zondag 3 mei 2015

Runista Goes Golfing

Dat ik een doorwinterd loopster ben, wil niet zeggen dat ik niet graag eens van andere sporten proef. Ik ben heel graag sportief bezig en sta open voor nieuwe ervaringen. Eergisteren deed ik bijvoorbeeld mee aan de Spartacus Run in De Schorre in Boom, een van de zwaarste hindernissenlopen van Europa. Het lopen (10K) was a piece of cake, maar het waren vooral de hindernissen die het zwaar maakten. Over een muur van 2,5m klauteren, onder een net van prikkeldraad ploeteren in de modder en door de stenen, op een skateramp van 5m hoog naar boven proberen geraken, van een ponton van 3m recht in het ijskoude water springen, kruipen onder herashekken met voltage erop: het waren maar een paar van de vele obstacles on our way. Mijn benen zijn all over geschaafd en staan vol blauwe plekken, maar voor de rest heb ik niks dan leuke herinneringen aan mijn eerste Spartacus Run. Het was supertof en ik doe volgend jaar zeker weer mee. Ik had een leuk team en we hebben elkaar de hele tijd geholpen. Bij de Spartacus Run draait het niet zozeer om de tijd, wel om de team spirit en de volharding. Quitting is not an option & whining is for kids, luidt een van de huisregels van het evenement. I coudn't agree more!


Wat ik ook graag eens wil proberen, is golfen - maar het is er nog niet van gekomen wegens tijdsgebrek en ook omdat ik het een vrij dure sport vind, zeker in vergelijking met lopen. Het lijkt me wel een leuke sport, waarbij je volledig tot rust komt en intussen kan genieten van de gezonde buitenlucht. De golfsport zit trouwens in de lift in ons land, want de Belgische golfclubs tellen al meer dan 60.000 leden, en vorig jaar verklaarde BLOSO golfen tot sport van het jaar. Maar helaas heb ik het zelf nog niet kunnen uitproberen...

Daar zal binnenkort verandering in komen! Want tijdens het Pinksterweekend vindt in Oostende het golfevent Golf Sensations plaats. Hier wil de organisatie het laagdrempelige en democratische aspect van de golfsport onder de aandacht brengen - want blijkbaar ben ik mis en is golfen niet zo elitair als ik dacht.


Van 22 tot 25 mei kan je terecht op de Hippodroom van Oostende voor wedstrijdjes, special tricks, een oldtimer golfconcours, beursstanden waar je alle nodige informatie krijgt, en elke dag verschillende clinics waar je op alle niveaus les kan volgen en zo kennis kan maken met de vele facetten van de golfsport. Kortom: de ultieme golfsensatie!

Lijkt jou dit wel iets en wil je net als mij het golfen wel eens aan den lijve ondervinden? Dan heb ik goed nieuws want ik mag 3 x 2 tickets weggeven voor dit sportieve evenement! Wat moet je doen? Heel simpel:

1. Like de Facebookpagina van Golf Sensations
2. Like mijn Facebookpagina
3. Laat weten in de comments hieronder waarom jij graag naar Golf Sensations wil.

Deelnemen kan tot en met zondag 10 mei. De winnaars worden bekendgemaakt op mijn Facebookpagina.

Veel succes, en misschien tot in het Pinksterweekend!

Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten