vrijdag 28 augustus 2015

Event // Geefmarkt in Torhout op 5/9


Misschien hebben jullie wel al eens gehoord van een Geefplein, ergens in de Vlaanders - er wordt er regelmatig wel één georganiseerd. Dat is een soort markt, maar wel eentje waar je je portemonnee kan thuis laten. Je komt ernaartoe met spullen die je zelf niet meer nodig hebt maar die een ander wel nog kan gebruiken. Of je komt met lege handen en keert terug naar huis met tal van leuke spulletjes... Geven en delen dus, anderen gelukkig maken met spullen die je anders toch maar zou weggooien, in het bijzonder mensen die zich weinig extraatjes kunnen veroorloven. Daar word je toch zelf ook happy van? 

Ook in Torhout, mijn thuisbasis, wordt binnenkort zo'n Geefplein georganiseerd. Het kadert in het project Markies, waarbij op de autoluwe markt tal van evenementen worden georganiseerd. Daarom dat het gebeuren omgedoopt is tot Geefmarkt.

De Torhoutse Geefmarkt gaat door op zaterdag 5 septemberTussen 10u en 11u kan je spullen (kledij, schoenen, electro, huisraad, kleine meubels, boeken, muziek,...) komen afleveren op de parking van Huis Bekaert. Daarna worden al deze zaken op de markt uitgestald. Vanaf 11u mag iedereen dan naar believen zaken meenemen, volledig gratis
Er zijn optredens tussen 13u en 15u, en je ontmoet er zeker wel iemand die je kent... Kortom een gezellige namiddag!

Ik heb thuis zeker nog wat gerief liggen waar ik een ander gelukkig mee kan maken. Jullie ook? Kom dan op 5 september naar de Geefmarkt in Torhout!

Ik besef dat deze post vrij "lokaal" is en slechts een beperkte doelgroep aanspreekt - sorry daarvoor. Maar ik vind het concept achter de Geefmarkt zo mooi, dat ik er graag mee mijn schouders wil onder zetten via mijn blog. Want the more we share the more we have! En zo wordt de wereld beetje bij beetje een mooiere plek :-)

Love, Josie xo3 opmerkingen:

  1. Er is die dag ook een in ieper!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Kortrijk heb je er ook één die dag (heb ik ontdekt toen ik na het lezen van dit blogje "Geefplein" googelde).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vind dat ook zo mooi ... in elk opzicht, menselijk, economisch, ecologisch en de maximale efficiëntie van een voorwerp

    BeantwoordenVerwijderen