woensdag 9 september 2015

Mijn Schaamplaten

Toen ik onlangs ging lopen en een stel lopers voorbijstak (dat gebeurt niet vaak hoor, meestal ben ik degene die voorbijgestoken wordt), merkte ik dat ze een beetje vreemd naar me keken. Zou er iets met mij schelen? vroeg ik me twijfelend af. Ik had deo gespoten dus het kon niet zijn dat ik een vreselijke zweetgeur achterliet. Het lopen ging zeer vlotjes en ik liep niet te hijgen of met mijn tong op de grond - anders zou ik wel begrijpen dat ze raar opkeken. Ik dacht verder na over wat de oorzaak zou kunnen zijn van hun vreemde blik.

Amper een paar meter verder viel mijn frank: het lag aan mijn muziek. Zoals jullie weten, loop ik altijd met mijn ipod. Mijn running playlists zijn niet altijd 100% "cultureel verantwoord", daar ben ik me terdege van bewust. In die zin dat bijvoorbeeld de Macarena, dat schitterend one hit wonder van het onnavolgbare Los Del Rio, erop prijkt. En dat net dat nummer keihard door mijn oortjes schalde toen ik het lopersduo voorbijstak. Ik loop altijd met het volume op het maximum (ik wéét dat dat niet goed is voor mijn oren, maar daar gaan we het nu niet over hebben, OK?) en het gevolg was dat zij mee konden genieten van mijn muziek. Eeeeeee macarena! :-)

Oeps, zo schaamtelijk. Dat was de eerste gedacht die door mij heen ging toen ik besefte dat ze dat gehoord hadden. Om na amper één seconde te denken: whatever. Sommige mensen vinden mijn muziekkeuze misschien schaamtelijk, maar ik vind ze heerlijk om op te lopen en mijn hoofd volledig leeg te maken! En uiteraard ook om mee te zingen of te playbacken - wat mij ook al tal van vreemde blikken heeft opgeleverd. But again: oh what the heck.


Als ik heel eerlijk moet zijn, bestaat toch wel de helft van mijn running playlist uit schaamplaten. Vermits ik er enorm trots op ben, deel ik graag mijn 20 favoriete schaamplaten met jullie!

1. Larger than life - The Backstreet Boys
2. Barbie girl - Aqua
3. The year 3000 - Busted 
4. Call me maybe - Carly Rae Jepsen
5. Five more hours - Deorro x Chris Brown
6. Rigor mortis - Flesh & Bones
7. Diep - Get Ready (en bij uitbreiding hun volledige oeuvre)
8. L'amour toujours - Gigi d'Agostino
9. Zomernacht - Leopold 3
10. Party rock anthem - LMFAO
11. Gangnam style - Psy
12. Shut up & sleep with me - Sin With Sebastian
13. On and on - X-session
14. Boom boom boom - The Vengaboys
15. Fox on the run - Touch Of Joy
16. Control - Junk Project
17. The Yodel Anthem - DJ Da Rick
18. Lotus Eater - Zippora
19. How much is the fish - Scooter
20. Bouger bouger - Magic System

Uiteraard kan ik nog een tijdje doorgaan... Maar anders moeten jullie me gewoon laten weten wat jullie favoriete schaamplaten zijn, voor tijdens het sporten of daarbuiten? Dan kan ik die ook op m'n playlist zetten en nog meer bewonderende blikken oogsten tijdens mijn looptoertjes :-)

Love, Josie xo

Beeld: www.topinspired.com

8 opmerkingen:

 1. haha, deze week waren de gasten opt werk ook naar get ready aant luisteren op YouTube. Ik kon heel het repertoire uiteraard meezingen, je had ze moeten zien kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik met mijn vriendinnen samenkom, dan passeren de boys van Get Ready ook heel vaak de revue. Zalig toch :)

   Verwijderen
 2. Rigor Mortis en Bouger bouger kan je nu toch geen schaamplaat noemen é Josie?! Die knallen hier ook vaak hoor :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf schaam ik me er niet voor, maar bepaalde mensen vinden dat wellicht onnozele muziek.
   Maar dat jij een gelijkgestemde ziel bent, dat wist ik uiteraard al langer dan vandaag! :)
   X

   Verwijderen
 3. Hahaha, zalig!
  Ik heb ook een sportplaylist, met o.a. muziek die ik zelfs speciaal gekocht heb om te sporten: Calvin Harris, Ellie Goulding, Netsky en dergelijke nummers :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh maar die playlist van jou is wel een pak minder schaamtelijk dan die van mij... Jij hebt meer verantwoorde smaak ;)
   Vind ik ook allemaal leuke muziek trouwens! Zolang er maar een goeie beat in zit, dat is ideaal voor het sporten.

   Verwijderen
 4. Zalige platen! Ik zou zo naast je komen meezingen :) Ik moet ook spontaan aan Milkshake van Kelis denken. En er zijn er ongetwijfeld nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn er nog honderden... Ik zou nog lang kunnen verder gaan hoor. Ik vind dat soort nummers gewoon perfect om mee te sporten, op een bepaalde manier word ik daar enorm door gemotiveerd :)

   Verwijderen