bij huis, namelijk in good ol' Bruges, onze vroegere thuisbasis. En het weekend erna maken we een tweedaags tripje naar Bruxelles ma belle voor zijn verjaardag. Je leest er zeker alles over hier! We zoeken het niet te ver, want we zijn nog maar pas op skivakantie geweest en ons budget is helaas niet oneindig. Maar eens weg zijn van huis, gewoon met ons tweetjes, daar hebben we altijd zeer veel deugd van. Laat maar komen dus, die weekendjes!

3. Op sportief vlak beschouw ik april als de laatste maand om nog flink te trainen voor de start van de grote loopevents. Ik sport voor het plezier en om me goed te voelen, maar ik vind het ook fijn om deel te nemen aan allerlei running events. Op die manier blijft er altijd een uitdaging. Op 1 mei ga ik mezelf martelen tijdens de Spartacus Run (maar pijn is toch gewoon fijn met een p?!), op Moederdag loop ik 15K Dwars Door Brugge, en eind mei ben ik van de partij tijdens een gezellige Ladies Run in Oudenaarde. En in juni is er de Nacht van West-Vlaanderen in "mijn" Torhout. Ik twijfel nog om "gewoon" de 10K te lopen, of om opnieuw voor de halve marathon te gaan zoals vorig jaar (maar dan wél in een betere tijd). Wie helpt me om de knoop door te hakken? In ieder geval kijk ik enorm uit naar al deze loopevents. Ik ben een solo-loopster en heb geen compagnons nodig, maar op zo'n sportevenementen ervaar ik altijd een enorm groepsgevoel, en ik geniet er dan ook wel van. 


4. Hier op de blog zal ik mijn uiterste best doen om jullie leuke posts voor te schotelen! Er komt bijvoorbeeld een post aan rond het thema "Fit for summer", waarin ik mijn tips zal verklappen om zorgeloos de zomer tegemoet te gaan. Vandaag startte ik ook de #aprillove challenge, een initiatief van blogster Susannah Conway. Al heel wat Vlaamse bloggers doen mee, het wordt dus weer dolle pret! Mijn persoonlijke #aprillove kan je hier en hier volgen. Als er trouwens thema's zijn die jullie graag eens aan bod willen zien komen hier, dan sta ik daar zeker voor open.

Ziezo, dat waren mijn "projectjes" voor deze maand. Delen jullie die van jou ook?

In ieder geval: maak er een superdeluxe maand van! April beschouw ik een beetje als een overgangsmaand. De lente moet nog beginnen, ik weet het, maar ik ben er zeker van dat het nu écht wel niet lang meer zal duren. En dan zijn we vertrokken voor dagen met veel zon, warme temperaturen, gezellige terrasjes, lange avonden,... Een mens mag dromen, nietwaar?

Lots of love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. De hoeveelste augustus? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke nieuwe rubriek! Werkt inspirerend. :) Ik doe ook mee met de Instagramchallenge, ik vind dergelijke uitdagingen best wel leuk.

  Fijn te horen dat de nieuwe job goed meevalt. Ik heb jullie bedrijf alleszins genoteerd voor een eventueel project in de toekomst. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh super, wie weet kruisen onze paden dan ook wel eens professioneel... en anders kruisen ze elkaar sowieso wel eens, hopelijk! :-)

   Verwijderen