zaterdag 23 mei 2015

Summer Essentials // The Wardrobe Edition

De zomer moet nog beginnen, but I can feel it coming our way! Ik heb een kleerkast vol leuke kleren, maar ik weet nu al dat er een paar recent en minder recent gekochte items in hangen die de rode draad zullen vormen in mijn zomergarderobe. Wil je weten welke het zijn? Have a look!


Mijn blauwe playsuit is een van mijn nieuwe aanwinsten van het voorjaar. Het is er nog niet echt het weer voor geweest, maar ik ben vast van plan om hem heel veel te dragen. Ik kocht vorig jaar een jumpsuit, en omdat ik die nog altijd heel graag draag én ik bovendien graag blote benen heb, was het gewoon de logica zelve dat ik me een playsuit aanschafte. Ik vond dit mooie blauwe exemplaar van het merk Daphnea, met supervrouwelijk lint rond de taille, bij Het Paleis in Gent. Ik vind hem perfect om casual te dragen met slippers of sneakers, maar dit kan evengoed voor een feestje met een mooie sandaal en blazer erop. Leuk detail: de playsuit heeft een open rug, een beetje gewaagd maar lekker luchtig in de zomer en met een topje eronder perfect casual draagbaar. Een multi-inzetbaar kledingstuk waar ik veel mee kan variëren, daar hou ik van!


Een toppertje uit de collectie van vorig jaar is mijn lichtroze bloemenkleedje met gouden riempje van het Franse merk Fifilles. Het is luchtig, fleurig en lekker kort - just perfect for summer! Ik heb het vorige zomer heel veel gedragen, en dat zal komende zomer ook het geval zijn. No doubt about that! Ik kocht dit bij Alternatief in Gent, een van mijn favoriete boetiekjes.


De aandachtige lezer heeft intussen al door dat ik graag mijn benen ontbloot in de zomer. Tja, waarom ook niet? Het is maar door met blote benen rond te lopen dat ze een zomers kleurtje opdoen en mooi worden! Deze zomer zal ik heel vaak te spotten zijn in mijn afgewassen jeansshortje. Denim is in, en het is werkelijk met alles te combineren. Ik vond dit leuke exemplaar bij H&M. Je kan maar zo gemakkelijk zijn op een mooie zomerdag: shortje aan, een leuke top erop, slippers eronder and I'm ready to go!


Die leuke top, dat zou wel eens dit baby blue T-shirt kunnen zijn van Nümph. Ik shopte dit ook in Het Paleis (ik koop daar eigenlijk het merendeel van mijn kleren). Ik was onmiddellijk weg van de kleur, die iets schattigs heeft, en het batik-slash-rainbow effect dat de top een hippie touch geeft. Ideaal in combinatie met jeans!


Forget fifty shades of grey, deze zomer wordt het modebeeld gekenmerkt door a gazillion shades of blue. Ook de maxi skirt die ik kocht is in het blauw. Ik heb lang getwijfeld om hem te kopen omdat ik schrik had dat ik er zou uitzien als een ontsnapte hippie. Maar toen besefte ik dat er eigenlijk niks mis is met een beetje boho style, en dat zo'n rok mijn figuur eigenlijk wel flatteert. Ik koos voor een lichtblauw exemplaar van Only. Ik heb hem nog niet gedragen, behalve die ene keer in het pashokje, maar ik heb superveel goesting om met mijn maxirok te paraderen want ik vind dat hij mij echt goed staat. Echt 100% Josie! 


In de zomer is het niet altijd warm, dat zijn we hier wel gewend in België. Was ik deze winter zot van sweaters met print, dan kies ik in de zomer resoluut voor cardigans to keep me safe & warm. Ik ben heel blij met mijn lange grijze fluffy gilet van Ichi en mijn korte beige-gouden cardigan van bij H&M. Ik kan ze dragen op een shortje, een kleedje en ze zijn ook perfect op een skinny jeans. De grijze is iets warmer, de beige is luchtig. Je ziet, ik heb er écht over nagedacht ;-)


Sinds jaar en dag trippel ik in de zomer rond op Havaianas slippers. Ik ben één zomer "overgelopen" naar het kamp van de Birckenstocks, maar als ik nu de foto's van toen terugzie dan besef ik dat dat écht mijn stijl niet was (en ik had daar enorme zweetvoeten in, the horror!). Havaianas zijn er in alle felle kleurtjes en met leuke prints, en ik vind ze supercomfortabel. Ik draag ze op vakantie vrijwel elke dag, en ik heb er al meerdere citytrips mee gedaan. Nooit ofte nimmer doen mijn voeten pijn in mijn Braziliaanse teensletsen, laat staan dat ik er blaren in krijg! Vorig jaar kocht ik deze met bruine animal printed zool en knalroze bandjes. I love love loooooove them! Ik zag op de website van Havaianas (ik koop ze altijd online, ik ken mijn maat intussen al) een ander leuk paar (ook voor Emil!) maar eigenlijk zijn deze van vorig jaar nog in perfecte staat en ze zijn zoooooo mooi. Dus ik denk dat ik er nog een zomer mee ga doen. Ik moet tenslotte ook een beetje aan mijn portemonnee denken ;-)


Ripped jeans is very hot this summer. Ik ben niet iemand die klakkeloos de trends volgt: boyfriend jeans vind ik bijvoorbeeld heel leuk maar dat staat mij echt niet. Maar deze trend laat ik niet aan mij voorbijgaan want ik vind het echt een hele leuke! Ik ben superblij met mijn ripped stretch jeans van Only. Er zitten "gaten" in, maar het is niet overdreven, wat maakt dat ik er gerust mee naar het werk kan. In combinatie met een mooie top of bloesje en een pump of sandaal is dit 100% office-proof. Ik rol mijn jeans een klein beetje op zodat mijn enkels bloot zijn. Dat geeft een zomers effect! 

Zoals je trouwens kan zien op deze foto, is de tijd dat enkel sprookjesprinsessen als Assepoester gouden muiltjes droegen voltooid verleden tijd. Ik shopte bij Torfs namelijk een prachtig paar gouden stilettosandalen van het merk Les Autres, en ik vind mezelf nu niet bepaald een Cinderella. Het zijn heel hoge sandalen maar ze zitten erg comfortabel. Ik ben het wel gewend om op hoge hakken rond te crossen, dus ik kan niet garanderen dat je ze even gemakkelijk zal vinden. Maar weet je wat? Ga eens naar Torfs en probeer ze eens. Als ze niet passen, dan vind je vast wel een ander paar dat je als gegoten past! :-)


Wie mij volgt op Instagram, heeft wellicht al gemerkt dat ik volledig verslingerd ben aan mijn jeansjasje van Only. Ik kocht dit korte vestje in de lente, en ik draag het vrijwel elke dag. Op een skinny broek, een kleedje, een shortje, met de mouwen lang of wat opgerold: er zijn zoveel mogelijkheden! En ding is zeker: als ik mijn jeansvestje ooit verlies, dan ga ik bleiten. Keihard.


De tijd dat luipaardprints exclusief voorbehouden waren aan Carmenneke uit FC De Kampioenen, is finally over and out. Ik ben al sinds vorige zomer totally into leopard. Het is een print die een instant rrrrrrauw-effect toevoegt aan een outfit. Mijn leopard sjaal van Pieces gaat vrijwel overal met mij mee, al een jaar lang. Mijn leopard sneakers kocht ik onlangs voor een appel en een ei bij H&M. Ik besef wel dat dit niet de meest orthopedisch verantwoorde schoenen zijn, maar dat is ook niet de bedoeling, want daar heb ik voldoende ander schoeisel voor. Ik wilde gewoon graag luipaardsneakers om in het weekend en op vakantie te kunnen dragen. Iedereen draagt tegenwoordig witte sneakers, dus ik vond dat het eens wat anders mocht zijn. Bovendien was mijn totem bij de scouts "weldoordacht luipaard", dus ik heb wel iets met dat beestje :-)

Wat vinden jullie van mijn topstukken voor deze zomer? Wat zijn die van jullie?

Coming up next: my summer essentials, the beauty edition! Kortom alle hulpmiddeltjes die mij deze zomer gaan helpen om er stralend uit te zien :-)

Lots of love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Mooie selectie! Niet meteen wat je in mijn kleerkast kan terugvinden (ik draag nooit korte dingen!!).
  Alhoewel, Havaianas en die leopard sneakers! Helemaal mijn ding! Misschien toch nog maar even bij H&M langs gaan voor ik op vakantie vertrek.
  Vorig jaar ben ik ook gezwicht voor de ripped jeans. Bij mij nu wel een beetje te 'ripped' voor kantoor, maar wel fijn in het weekend. Met een hakje en een blazer vind ik dit echt top! Mijn man is helaas nog steeds geen fan, net als de papa (wie koopt nu een broek waar al gaten in zitten, hé ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik draag zelden lange kledij. Behalve nu mijn maxirok :-)
   H&M is echt het ideale adresje voor je op vakantie vertrekt, ik vind er altijd de nodige summer basics.
   Ripped jeans zou ik op mijn vorig werk ook niet moeten proberen hebben, maar nu is de sfeer veel losser en het kan wel. Ik draag sowieso altijd hakken en een mooie cardigan of blazer op het werk, dus ik loop er niet bij als een slons ;-)
   Ik ken dat, die vooroordelen... Vooral van mannen hé. Ze begrijpen er niks van, van de mode ;-)

   Verwijderen
 2. Ik kocht alvast een kokerrok en een bolletjeskleedje deze week! Leve de blote benen, wit of niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk, 't is maar dor ze te showen dat ze gaan bruin worden :-)
   Een kokerrok dragen, daar heb je vast wel naar uitgekeken tijdens je zwangerschap!

   Verwijderen